Forfatterens fem favoritter med Tonny Gulløv

Tonny Gulløv er forfatteren bag en lang række historiske romaner, herunder bestselleren ”1000-årsriget”. Bogen fortæller den spændende historie om tre legendariske konger, der i dag er bedst kendt som Gorm den Gamle, Knud Dana-Ast og Harald Blåtand. Historien er en barsk og fascinerende vikingesaga fyldt med spændende fakta om en dramatisk tid i Danmarkshistorien.

Tonny Gulløv deler her sin kærlighed til hård musik, historiske dramaer og en helt særlig udsigt på Sydfalster. 

Bestselleren ”1000-årsriget” blev Tonny Gulløvs store gennembrud.

Rejserne, jeg altid vender tilbage til

”En rejse på tusinde mil starter med det første skridt”. Disse ord stammer fra den kinesisk filosof, Lao Tzu og beskriver i den grad mit liv. Jeg elsker at rejse og har været i ualmindelig mange lande, fordi jeg i mange år fløj som Air Purser i SAS. Alligevel er det min sommerhusterrasse i Bøtø på Sydfalster, som trækker mest i mig. Her har jeg en formidabel udsigt udover et kæmpe fuglereservat der hedder Bøtø Nor. Her nyder jeg virkelig at være, slappe af og her skriver jeg mange af mine romaner. Når trangen til en udlandsrejse melder sig, er Washington stedet, jeg helst vil til. Her kan man opleve alt på meget kort tid, da byen ikke er så kaotisk og gigantisk som andre byer med samme tilbud. Alt lige fra National Air and Space Museum til The International Spy Museum og Ford’s Theatre, hvor Lincoln blev myrdet, ligger inden for overkommelig afstand. Trænger man til et smukt sted at få en kølig forfriskning, for der varmt i D.C om sommeren, er Washington Harbour absolut et besøg værd.

Fotokredit: Eric Long, Smithsonians National Air and Space Museum.

Musikken, der en min faste partner

Til manges overraskelse, og min smukke hustrus frustration, har jeg stærk hang til tung rock. Det er ikke mange ord, jeg har skrevet uden at lytte til et dunkende heavy nummer. Et heavy nummer kan godt virke lidt kaotisk første gang man hører det, men det er netop genrens force. Hvert nummer skal man som regel lige lære at kende. Man skal lære at forstå teksten og musikken som én helhed – modsat de fleste popnumre, som blot siver ind og ud igen uden at sætte et eneste spor. Et tungt rocknummer er mange gange som at betragte et kæmpe billede, der skal nærstuderes, før man forstår det. Men knækker man koden er man sædvanligvis vild med nummeret i meget lang tid, for ikke at sige altid. Tænk på Metallicas Enter Sandman. Det nummer vil aldrig forlade min top ti.

Desværre betyder Tonny Gulløvs musiklast, at han aldrig må vælge musikken, når der køres bil.

Sporten, jeg kom til at savne

HIK er min klub og stedet, hvor jeg gennem en del år har trænet en masse børn og unge mennesker. Det startede med, at jeg trænede mine egen børn, men da min datter blev så gammel, at det ikke længere var nødvendigt, stoppede jeg. Derefter kom savnet og længslen langsomt snigende. Aldrig før har jeg opfundet så mange ligegyldige ærinder på Bregnegaardsvej 25 i Hellerup for at besøg den klub, som jeg føler er min. Jeg måtte simpelthen tilbage til mine piger og iklædte mig atter trænerhabitten i slutningen af 2020.

Foto: jcomp.

Bøgerne, der taler højt til mig

Jeg får ofte spørgsmålet om jeg har en yndlingsbog eller favoritforfatter. Sådanne har jeg ikke rigtigt. Det er ikke blevet nemmere efter at antallet af egne udgivelser er blevet tocifret, idet jeg jo mener, at en bog skal skæres på én bestemt måde. Derfor bliver jeg let en smule irriteret, hvis en anden forfatter – med rette – har gjort det anderledes end jeg ville have gjort. Men skal jeg absolut vælge en bog, så kommer The Pillars of the Earth, skrevet af Ken Follett, nok op på vinderskamlen sammen med Arnbøgerne af Jan Guillou og Røde Orm af Frans G. Bengtsson. Men jeg er jo også kæmpefan af historiske romaner.

En af Tonny Gulløvs favoritter.

Tv-serien, jeg lærte at elske

Game of Thrones var for mig en underlig størrelse. Jeg fandt den virkelig kedelig og måtte starte på den hele tre gange efter pres fra omverdenen. Det har jeg ALDRIG fortrudt. Da jeg først havde vænnet mig til lande med fantasinavne, troldeagtige seersker, kæmper, zombier og flyvende drager var jeg solgt. Dog var jeg lidt skuffet over slutningen, som var forhastet eller måske mere for altfavnende. Men måske har jeg bare en erhvervsskade ved at fortænke handling og historie, mens jeg bliver underholdt – for det gjorde jeg.

Foto: HBO Nordic. Billedet er fra sæson 1, episode 4.