Forfatterens favoritter med Jussi Adler-Olsen

,

Jussi Adler-Olsen er aktuel med ’Natrium Chlorid’ – den niende og næstsidste bog i serien om Afdeling Q. Forfatterens bøger om efterforskeren Carl Mørck og hans to medhjælpere Assad og Rose udkommer over hele kloden og har solgt i mere end 27 millioner eksemplarer, hvilket gør Jussi Adler-Olsen til den mest solgte nulevende danske forfatter. I hans nyeste krimithriller udlægges adskillige markante personers dødsfald som ulykker eller selvmord, men da Afdeling Q dykker ned i dem, peger et ufatteligt mønster på noget langt mere voldsomt. Alt tyder på, at endnu et udvalgt menneske snart skal dø. Jussi Adler-Olsen deler her fem nære ting i hans liv, han holder særligt meget af. Allervigtigst for ham er hans hustru Hanne og deres villa i Hørsholm føles kun som et rigtigt hjem, når de er der sammen. 

   

Fotokredit Bjarke Johansen

Kunst

Jeg har behov for at have kunst omkring mig og meget gerne farverigt, da indtrykkene skaber energi og glæde. Jeg elsker at se på et kunstværk og fordybe mig i det og opdage nye lag i mig selv. Min hustru og jeg går meget på kunstudstillinger, og vi er så heldige, at vi har råd til at købe lidt ind imellem. Det betyder, at vi efterhånden har svært ved at finde vægplads, men det er et dejligt problem at have. 

En familie

For mig er mit hjem ensbetydende med, at min hustru Hanne er der. De få gange, hvor hun er væk et par dage og efterlader mig helt alene, er det simpelthen ikke det samme. Jo, jeg nyder at flyde på sofaen og se tv, men hun mangler. Det sker heldigvis ikke så tit. Og nu, hvor jeg er flyttet til Hørsholm, er jeg så heldig, at min søn og hans lille familie er nær. Jeg ved intet bedre, end når mit lille barnebarn styrer hen imod mig og vil have et kram og vil vise mig et eller andet. At få lov til at opleve den nærhed er den største gave, man kan få. 

Mit hjem

Jeg har boet mange steder i mit liv, men fælles for dem alle er, at jeg altid har glædet mig til at komme hjem. Når jeg har set efter ny bolig, har jeg altid haft i tankerne, at det skal være et sted, jeg skal glæde mig til at komme til. Jeg vil gerne igennem et rart område på vejen hjem, og så vil jeg altid gerne glæde mig til at åbne døren og vide, at nu er jeg hjemme. Nogle gange har jeg boet i en lejlighed i byen, og så har jeg nydt det liv, der er omkring mig og de mennesker, der var i gadelivet. Jeg elsker at have mennesker omkring mig. For nylig er jeg flyttet til Hørsholm på en villavej. Der er ikke så meget liv som i Valby, som jeg flyttede fra, men der er smukt, og så er der ikke langt til skoven, til Hørsholm Hovedgade og havnene ved Øresund, der har en helt særlig atmosfære. 

Fotokredit Rasmus Schou

Venner

Mit behov for at have liv omkring mig betyder, at vi elsker at have venner på besøg. Med mit arbejde er det indimellem lidt svært at planlægge, men heldigvis kender vi mange, der gerne kommer med kort varsel. Vi er eksperter i lynindkøb og at lære take-away stederne i vores nabolag at kende, og så er det nemt at være impulsiv, når der pludselig dukker nogen op til middag. Men jeg står gerne i køkkenet og laver bøf Stroganoff, boller i karry, kærnemælksæbleskiver eller pandekager. Det er faktisk fire af mine ret mange favoritretter. 

Yndlingssteder 

Rørvig har et særligt sted i vores hjerte. Det er et frirum, vi kan tage til nårsomhelst. Vi nyder vandet, ligegyldigt hvilken årstid eller hvilket tidspunkt på døgnet, så er der smukt at gå langs stien mellem Rørvig by og Rørvig havneby. Er man så heldig, at slagteren i Rørvig har åben, kan man jo altid klemme en lun delle ned. Og med god samvittighed, hvis man har taget turen på gåben. Barcelona er vores hjem langt væk fra hjemmet, og vi elsker at komme dertil. Især i de mørke måneder, hvor man i Danmark går inden døre for ikke at fryse, tager vi gerne derned for at arbejde, og for at nyde de lange lyse dage, der ofte er ganske lune. 

Fototekst: Jussi arbejder i Rørvig