Sommerfestivaler i Nordsjælland

,

Sommerfestivaler i Nordsjælland  

Sommertid er lig festival-tid. Her er fire festivaler i det nordsjællandske med fokus på bøger, musik, kunst og samtale.  

 Kildemarked Tisvilde

Som traditionen byder, er der den første weekend i august Kildemarked ved Sandflugtsmonumentet i Tisvilde. Her kan man se på kunst og kunsthåndværk i over 80 boder med spændende, smukke og fristende ting. Kildemarked ligger tæt på Helene kilde, der en hellig kilde. For hundreder af år siden valfartede folk til Tisvilde for at drikke af det helbredende i kilden. Tæt ved opstod Kildemarkedet, som ophørte i 1920´erne, men som blev genoptaget i starten af 1990´erne.

Det byder i dag på arbejdende værksteder og børneboder med sjove udfordringer. Musik af enhver art og underholdning for store og små, boder med lækker mad og drikke.

 • Dato: Den 5. og 6. august
 • Tid. Lørdag fra kl. 12:00-18.00, søndag fra 10.00-16.00.
 • Sted: Ved Sandflugts monumentet
 • Pris: Gratis.

Louisiana Literature Festival 2023

Louisiana Literature Festival 2023 er fire dage med litteratur på programmet. Her kan du opleve oplæsninger, interviews, lydture, koncerter og performances med danske og internationale navne på Louisiana Museum of Modern Art. I år finder festivalen sted d. 17.- 20. august i det smukke område ved Humlebæk. Udover at samle forfattere på scenen byder festivalen også på litterære events, performance og musik.

Blandt deltagerne er den litterære verdensstjernen Haruki Murakami på programmet. Den japanske forfatter er kendt for sine romaner med mystiske og hverdagslige elementer i en blanding af vestlig og japansk kultur. Som for eksempel ‘Norwegian Wood’ fra 1987.

 • Dato: Den 17.-20. august
 • Tid. Fra kl. 11:00
 • Sted: Koncertsalen, Skulpturparken mm
 • Pris: Gratis, når entré til museet er betalt

Folkely Festival Hundested

Musik, talks og kunst går hånd i hånd og danner rammen om den nye Folkely Festival i Hundested d. 24.-26. august 2023. Her vil det grønne areal “Mellemrummet” være rammen om alle de musiske indslag på festivalen. Selv om man måske tror, at det på grund af navnet ’Folkely’ er en festival for folkemusik, er det helt hen i skoven. De mange kendte navne er en blanding af store danske navne, spirende up-coming artister og dj’s. Vi nævner i flæng navne som Kato, Suleima, Spektors, Emil Kruse, Dopha og mange flere.

Ift. kunsten danner Hundested Havn rammen. Her vil et kunstmarked med mere end 40 udstillere, med en god blanding af keramik, tekstilkunst, malerier og skulpturer udstille. Snakkeriet foregår i selve byen ved Gubben Torvet, hvor Talk Town holder til. Her vil der være talks, debatter, svar på dilemmaer, brandtaler m.m.

 • Dato: Den 24.-26. august
 • Sted: Hundested: På havnen, i byen og på Mellemrummet mellem havn og by.
 • Pris: Blanding af gratis adgang og betalende entre.

Hornbæk Havnefest

Selvfølgelig har den fine gamle ferieby Hornbæk også sin egen festival. I weekenden den 28. – 30. juli afholder de den årlige Hornbæk Havnefest med et program, der blandt andet omfatter Sanne Salomonsen feat. Electric Guitars, Bryan Adams Tribute, Gasbox, Beverly Hills Orchestra feat. Zindy Laursen, Sweet Charlie 5. Her er også en Damefrokost og Plankedyst lørdag, mens søndagen byder på Sildebord og Slidskeræs. For de yngre er der koncert med Kaya Brüel & Ole Kibsgaard, kendt fra DRTV. Som noget nyt er der designet en særlig quiz til havnefesten. Festivaldeltagerne bliver udfordret i forhold til Hornbæks lokalhistorie, TV, film, radio og musik gennem tiderne af radiovært Henrik Milling og Nicolai Molbech, ’legendarisk’ radiopar fra P3 og P4, der begge er dedikerede musiknørder.

 • Dato: Den 28. – 30. juli
 • Sted: Hornbæk Havn
 • Pris: Voksne 250 kr. Børn 120 kr. 1 dags billet voksne 100 kr., børn 50 kr.