Mundbindet behøver ikke være blåt

Mundbind er blevet en del af hverdagen, og flere designere har skabt smukke versioner i flotte farver og miljøvenlige materialer. De er ikke godkendt til medicinsk brug, men kan eventuelt bruges uden på et CE-certificeret mundbind, og lyse op i en udfordrende tid.

 

Japanske UNIQLO har skabt et mundbind med fokus på komfort og enkelt design. Mundbindet er udviklet i brandets innovative AIRism-stof, med en struktur i tre lag, der blandt andet har anti-mikrobielle egenskaber. Mundbindet kan maskinvaskes, fjerner fugt og frigør varme, samtidigt med at det føles blødt hele dagen.

I forbindelse med lanceringen af AIRism ansigtsmasker donerede UNIQLO Danmark 5.000 af disse mundbind til Mændenes Hjem.

Mønsterbryder

Lala Berlin er kendt for deres ultrabløde cashmere tørklæder med smukt og grafisk print. Det tyske modebrand har skabt et mundbind, hvor de kendte mønstre og farvesammensætninger går igen, i en blød og behagelig kvalitet. Provenuet fra deres mundbind vil blive doneret til mindre NGO’er, der yder hjælp til børn og unge, herunder Wildwasser Berlin og Jugend Notmail. Kreativ direktør og grundlægger af Lala Berlin, Leyla Piedayesh, har valgt at støtte udsatte børn og unge, idet denne sårbare gruppe har oplevet stigende utryghed og usikkerhed i forbindelse med Covid-19. www.blossom.dk.

Smuk vintage

Det danske mærke Sissel Edelbo laver bæredygtigt tøj og accessoires ud af genanvendte indiske sarier. De specielle mønstre og klare farver fås nu også på en række fine mundbind, der er håndsyet i Jaipur i Indien. Indersiden er skabt af økologisk bomuld og de genanvendelige mundbind kan vaskes ved 60 grader.
www.sissel-edelbo.dk.

I den kommende kolde tid, er dette bestemt et mundbind, der kan sprede smil og varme.

Blød luksus

Mundbindet fra Wolford er skabt i en dobbeltforet, blød og stretchy kvalitet, der er utrolig åndbar. Desuden er materialet vandafvisende, hvilket er rigtigt smart herhjemme, hvor det kan regne en del. Masken er enkel i model og udtryk med smalle elastiske stropper og en pasform, der slutter tæt omkring huden. Det diskrete logo og enkle design gør mundbindet til en praktisk og eksklusiv luksus i en svær tid. www.zalando.dk.

Kunstnerisk blikfang

Collina Strada New York er en kreativ platform, der skaber opmærksomhed omkring sociale emner og bæredygtighed. Kvinden bag, Hillary Taymour, bruger sine farverige designs i sin aktivisme, der er præget af hendes optimistiske og humoristiske tilgang til livet. I forbindelse med Covid-19 har hun lavet de smukkeste mundbind ud af reststoffer fra sine kollektioner. På hjemmesiden kan du også finde en detaljeret guide til, hvordan du selv kan sy mundbind. www.collinastrada.com.

Ved køb af de økologiske Collina Strada mundbind støtter du samtidigt sundhedspersonalet i New York City.