Forfatterens fem favoritter!

Kristian Gintbergs fem favoritter

En film der får mig til at græde:

Jeg har aldrig været den store film-græder. Men efter jeg har fået børn, græder jeg pludselig til alle film. Jeg ved ikke hvad de to ting har med hinanden at gøre, men jeg bliver simpelthen bare lettere rørt. Jeg græder når Aragon og de andre bukker for hobbitterne i den sidste ’Ringenes Herre’ film. Jeg græder, når dragen Natskygge redder drengen fra et højt fald i ’Sådan Træner Du Din Drage’ (jeg så den endda uden lyd i et fly). Og så græder jeg altid når Kevin bliver genforenet med sin mor i ’Alene Hjemme’…. Men det gjorde jeg også før jeg fik børn.

En rejse du aldrig glemmer:

Efter gymnasiet tog jeg på en 7 måneder lang rejse på egen hånd med udvekslingsorganisationen ’Up With People’. Jeg rejste sammen med 100 andre unge fra hele verden. Vi lavede sådan et super amerikansk musikalsk show om at redde verden osv. Men det fedeste – og noget jeg aldrig glemmer – var de mange værtsfamilier, jeg boede hos i USA, Mexico og Thailand. Det var virkelig unikt at få et indblik i andre menneskers hverdag og familier og opdage, at alle folk er rimelig ens. På den gode måde. Jeg er stadig i kontakt med min værtsfamilie fra Denver, Colorado USA og har besøgt dem og USA mange gange siden. Det er klart mit favorit-land at rejse i. Der er noget ekstremt fascinerende i at rejse et sted, der minder så meget og vores egen kultur og samtidig er så anderledes.

Et museumsbesøg der rørte mig:

Da jeg var på udveksling i USA, var jeg på et stort museum i Chicago… tror måske det hed ’The Field Museum’… de havde samlet alle fede ting. ET sted! Udstoppede mammutter, samuraier, vikinger, dinosaur fossiler, egyptiske statuer og meget meget mere. Det mindede om sådan et rigtig Hollywood-film museum, hvor man bare har tænkt “det her museum skal kun én ting: fascinere!” Der var altså ikke en masse støvede plakater og potteskår, men i stedet alt det fedeste fra alle steder. Museumverdenens svar på en buffet. Jeg var blown away. Kæmpe drengedrøm.

Et måltid der varmer mig:

Tomatsuppe.

En kulturoplevelse:

På toiletterne i San Fransisco er håndvasken monteret oven på toilettet. Når du vasker hænder løber det beskidte vand videre ned i cisternen og kan derefter bruges til at skylle ud med. DET er virkelig smart!

Jeg ved ikke, om det kan karakteriseres som en kulturoplevelse, men jeg havde nu altså en stor oplevelse med den cisterne i en anden kultur. Hvorfor har vi ikke flere af sådan nogle smarte løsninger? Det kunne hjælpe gevaldigt på vores vilde overforbrug.

Faktaboks

Kristian Gintberg (f. 1988) er forfatter, tv-vært og sangskriver. Han startede sin tv-karriere i 2011 som medvært på DRs børneprogram Lille Nørd og har siden været vært på det meget populære Ramajetterne og Ramasjang Mysteriet, ligesom han er en fast del af sommerens Cirkus Summarum. Kristian er forfatter til serien Kristian på sporet af, der er en faktaserie til børn, hvori Kristian tager ud for at undersøge stort og småt sammen med læserne. Serien indeholder indtil videre seks bind. Syvende bind udkommer til foråret.

Fem heldige læsere kan vinde bogen ved at gå ind under konkurrencer og svare på spørgsmålet:  Hvornår startede Kristian sin TV-karriere?