Plej huden på skiferien

Det er skisæson og en ferieform, de fleste elsker. En aktiv ferie med sne, motion og en kold øl eller varm kakao i solen i de østrigske alper, norske fjelde eller et helet tredje eller fjerde skiferiested.

Når vi tager på badeferie, husker vi altid solcreme og fugtighedscreme, men hvad med skiferien? Hvordan plejer vi bedst vores hud? Med solen, der reflekteres rigtigt meget af alt sneen, de kolde og skiftende temperaturer samt vinden, er nemlig en ekstra udfordring for din hud. Vi giver dig en guide til, hvordan du plejer huden på skiferien.

Dobbelt op på fugt

Kulden får din hud til at blive tør og skællende, fordi den bruger sit naturlige fugtlager og samtidig bliver hudbarrieren også svækket. Derfor skal man doble op på fugt, når man er på skiferie – og gerne på hele kroppen, selvom den ikke er direkte disponeret for kulden. Brug en type til ansigtet og en anden type pleje til resten af kroppen.

Vælg en fugtighedscreme, der er oliebaseret, da cremer med for meget vand, kan fryse ude i kulden.

Cremen Below 10 Degrees fra Tromborg beskytter huden mod udtørring og kolde temperaturer. Den modvirker desuden rødme og beroliger huden.

UV-skjold

Oppe på bjerget er UV-strålerne ekstra stærke, da ozonlaget er tyndere, og der er færre skyer i atmosfæren til at absorbere de skadelige stråler. Samtidig mærker du måske ikke solen brænde, når du suser ned ad bjerget med vinden i ansigtet. I forvejen er huden følsom, derfor er den ekstra udsat for UV-strålerne. Sneen reflekterer også UV-strålerne, så du i princippet bliver ramt af dem to gange.

Vidste du, at Alperne er det sted i Europa, hvor der er målt de højeste UV-niveauer

Sådan gør du: Smør huden ind, 15 minutter før du går ud, så den kan nå at trænge ind i huden. Smør derefter huden cirka hver anden time. Husk ørerne, og husk også at have en god læbepomade med UV-filter med dig og måske en solstift til næsen, der er ekstra udsat.

Få en god og dybdegående UV-barriere med solcremen Fluid 50+ og solstiften fra Avène, der tilbyder den højeste mulige solbeskyttelse og dæmper irritation

 After-pleje

Vi ved godt, at afterski-baren kalder, men inden du tager afsted, eller før du går i seng, så tag et øjeblik til at pleje huden igen efter dagens skistrabadser. Kombinationen af vind, kulde, sol og varmen fra pejsen eller radiatoren indenfor er hård kost for din hud. Giv din hud et ordentligt skud fugt og måske en beroligende kur i løbet af natten, der afhjælper rødme og irriteret hud.

Masken Skin Hydrating Masque fra Dermalogica er den perfekte redning, der tilfører masser af fugt og genopbygger barrieren