Sommerens grønne nyheder

København har fået en ny grøn oase 

Drømmer du også om at bruge ferien på at gøre livet lidt grønnere, så er der gode nyheder. København har nemlig fået en ny grøn oase; Byens Plantetorv, der netop har slået dørene op for et 700 kvadratmeter plantemarked, der er placeret i én af Refshaleøens rå bygninger – og som er værd at lægge vejen forbi. Her kan du møde sæsonaktuelle planter og et planteværksted, hvor du kan gøre din planter klar til at komme med hjem, så du slipper for overskydende jord, gødning og andre remedier – og ikke mindst oprydningen derefter. Du kan desuden nyde en kold forfriskning i cafeen med udsigt til Refshaleøens rustikke miljø, mens du overvejer dine plantekøb. Og melder sulten sig, så ligger Reffen Copenhagen Street Food lige rundt om hjørnet. Det er den 33-årige iværksætter Pernille Francke, der står bag Byens Plantetorv. Hun har med det nye plantetorv ønsket at skabe et grønt og inspirerende sted i byen, hvor man kan få det, man har brug for – nemlig alt fra et godt og inspirerende udvalg til en enkel rådgivning.  

Byens Plantetorv, Refshalevej 167D – åben alle dage fra kl. 11-19.  

Klassiker i nye grønne klæder 

Sommeren er for de fleste en tid, hvor hverdagen går lidt ned i tempo, og hvor det er tid til at blive tanket op på energi og overskud, så man er klar til efteråret, der lurer forude. Har du brug for det lille ekstra, der hjælper dig lidt på vej, så har High on Life netop lanceret deres velkendte klassiker Oil by High on Life i en ny grøn emballage. Den økologisk, koldpresset olie er lavet udelukkende på gode plantestoffer, der er med til at forbedre fordøjelsen og immunforsvaret og ideel til at pleje både krop og sind indefra. Den er ligeledes lavet til dig, der ønsker at blive bedre til at stresse af eller blot opleve mere mentalt og fysisk velvære. Olien indeholder blandt andet hørfrøolie, hybenkerneolie, appelsinskal, rosmarin og citronmelis og kan bruges i både juicer, smoothies og på sommerens mange farverige salater.  

Oil by High on Life, 500 ml, 228 kr. 

www.highonlife.dk / 4278 3276 

Bring det grønne ind i boligen 

FDB Møbler byder nu velkommen til sofaserien Gesja – der blandt andet byder på denne smukke grønne 2-personers sofa, der kan bringe håbets smukke farve ind i boligen. Den rokoko-inspirerede møbelserie er designet af den ikoniske danske designerduo Foersom & Hiort-Lorenzen, og den komfortable sofa forener den bløde polstersofa med et let udtryk. Sofaen står hævet på slanke ben og får dermed sofaen til at syne lettere i rummet. Den smukke kombination af understellet i massiv eg og det slidstærke møbelstof, en blanding af 95% uld og 5% polyamid, underbygger de danske og stolte møbeltraditioner – men tager dem med ind i fremtiden. Træet er nemlig fra FSC-certificerede skove, ligesom møbelstoffet er både Oeko-Tex og EU Ecolabel. 

Gesja 2-pers. sofa fra FDB Møbler, 80x158x85 cm, 17.999 kr. 

www.fdbmobler.dk / 4386 2930