Gastro i februar

,

Der er udsigt til en aktiv måned i madens og vinenes tegn med både sund, lækker, eksotisk og sjælden mad inden for rækkevidde. 

Prøv portvin til middagen 

Kan man udelukkende drikke portvin til en middag? Nogen vil være skeptiske, men kokkene på Royal Stage’ restaurant Milnersvej i Hillerød vil vise, at det kan lade sig gøre og være en velsmagende oplevelse. Det sker den 27. februar kl. 17.30-21.30, hvor man kan opleve, hvordan nogle kraftige elementer i retterne skal matche portvine, som er særligt udvalgt fra det 300 år gamle portugisiske vinhus Taylor, Fladgate & Yeatman, fortæller køkkenchef René Hansen. Vinene er udvalgt af Tim Petersen fra Best Selection, og han vil under middagen kort beskrive de syv udvalgte vine. Gæsterne vil stifte bekendtskab med en portvin til 2000 kroner fra 1970 og en aperitif af tør portvin og tonic. www.hillerod.nu www.royalstage.dk 

Velgørenhed for gadebørn

Velgørenhed for gadebørn 

For tredje år i træk inviteres til at støtte Gadens Børns arbejde, hvor gæsterne donerer til fordel for børn i den tredje verden. Det sker ved et galla-arrangement den 6. marts kl. 17 Clarion Hotel Copenhagen Airport. Stjernekokke står for menuen, som ledsages af auktion, lotteri og underholdning fuld af grin, tårer, gamle kendinge og nye stemmer som skal få gæsterne seriøst til lommerne til fordel for det gode formål. Gadens Børn-ambassadører Tina Bilsbo og Ole Henriksen er værter, og flere nyheder følger under vejs. For to år siden blev indsamlet over 1,7 millioner kroner til ubeskåret af give gadebørn en sund og tryg barndom med mad og skolegang. Enkeltbilletter og ti-personers sponsorborde til familier og firmaer reserveres til flere priser på www.madbillet.dk. 

Livsnydermenu i Tisvilde 

Går alt vel, vil der være Livsnyderaften med Hanne Birgitte og Anders Grøndahl den 4. marts kl. 18-22 på Tisvilde Kro, Hovedgaden 55, Tisvildeleje, med italiensk middag og tilhørende vine. Over en mousserende velkomstvin fortæller Anders Grøndahl om menuen, som er sammensat af Michelin-kok Domique og serveres af overtjener Paolo fra Piemonte. Også italienske anekdoter, humor og viden om Italien og i særdeleshed Rom bliver der tid til, før de gavmilde og overraskende smagskombinationer præsenteres. Der serveres i alt fire glas vin samt Amaro til kaffen. Alt inklusiv er prisen 1095 kroner. www.fof.dk 

Maden er sund og smuk 

Anti-inflammatorisk mad er rig på sunde antioxidanter, vitaminer og mineraler og er dermed en investering i helbredet. Den type mad nærer kroppen på alle måder og er indbydende i flotte farver. På kursus med Agda Johannesen 7. marts kl. 12.30-17 på Bakkegårdsskolen Skolebakken i Gentofte, laves nærende hverdagsmad og søde sager med fokus på smag og antiinflammatoriske råvarer som frugt, grøntsager, krydderurter, fisk og nødder. Den type mad booster immunforsvar og vitalitet og giver bedre søvn, flottere hud, mindre stress, stabilt blodsukker og lavere blodtryk og kolesterol m.m. Kurset koster 525 kroner. www.aof.dk

Lakrids med gran året rundt 

Granlakrids er en lækkerbisken, som fremstilles af Almaregården i skånske Kämpinge og bestilles over nettet. I lakridserne bruges friske skud fra Nordmannsgran, som gør smagen let og citrusagtig. Desuden indgår lakridsrod fra Iran. Godt nyt for vegetarer og veganere er, at lakridserne ikke indeholder gelatine og heller ikke kunstige tilsætningsstoffer. Granlakridser fremstilles efter en traditionel opskrift fra Söderslätt i Skåne og koster 50 kroner for en pose med 150 gram. www.mortens.nu