Fuld kontrol, ingen snor

En tur i skoven kan blive lang for hunden, hvis den ikke må slippes løs og løbe frit. Det firbenede familiemedlem har brug for at gå på opdagelse på egen hånd og snuse i hundevenligt terræn. Heldigvis findes mere end 550 hundeskove og -parker landet over, hvor hunde må færdes uden snor. I stort set samtlige kommuner findes mindst én hundeskov, og nord for København ligger de tæt: I Region Hovedstaden findes 152 hundeskove og hundeparker. Halvdelen af hundeskovene er Naturstyrelsens, mens resten er kommunale eller privatejede. Der kan være forskellige regler.

Hundeskovene er af forskellig størrelse og mange tilfælde åbne døgnet rundt. Der kan være faciliteter som agilitybane, vand at drikke og siddepladser til de tobenede. I visse parker er der indhegnede områder til hunde, hvor hunde kan lege i trygge rammer.

Selv om der er frihed for hundene, er det vigtigt at vise hensyn til skovgæster med og uden hunde, til naturen og ikke mindst de vilde dyr. Det er nødvendigt at være opmærksom på de øvrige hundes signaler og holde tæt kontakt til egen hund.

Regler om hundes færden på strande er forskellige fra sted til sted. Generelt skal hunde dog være i snor på stranden mellem april og oktober – og uden resten af året, med mindre der er anden skiltning. Der findes dog rene hundestrande. Også her skal hunde lystre ejeren og må ikke genere hverken mennesker eller dyr. Vær klar til at gribe ind, hvis hunden truer eller ligefrem angriber mennesker eller dyr.

Geelsskov Hundeskov

Geelsskov Hundeskov kommer man til fra Vangebovej 4A i Holte. Det er Nordsjællands største hundeskov beliggende mellem Kongevejen og Vangebovej. Her er mulighed for lange ture i kuperet terræn af både løvskov og nåleskov. Der er flere spor til mountainbikes i skoven, men de ligger væk fra hundeområdet, så ”trafikanterne” kan holdes adskilt.

Hornbæk Plantage

Hornbæk Plantage kan man komme ind i på begge sider af Sandagerhusvej, hvor der er p-pladser. Det er en varieret kyst- og bynær skov nær til strand, hvor hunde må løbe løs fra oktober til april. Hunde må være på stranden om sommeren bortset fra klokken 8-20.

Rungsted Hegn

Rungsted Hegn med indgang fra Rungstedvej 54 er en stor skov, hvoraf en del er hundeskov. Skilte viser, hvor hunde skal holdes i snor. Det er en bøgeskov med både smalle og brede stier.

Sorgenfri Slotspark

Sorgenfri Slotspark har indgang fra Kongevejen 2B i Lyngby og er delvist indhegnet med en stenmur. Mod jernbanen på havens bagside er hønsenet dog med huller. Løse hunde accepteres bortset fra nær slottet, hvilket er markeret med stålhegn.

Søllerød Kirkeskov

I Søllerød Kirkeskov med indgang fra Søllerødvej 65 i Søllerød må man lufte hund uden snor, hvis hunden er under fuld kontrol. I skoven færdes også ryttere og mountainbikes. Skoven er ret stor med mange stier, en sø og vandhuller.

Tokkekøb Hegn

Tokkekøb Hegn har blandt andet adgang til hundeskov fra Tokkekøbvej 58. Det er et stort skovområde, hvor det er tilladt at lufte hund uden snor, hvis man har herredømmet over den. Skoven ikke langt fra Allerød Station har p-pladser ved blandt andet Kongevejen og Nymøllevej.