Fotobøger deler minder og planter samtidig et træ

I en globaliseret verden hvor relationer breder sig udover landegrænserne, er fotobøger en nem og simpel vej til følelsen af at være sammen  hver for sig. Dette skal også kunne lade sig gøre med en god og grøn samvittighed ifølge medstifter og CEO Nicklas Bødtcher-Hansen og resten af SubBook-teamet.

At være sammen hver for sig
Fotobøger er nutidens svar på de gamle fotoalbummer og i en tid, hvor der tages flere billeder end nogensinde før, er der kun kommet større fokus på forevigelsen af fotominder. Især nu hvor udlandsrejser og større begivenheder er blevet udskudt, bruges fotobøgerne til at mindes alt fra ferier til fødselsdage og ikke mindst til at dele minderne med familie og venner. Med levering til hele Europa har folkene bag danske  SubBook forsøgt at nå relationer på tværs af landegrænserne ved at give deres brugere mulighed for at dele minder med venner og familie fra både nær og fjern. Og for at passe ind i brugernes travle hverdag foregår opsætning og bestilling af fotobøgerne direkte fra telefonen, så der er nem adgang til kamerarullen. Delingen af minder skal dog ikke være på bekostning af miljøet, og derfor sigter teamet også efter at være den grønnere løsning.

Et grønt samarbejde med One Tree Planted
Med tanke på produktionens miljømæssige spor har SubBook teamet op med organisationen One Tree Planted. Samarbejdet betyder, at  organisationen planter et træ for hver tredje fotobog en kunde bestiller via app’en. Nicklas Bødtcher-Hansen fortæller, at de altid har haft bæredygtighed for øje og forklarer, at ”det var en fundamental ting for os at have grønne initiativer”. Samarbejdet var derfor et oplagt skridt på vejen mod grønnere fotobøger. Indtil nu har de plantet 500 træer i nogle af verdens mest udsatte skove, men dette er blot et delmål. Med åbningen til det europæiske marked håber de på at kunne nå endnu længere med deres bæredygtige arbejde: ”Vi arbejder stadig mod grønnere initiativer, og nu hvor vi har lanceret internationalt, kan vi komme til at plante endnu flere træer” beretter medstifteren. Og så håber de, at deres fotobøger kan skabe ekstra stor glæde og samhørighed i de kommende juletider. Om det bliver ved, at folk samles om fotobøgerne eller bladrer i dem hver for sig, må tiden vise. Teamet er i hvert fald klar til at sende mindeværdige julegaver ud til både nær og fjern med en god og grøn samvittighed.

Se mere på subbook.dk