Rolig holdspiller med humor bliver Gentoftes nye borgmester

Gentoftes kommende borgmester har evner som leder og er økonomisk vidende. Og som sportsmand kan han måske sætte skub i ambitionen om at få borgerne til at motionere en time om dagen.

Sympatisk, loyal, arbejdsom og fagligt dygtig. Rosende ord om Gentoftes kommende borgmester Michael Fenger er der mange af. Det modsatte er derimod slet ikke til at opstøve, når talen falder på den tidligere landsholdsspiller fra 1982 og 11 år frem. Det samme gælder hans gamle klub HIK, hvor den tidligere ungdomsspiller omtales i en jubilæumsbog for sin evne til at få alting til at gå op i en højere enhed – både på og uden for banen. Han siges at have både sportslig kunnen og ydmyg holdning til sit talent, hvilket har gjort ham vellidt.

Michael Fenger har tidligere været ansat hos Nilfisk som blandt andet landechef og global ansvarlig for marketing og projektledelse. Populær er han også som økonomidirektør på privathospitalet Gildhøj i Brøndby. Han arbejder under sin gamle håndboldkammerat Claus Hovgaard, som må søge efter en ny direktør, nu hvor Michael Fenger stopper til maj for at bestride lederposten for Gentoftes 75.000 borgere. Claus Hovgaard kalder i et interview med Villabyerne ligefrem sin snart forhenværende økonomidirektør for ”En ordentlig mand man ikke kan blive sur på.”

Hele livet i Hellerup

58-årige Michael Fenger har boet det meste af livet i Hellerup. Her bor han stadig med sin hustru Charlotte Hjerl Fenger, og de har tilsammen har tre voksne sønner. Han har gået på Øregård Gymnasium, trænet i Kildeskovshallen og fik sin cand.polit.-eksamen efter at have afsluttet landsholdskarrieren. Han deltog i 1984 ved OL i Los Angeles, hvor holdet opnåede en fjerdeplads. Alt i alt spillede han 234 landskampe og scorede i alt 541 mål. I 1986 blev han tillige kåret som Årets Spiller og fungerede i 2004 et år som assisterende landstræner under Torben Winther. Få år efter blev han aktiv i kommunalpolitik for de konservative.

Ingen revolution i vente

Til Liebhaverboligen siger Michael Fenger, at han ikke ønsker at give interviews før sin tiltræden. Han, som er formand for Børneudvalget og er medlem af Økonomiudvalget, Kultur-, Unge- og Fritidsudvalget og Skoleudvalget, siger dog til Villabyerne, at han vil arbejde for at gøre Gentofte bedre og give noget tilbage til den kommune, som har givet ham så meget. Som man måske kan forvente, vil han ikke skabe revolutioner men bygge sig egen vej oven på, hvad borgmester Hans Toft har opnået og arbejdet for. 2021 vil i høj grad stå i kommunalvalgets tegn for at bevare magten med Venstres Morten Løkkegaard, MP, som modstander. Ved seneste kommunalvalg fik konservative godt 58 procent af stemmerne med knap 15.000 personlige til Hans Toft, som har været borgmester siden 1993. Michael Fenger måtte dengang nøjes med 372 stemmer.

Michael Fenger kaldes flittig, talentfuld og en masse andet. Han foretrækker at holde igen med interviews, inden han kan hænge borgmesterkæden om halsen til maj. 

Lytter og er god til at samle trådene

Brigitta Rick, SF, har været medlem af kommunalbestyrelsen fra 2006-2013 og igen fra 2018 og sidder i Børneudvalget, som Michael Fenger er formand for. Hun fortæller, at den kommende borgmester er god til at favne forskellige politiske holdninger, at han er rummelig og lyttende og god til at samle trådene: ”Jeg forventer ikke ændringer i politikken med Michael Fenger for bordenden. Der har været en ret god linje, hvor alle hele vejen rundt på nær Enhedslisten, er med i budgettet.”

Michael Fenger er endnu ikke så kendt i offentligheden. Men Brigitta Rick kender ham som en mand med god humor og som har let ved at grine: ”Jeg har aldrig oplevet ham vred, men han kan da sikkert godt blive det. Jeg har bare ikke oplevet det i politiske sammenhænge. At han er økonomiuddannet og god til at anskue tal, er et klart plus for en kommune, som skal have enderne til at mødes, når vi nu betaler så hulens mange penge til andre kommuner,” som Brigitta Rick udtrykker det: ”Jeg har indtryk af Michael Fenger som et solidt og ordentligt menneske. Jeg venter mig især meget af ham i det opgaveudvalg, vi begge er med i for at få borgere i alle aldre til at få en times motion om dagen og dermed tage ansvar for eget helbred. Michael Fenger er jo idrætsmand, så jeg har en optimistisk forventning til hans handlinger inden for det område.”

Selv om Brigitta Rick befinder sig på den modsatte fløj rent politik, anerkender hun den kommende borgmesters evner til at være rummelig og lyttende over for alle synspunkter og idéer.