Bring hele verden hjem i stuen 

Drømmer du dig også ud mod verdens mange spændende rejsemål? Vi har samlet en række skønne og smagfulde retter, der lader smagsløgene lede tankerne hen på alverdens skønne destinationer. Bring de gode rejsemål hjem i stuen med gastronomiske klassikere, der skaber associationer til alverdens rejsemål. 

En klassiker fra Italien 

Når du ikke kan nyde sommeren ved Amalfikysten, må du i stedet nyde godt af italienske delikatesser herhjemme – og hvad oser mere af ferie i Italien end en klassisk Vitello Tonnato. 

Take away menu fra Famo a Casa, 385 kr. pr. kuvert. www.famo.dk 

Fra Bangkoks gadekøkken 

Pad Thai er en sikker vinder fra det thailandske køkken og er måske en ret du særligt savner fra Bangkoks små gadekøkkener, hvor duften spreder sig og vækker appetitten. Genskab de autentiske smage i dit eget køkken.  

Det skal du bruge 

4 spsk peanuts 

200 g glaskål 

200 g fast tofu 

2 spsk kokosolie til stegning 

Salt og friskkværnet peber efter smag og behag  

1 rødløg 

2 fed hvidløg 

4 forårsløg 

2 æg 

1 spsk honning  

2 spsk limesaft 

2 spsk fiskesauce 

100 g friske bønnespirer 

1 tsk chiliflager 

Sådan gør du 

Hak peanuts groft, og rist dem til de er gyldne. Vask og skræl glaskålen, og lav den bagefter til ”nudler” ved at køre den gennem en spiralizer. Skær tofuen i små tern på 1 x 1 cm. Varm en wok eller en stor pande op på medium varme, og tilsæt kokosolien. Lynsteg tofuen til stykkerne er gyldne på alle sider. Skræl og skær rødløg, hvidløg og forårsløg. Lynsteg rødløg og hvidløg til de er en smule gyldne – tag løgene op, og læg dem til side. Pisk de to æg sammen, hæld de sammenpiskede æg i, og rør godt rundt. Tilsæt glaskålen, og bland den godt med æggemassen. Tilsæt så honning samt limesaft og fiskesauce, og lynsteg i 2 minutter. Kom hvidløg og rødløg tilbage i wokken, og tilsæt bønnespirer og de fintsnittede forårsløg. Til sidst vender du den stegte tofu i retten. Pynt med hakkede ristede peanuts og chiliflager.  

Kilde: Ren Selvkærlighed af Zennie & Martin Bonde Mogensen, 249,95 kr. www.saxo.com  

Hawaii på en tallerken 

Poké bowlen er en klassisk ret fra det indianske hawaiianske køkken, som i løbet af de seneste par år har fundet sin vej til Danmark. Nyd en frisk og sprød version af den farverige bowl, der leder tankerne til en solrig ferie på den amerikanske øgruppe i Stillehavet. 

Poké bowl fra 42Raw, fra 109 kr. www.42raw.dk  

En bid af Spanien 

Nyd en bid af Spanien med denne intense og yderst smagfulde Paleta Bellota af spansk sortfodsgris, der smelter på tungen og får smagsløgene til at danse med den perfekte kombination af salt og fedme.  

Paleta Bellota af spansk sortfodsgris fra Rigtigmad, 100 gram, 175 kr. www.rigtigmad.dk  

En fransk bistrofavorit 

Savner du også det franske køkken, er der heldigvis rig mulighed for at drømme dig væk til de stemningsfulde franske bistroer med den traditionelle servering; rørt tatar af okseinderlår. De velkendte smage af den franske favorit kan få bistrostemningen frem uanset, hvor du befinder dig.  

Rørt tatar fra Madklubben Østerbro take away, 60 kr. pr. kuvert. www.madklubben.dk