Lad musikken fylde i boligen

Musik kan fylde din krop med begejstring, skabe ro eller sætte gang i festen. I den seneste tid er fællessang strømmet ind i de danske hjem, og vi er blevet mindet om musikkens mange kvaliteter. Lad tonerne blive en del af din indretning til glæde for både øjne og ører med smukke klassiske og ultramoderne instrumenter.

PH Play

PH bueflyglet er designet af Poul Henningsen i 1937. Det fremstår med smukke organiske materialer og en formgivning i et lyst og let skandinavisk udtryk. I modsætning til det ikoniske PH Flygel med glaslåg har PH Bueflyglet et langt mere diskret design. Buerne på låget har en slående lighed med Operahuset i Sydney, som den danske arkitekt Jørn Utzon designede flere årtier efter PH Bueflyglets tilblivelse. Ligheden med Operahuset i Sydney understreger dermed også de musikalske og akustiske kvaliteter ved dette unikke flygel, som må siges at være en sand skønhed.

Billedet af PH Bueflyglet er venligst udlånt af PH Pianos i Bredgade 6, hvor man i øvrigt kan se vidunderet.

Flæns rytmerne!

Musik kan komme i mange ”former” og moderne teknologi giver nye måder at udtrykke og opleve musikken på. Beat Saber er en unik og rytmedrevet VR-oplevelse, der kombinerer imponerende visuelle effekter i neon, med særligt fremstillet elektronisk musik. Med en sabel i hver hånd (du skal bruge et par PlayStation Move controllere) skal du flænse rytmerne, når de kommer flyvende imod dig og matche både retning og farve for at samle point og holde musikken kørende. Når tempoet skrues i vejret, skal du bevæge hele kroppen for at undgå de flyvende genstande, springe til siden og dukke dig, mens du stadig rammer og holder takten. www.playstation.com

Analog musikglæde

Vinyl og pladespillere har fået et enormt comeback, og mange musikelskere nyder den varme analoge LP-lyd og sætter pris på cool retro i boligindretningen. RPM 1 Carbon er en fed pladespiller, med god lyd og flot design. Pladespilleren er remdrevet, og al betjening foregår manuelt. Uanset om du hører til den generation, der havde store LP-samlinger, eller du er for ung til at have været med på bølgen i første omgang, kan du gå på jagt på loftet eller hos forhandlere efter gamle LP’ere  – og nyde gode musikstunder hjemme i stuen. www.hifiklubben.com

Pladespilleren er remdrevet, og al betjening foregår manuelt.

Magisk musik

Søger du inspiration til spændende instrumenter, kan du besøge det sanselige Musikmuseet, der ligger i det gamle radiohus på Rosenørns Allé. Museets udstilling rummer instrumenter, der strækker sig over 3000 år. Foruden samlingen har Musikmuseet et spændende ‘prøv-selv’ instrumentarium – fra harper, gong og pauker til spektakulære fremtidsinstrumenter. Juvelen blandt fremtidsinstrumenterne er den multifarvede og ufo-lignende OMNI, bygget af den franske lydkunstner og connaisseur Patrice Moullet. www.natmus.dk.

Foto: Sandra Odgaard Brinchs Andersen.