Pelsbranchens genrejsning

Pelsbranchens genrejsning

Efter køb af tilbageværende skind og design af moderne pelsfrakker og -jakker med hjælp fra unge designere, holder Alex Petersen Grand Opening i sin ombyggede forretning i Nærum.

På to måneder har pelsfirmaet Alex Petersen fået butikken Skodsborgvej i Nærum ombygget. Det er sket for at kunne fejre firmaets 120 årsjubilæum og markere det med en ny herre- og dameafdeling, som er Europas største inden for rulamspelse, cashmere-frakker og-jakker. Og så rummer butikken også mere end 500 nydesignede minkpelse, fordi firmaet i stor udstrækning fortsat satser på at tilbyde dansk mink- og lammepels til kunderne. De renoverede lokaler indvies med en Grand Opening 11.-12. november, lyder det fra direktør Viggo Alex Petersen.

Ikke overraskende har han og de øvrige ni danske pelshandlere været igennem en svær tid efter corona og aflivningen af samtlige danske mink. Det har tvunget ham og kollegerne til at gå ud og købe de minkskind, der findes tilbage, og tilmed til overpris uden at kunne skrue priserne på pelsfrakker tilsvarende op. Det sker ikke uden en vis bitterhed, idet Viggo Alex Petersen føler sin branche forbigået i erstatningerne fra staten i kølvandet på mink-aflivningerne.

Hvad angår branchens image hos de yngre årgange er Viggo Alex Petersen dog mere end fortrøstningsfuld:

”Vi har fundet ud af, at jo mere oplysning forbrugerne får om, hvordan vi laver pelsene, og at dyrene faktisk har det godt, betyder meget. Sammen med unge bloggere arbejder vi derfor på at oplyse så meget som muligt om pels. Bloggerne har mellem en halv og en hel million følgere, som tidligere har været modstandere af pels. Men efter at vi har forklaret, hvordan det hele hænger sammen, har de unge følgere taget vores parti for at hjælpe et så bæredygtigt produkt, som pels er”.

At pels er bæredygtigt – for eksempel i forhold til dunjakker – skyldes ifølge Viggo Alex Petersen blandt andet, at det kan holde 100 år. Desuden kan pelse re-designes til at få nyt liv med et moderne udseende. Og så er pels let nedbrydeligt, når det ikke længere kan bruges til overtøj.

Klassisk og ultramoderne

Alex Petersen har designet og produceret pelse i fem generationer. Indehaver Viggo Alex Petersen fører traditionerne fra 1903 videre, og silkefor og knapper understreger stadig pelsenes detaljer. Firmaet har allieret sig med flere af pelsbranchens unge talenter, der bistår med udviklingen af nye pelsmodeller. De ultramoderne snit hænger i butikken på Skodsborgvej 305F side om side med klassiske pelse, der også er firmaets lidenskab. De fleste af pelsene fremstilles på Alex Petersens buntmagerværksted i Danmark eller i Italien.