Energirigtig wellness på badeværelset

Det er sparetider, og vi skal spare på energien, på alle områder og i alle hjemmets rum. Et af de helt store energislugere er badeværelset. I en lang periode har badeværelset været vores helle og en wellnessoase. Vi har bygget alt fra indretning til farver og lyssætning op omkring tanken om ro og afslapning. Men nu er det slut med lange, varme karbade, knald på gulvvarmen og dyre hudplejeprodukter (vi skal jo spare alle steder). Men det behøver faktisk ikke være SÅ trist. Der er nemlig rigtigt meget, du kan gøre – og gøre anderledes – som er godt for både energiforbruget og miljøet. Faktisk er det kun godt, at vi tænker en smule mere, og at luksuriøs wellness igen bliver noget, helt særligt og ikke nødvendigvis hverdag.

Invester i en sparebruser

Vi kommer ikke uden om, at badet skal være kortere og måske en halv grad koldere. Men du kan gøre endnu mere. En almindelig håndbruser spytter 20 litervand ud i minuttet, mens en sparebruser kun bruger 7 liter per minut. Det betyder faktisk, at en familie på 4 personer kan spare 190.000 liter vand om året, hvis man regner med et bad på 10 minutter per person hver dag. (Kilde Bolius)

Færre og koldere bade

Selvom du installerer en sparebruser, skal du stadig korte dit bad ned. Alternativt kan du vælge at bade mere sjældent. Faktisk er det slet ikke sundt for vores hud, hvis vi sæber os ind under bruseren hver eneste dag. Ved at bade for ofte fjerner vi vigtige bakterier fra huden sammen med dens naturlige fedtstoffer. Desuden er det sundere for huden at skrue ned for varmen i badet.

Sluk for vandet

Sluk for vandet, når det ikke skal skylle. Hvis du gerne vil bruge dine forskellige bodyscrub-produkter eller din hårkur, så sluk for vandet, mens du putter det på huden eller lader det sidde i håret. Sluk også for vandet, mens du barberer ben, og brug en barberskum i stedet. Du overlever nok at småfryse – man må jo lide for skønheden.

Fyld også kun badekarret halvt op med vand til dit næste karbad, og gå i det hele taget i karbad en smule mindre, end du plejer.

Tørbørstning

Alternativt kan du tørbørste dig og helt undgå vandet. Tørbørstning er faktisk en meget gammel teknik, hvor man eksfolierer kroppen og øger blodcirkulation samt stimulerer lymfesystemet med en tør børste.

Lav hjemmelavede scrubs

Hvis du virkelig gerne vil spare, findes der en masse fantastiske opskrifter på lette og billige bodyscrubs, du selv kan lave. Noget så simpelt som sukker, kokosolie eller olivenolie og citronsaft er en fantastisk kombination.

Glem det elektriske lys

Det bedste ved wellness er, at det faktisk kun er hyggeligere i stearinlysets skær.

Tænk alternativt, og småt er godt

Tænk i alternative wellnessoplevelser på dit badeværelse. Lav et fodbad frem for et helt bad. Tag en blød og lun badekåbe på, læg en varm klud med et par dråber æteriske olier over ansigtet, og omgiv dig med stille musik og levende lys.