Designkøb, der holder

Det er populært som aldrig før at investere i klassisk design, der aldrig går af mode og som kan følge dig gennem hele livet. Vi har samlet en række designs, hvor investeringen er garanteret et sikkert afkast – enten i værdi eller glæde.

 En stol til folket

De fleste kender den ikoniske stol J39 som ’Folkestolen’, der er designet af Børge Mogensen. Den minimalistisk designede stol produceres af Fredericia Furniture og kommer i mange forskellige træsorter. Den klassiske i olieret eg med flet af papirgarn vil også være en klassiker i fremtiden. Pris: 4.938 kr. www.fredericia.com.

Den ultimative afslapning

Den ikoniske lænestol ’Den Trætte Mand’ fra by Lassen blev designet af Flemming Lassen i 1935. Stolen er kendetegnet ved sine organiske, bamsede former og de svungne armlæn og nakkestøtte, der giver stolen et spændende udtryk samtidig med at siddekomforten er i top. Pris: 70.498 kr. www.bylassen.com.

Genoplivet designklassiker

Klassik Studio har sat det geometriske spisebord ’JH Dining Table’ i produktion igen. Bordet er designet i 1962 af Jørgen Høj og ses her med ’tillægsplader’, der danner en kontrastfyldt kant og samtidig giver ekstra plads om spisebordet. Pris: fra 16.000 kr. www.klassikstudio.com.

Morfars arv føres videre

Intarsia Furniture er skabt af barnebarnet til møbeldesigner Jørgen Aakjær Jørgensen, der har ført arven fra morfar videre. De originale designs, såsom ’No. 25’, genproduceres og er stadig lige så moderne nu som dengang. De holdbare materialer og originale processer sikrer kvalitet mange år frem. Pris: 11.995 kr. www.intarsiafurniture.com

En smuk investering

Den fine væglampe ’204’ fra Le Klint, også kaldet The Mushroom, er udført i ubehandlet eg og den plisserede skærm er håndlavet i Odense. Lampen er designet i 1957 og blev oprindeligt anvendt til en æresbolig for Niels Bohr i København. Pris: 3.995 kr. www.leklint.dk

Gedigent håndværk i unik form

’Light Piece no. 22’ fra Ro Collection er inspireret af den traditionelle kandelaber, men i en ny, sammenhængende formgivning. Lysestagen er designet af Rebecca Uth, formet i hånden og udført i holdbart stentøj. Det rå udtryk giver et spændende modspil til den traditionelle, minimalistiske indretning i norden. Pris: 3.000 kr. www.rocollection.dk.