Danskernes bedste datingråd!

Danskernes bedste datingråd: Sådan mestrer du den første date

Tinder, verdens mest populære dating-app, er nu klar men en stærk samling af gode datingråd fra danskere, vi alle “kender”. For datingrejsen har altid budt på gode råd, om du vil det eller ej, men hvilke råd kan man egentligt bruge?

Tinder har gjort forarbejdet for dig ved at spørge danskere fra forskellige professioner og livsveje – fra kendte offentlige ansigter til “hverdagsdanskere” – der alle har delt deres aller bedste datingråd. Det er blevet til gode refleksioner til forskellige tilgange til dating, der bunder i lærte lektioner fra det virkelige liv. De ni danskere repræsenterer dig, mig og os alle sammen – og de mange stadier fra gift til single og alt imellem.

Autentiske relationer
Alle rådene har én ting til fælles – de har for øje at søge autentiske relationer. Som set i Tinders The Future of Dating Report er åbenhed, mental velvære, ærlighed og respekt nøglespillere i dagens datinglandskab. Værdibaserede kvaliteter som loyalitet (79%), respekt (78%) og åbenhed (61%) prioriteres altså over udseende (56%)*.

Den unge aktuelle skuespiller, Sylvester Byder, fremhæver, at det er vigtigt at være åben om sine grænser og behov fra starten af. Terapeut Patricia Jiménez slår fast, at god kommunikation og at være transparent er nøglen i mødet med nye mennesker – ikke kun overfor sin date, men også overfor sig selv.

For Jeanette Lagoni, der er nygift og kendt fra TV-programmet GVFB, er nøglen til en vellykket første date selvtillid og autenticitet. For hende handler det om at vælge et outfit, der udstråler din personlige stil og får dig til at føle dig godt tilpas – og ikke hvad andre måtte forvente, du bør have på. PR-manager Benjamin Rønnow understreger, at vi alt for ofte lader os påvirke af venners meninger uden grund, når vi dater.

 

Vær ærlig og nysgerrig
Paul C. Brunson, Tinder’s Global Relationship Insights expert, siger: “Denne samling af datingindsigter er alle understøttet af ønsket om at søge autentiske relationer, samtidig med at man forbliver tro mod sig selv. Alle råd understreger at ærlighed og nysgerrighed er de vigtigste ingredienser til at skabe meningsfulde relationer – og så handler datingrejsen lige så meget om personlig vækst som om at ‘finde den eneste ene’.”

Her er danskernes bedste datingråd:

Sylvester Byder, 23 år, skuespiller (single):
“Vær ærlig. Både om dine grænser og dine behov. Man kan let komme galt afsted, hvis de to ting ikke er afstemt på forhånd. Folk kan have vidt forskellige indgangsvinkler til at kaste sig ud i dating-verdenen. Få styr på dem fra starten.”

Jeanette Lagoni, 30 år, butiksindehaver og TV-personlighed (gift med Michael fra GVFB):
“Selvtillid og autenticitet er nøglen til en god første date.  Vælg et outfit, der får dig til at føle dig både komfortabel og selvsikker – et, der afspejler din personlige stil, ikke hvad du tror, andre forventer du kommer i.”

Patricia Jiménez, 30 år, sexolog og forfatter (single):
“Et af hovedproblemerne ved initialfasen af dating er, at der er meget usikkerhed. Derfor er den gode kommunikation og transparens noget af det vigtigste, når vi møder et nyt menneske, og vi begynder at date mere kontinuerligt. Vi ved aldrig, hvad der sker i andre mennesker, og derfor er det vigtigt at spørge. Men du skal selvfølgelig også være villig til at høre svaret. Når du ved, hvor du selv står, og hvor din date står, kan du være mere autentisk. Ikke blot overfor din date, men mere vigtigt overfor dig selv. Det er ligegyldigt om der er gået en uge, eller om der er gået fire måneder. Hvis du har et behov for at forventningsafstemme, så afsøg den afstemning, men kommuniker tydeligt hvad du har brug for.”

Anne Sofie Espersen, 50 år, skuespiller (i et forhold):
“I stedet for at starte en date med en større salgstale om alle dine fortræffeligheder, så gør både dig selv og din date den tjeneste at være nysgerrig og spørge ind til den anden. Det er som regel sådan man finder frem til om matchet er korrekt. Hvis du kun sidder og taler om dig selv, bliver du ikke så meget klogere – og så kunne I lige så godt blive hjemme.”

Trine & Peter Yderholm, 53 år, selvstændige (ungdomskærester, været sammen i 36 år):
“Vær din egen person i forholdet. Det er afgørende ikke at miste sig selv, hvad enten det er i de tidlige stadier af dating, i et nyt eller længerevarende forhold. Hold aldrig op med at date hinanden; fortsæt med at være nysgerrig på dig selv, dine omgivelser og din partner.”

Sara Rostrup, 42 år, makeupartist og influencer (i et forhold):
“Med mindre I skal mødes på en natklub, så bør du vælge den makeup, du bærer mest til hverdag. Uanset om du normalt kører turkis øjenskygge eller kun lidt mascara på vipperne, bør du vælge den mest naturlige version af dig selv, som føles rigtig for dig. En første date er ikke dagen, hvor du bør eksperimentere med en ny frisure eller den flydende eyeliner, med mindre du nailer den til hverdag. Hvis du er på helt bar bund kan et godt look være nyvasket, løst hår, mascara på vipperne, lidt cremeblush i kinderne, som giver en god glød, og resterne duppet let på læberne under en god læbepomade. Buk vipperne inden mascara, så du får det meste ud af dine øjenvipper og nøjes med 2 sprøjt parfume.”

Benjamin Rønnow, 26 år, PR Manager (single):
“Stol mere på sig selv, og måske ikke lytte så meget til ens venners meninger. Man kan hurtigt blive påvirket af andre, hvilket kan have en negativ indflydelse på ens dating oplevelse. Så mit råd må være spring ud i det, hyg dig og lær en masse nye mennesker at kende – lad vær at tag det hele så bogstaveligt.”

Amalie Tinghøj, 26 år, studerende (i et forhold):
“Se dating som en mulighed for at lære et nyt menneske at kende, som du ellers måske aldrig ville have mødt. Drop de høje forventninger – både til dig selv og til daten. Se det som en oplevelse, stol på din mavefornemmelse og husk at ha’ det sjovt imens – jeg fandt faktisk selv min kæreste gennem Tinder, og nu har vi været sammen i ét år.”