What’s up generel februar 2024

Kvalitetstid for to

Hotel Fjordgården i Ringkøbing har lanceret en romantisk Ro-pakke der, blandt andet til Valentines dag, byder på en dag i kurbad med varme badekåber, lune bassiner, friske snacks, lokal mad, vild vestjysk natur og tid til at fordybe sig, forkæle og genfinde hinanden! Der er check-in fra kl. 14.30, kurbadskit til to personer med håndklæde, badekåbe og tøfler, fire retters menu med årstidens råvarer, overnatning i dobbeltværelse, morgenmadsbuffet og, goodiebag til en værdi af 400 kr. før check-out kl. 12. Romantisk Ro-ophold for to personer fås fra 3.178 kr. www.hotelfjordgaarden.dk

Ny lejer i hoteltårn

Lyngby Storcenter præsenterer flere nyheder i denne tid. De er blandt andet: At Tøjeksperten har udvidet butikken, at Only har udvidet og fordoblet butiksarealet, og at Basic & More er åbnet. Det franske te-koncept Palais de Thes er åbnet og det samme med Samsøe & Samsøe. Elgiganten er åbnet med landets største Apple shop-in-shop-koncept og gamerområde. I følge center marketing manager Suzi Gabriely Hove er 2024 året, hvor Lyngby Storcenter påbegynder renovering af hoteltårnet med den nye lejer Comwell Hotels, som åbner i 2026. I næste måned åbner desuden en ny rooftop-restaurant ud mod Klampenborgvej, hvor der også vil være udendørsservering. www.lyngbystorcenter.dk

Næsten-rekord i Nivå

Med 67.071 gæster oplevede Nivaagaards Malerisamling i 2023 det næsthøjeste besøgstal i museets historie. Dermed steg besøgstallet op mod rekordåret 2019, hvor 88.030 lagde vejen forbi. Nogen af gæsterne kom for at se Gunilla Bergströms poetiske univers med Alfons Åberg, der for første gang kom på museum i Danmark. Andre udstillinger var af den italienske renæssancemaler Sofonisba og den amerikanske popkunstner Sister Corita Kent inden særudstillingen om kunstnerkolonierne i Hornbæk og skånske Arild. I efteråret kom endnu en svensk kunstner på banen, nemlig Bruno Liljefors og hans dyremotiver ledsaget af tekster af danske forfattere. I 2024 er der nye værker af Michael Kvium på programmet foruden en historisk genforening af Rembrandt-portrætter, en sommerudstilling med køer og mesterværker fra 1600-tallets Holland og dansk guldalder på udstillingen ”Da hverdagen stjal billedet i Holland og Danmark”, som er i gang pt. www.nivaagaard.dk Foto: David Kahr

Auktioner på ny måde

Et nyt auktionssite går i luften i denne måned. Sitet har fokus på boligen og har udviklet en række funktioner, som vil gøre en auktion til en ny oplevelse. Another Auction bliver også et sted, hvor virksomheder kan sætte produkter på auktion frem for at sælge dem i outlet. Det bliver en ny type markedsplads med fokus på alt vedrørende boligen: Indretning, køkkener, elektronik, have- og udendørsudstyr samt mode. Der vil ikke være et startgebyr ved oprettelse af auktioner, så det bliver solgt eller gratis. Ved salg er der fastlagt et gennemsigtigt salær på 10 procent for sælger og køber. Gebyret tilføjes det endelige køb og hjælper med at støtte driften af auktionsplatformen. Afregning og betaling foregår med fuld transparens, og sælger har beløb på kontoen inden 20 dage, forsikrer initiativtagerne. Another Auction bygger på selvbetjening, hvor sælgerne har kontrol over processen og indsigt i, hvordan en auktion udvikler sig. www.anotherauction.dk

Blandt landets bedste

Rudersdals afgangselever er fortsat blandt landets bedste. Karaktergennemsnittet placerer kommunen i top fire sammen med Gentofte, Lyngby-Taarbæk og Hørsholm. Seneste afgangsprøver efter niende klasse viser, at eleverne igen præsterer over landsgennemsnittet og er på niveau med kommuner, kommunen sammenligner sig med. Eleverne opnåede et gennemsnit på 8,2 mod landsgennemsnittet på 7,4. Formand for Børne- og Skoleudvalget, Anne Christiansen (Lokallisten), siger: ”Jeg er tilfreds med, at vi fastholder positionen blandt kommuner med det højeste gennemsnit. Samtlige otte folkeskoler præsterer på forventet niveau, når der tages højde for socioøkonomiske faktorer. Jeg noterer mig dog, at gennemsnittet er faldet både i dansk og matematik, hvilket ikke umiddelbart er tilfredsstillende”. www.rudersdal.dk

16 firmaer er gazeller

På Dagbladet Børsens seneste liste over de hurtigst voksende virksomheder i landet kommer de 16 fra Fredensborg Kommune. Hvis en privat virksomhed har vækstet fire år i træk og mindst fordoblet omsætningen, kan den kalde sig gazellevirksomhed. Det sker i følge Dagbladet Børsen, som hvert år hædrer landets hurtigst voksende selskaber. At der er kåret 16 virksomheder i Fredensborg sker på trods af, at mange har svært ved at finde kvalificeret arbejdskraft gennem de sædvanlige kanaler. Derfor er det i følge Lars Søndergaard (V.), som er formand for Arbejdsmarkeds- og Erhvervsudvalget i byrådet, vigtigt at kommunens jobcenter lykkes med at besætte ledige jobs. De 16 gazellevirksomheder er blandt andet: Dansk Tagkompagni ApS, Powermec ApS, Bergmann Gruppen A/S og Nord-Skov ApS. www.fredensborg.dk