Thomas Rydahls fem favoritter

Thomas Rydahl

Forfatter Thomas Rydahl er aktuel med romanen Forførernes klub, der er en fortælling om at miste sig selv for at blive sig selv. Hovedpersonen Flemming er efter en skilsmisse tvunget til at starte forfra. Da det ser værst ud, støder han på en mystisk klub, der dyrker æstetik, mad og forførelse. Mødet med de karismatiske mænd og kvinder i logen ændrer Flemmings liv, og pludselig kan han forføre sig til penge, indflydelse og sex. Men hvad vil han egentlig med sit liv? Thomas Rydahl deler her fem forførende favoritter, der har en hel særlig betydning for hans liv og forfatterskab. 

Forførernes Klub af Thomas Rydahl

Tag en gåtur fra 1850’erne til Vesterbros neon (Foto: Birgitta Lund, billede fra ”Turen går til København” af Tom Nørgaard) 

Ingen gåtur i København kan måle sig med de cirka seks kilometer langs Søerne. I min nye roman Forførernes klub er det den foretrukne meditation, inspireret af Søren Kierkegaard, der neurotisk sværgede til sin daglige gåtur. Det er ingen stor naturoplevelse, men til gengæld et ægte spektakel i byens lys, lyd og skiftende bydele. Et snublende teater, hvor ansigter og tidens trends slås om samtale og opmærksomhed.  

Smag på byens hemmelige vinøse åndehul

Noget af det, jeg glæder mig mest til, når byen åbner op, er at sidde på den hyggelige vinbar, Nebbiolo, der ligger i Store Strandstræde. Især om eftermiddagen på en forårsdag, når solen står ned gennem gaden. Her går mennesker og hunde forbi, så det er en fryd. I min roman har jeg ladet mig inspirere af Nebbiolos unikke stemning, når jeg skriver om den fiktive vinbar Gjenstand 

Kram byens smukkeste træ, der har set det hele

Hvis du nogensinde er slentret ned ad Rosenvængets Allé på Østerbro, har du måske bemærket det monumentale platantræ, der regnes for et af landets ældste nulevende platantræer. Faktisk er det så gammelt, at H.C. Andersen skulle have siddet under træet, da han skrev digtet “Rolighed” om Rosenvænget-kvarteret. Lokale ballademagere har ridset navne og frækheder i barken. I Forførernes klub bor min hovedperson lige om hjørnet.  

Besøg en butik, der elsker det sære og det gode

Husk at vores små, krøllede antikvariater i by og på land ofte gemmer på store oplevelser og personligheder. Især når du besøger Trianglen Antikvariat på Østerbrogade, der drives med ildhu og humor af Jens Sirich. Her får du nøje udvalgte (brugte) bøger, tegneserier og vinyler i hyldevis – og som regel en samtale om lidt af hvert. Butikken optræder under navnet Dødens bibliotek i min roman. 

Se en skøn plet i byen, som kun de færreste bør kende (Foto: Olufs)

Du ved det ikke, medmindre du bor der eller er faret vild, men lige mellem Trianglen og Parken ligger måske byens mest forførende plet af rækkehuse – kaldet Brumleby. Her står børnefamilier på venteliste for at bo idyllisk midt i byen. Det forstår man. I min roman bor præsten Ida i Brumleby. Lige ved siden af finder du Olufsgade, der byder på god kaffe, håndlavet is og ægte Østerbro-stemning. Tag et kig og en is.