Alt det bedste i juni

Liebhaverboligen har taget pulsen på en række spændende oplevelser, der kan være med til at gøre din juni lidt sjovere.

 

FET_DetBedsteIJuni_billede-1

Dyr i kunsten

Vi er mange, der har glædet os til at komme på museum og opleve spændende kunst efter mange uger hjemme. Fra den 9. juni inviterer ARKEN publikum ind i kunstens dyrerige, fyldt med skønne, sælsomme og utrolige skabninger. Museets store særudstilling, Dyr i kunsten, viser værker af mere end 30 internationale kunstnere, der med humor, vid og bid går i kødet på vores forhold til dyrene. Udstillingen udforsker, hvordan vi mennesker bruger, ser på, taler om og menneskeliggør dyr, og kommer med mangfoldige bud på, hvordan vi forstår os selv gennem andre dyrearter.

www.arken.dk 

Foto: Guillaume Ziccarelli. Courtesy kunstneren & Perrotin.

 

FET_DetBedsteiJUni_billede-5

 

Vil du med til New York?

Tag med tilbage til 1960’ernes New York, hvor byen er i rivende udvikling. Nyd udsigten fra Empire State Building, gå en tur igennem Central Park eller nyd Times Square. I Ticket to Ride: New York skal I på sightseeing på Manhattan og besøge så mange af de forskellige seværdigheder som muligt. På din tur må du trække to kort, enten et rutekort eller et taxikort. Du bruger taxikortene til at placere dine taxier og på den måde forbinde de forskellige ruter og lave point. Spillet fortsætter indtil én spiller kun har to biler tilbage, hvorefter hver spiller tager en sidste tur. 

Plus: Kender du allerede klassikeren Ticket to Ride, ved du, at det er et vildt sjovt spil for hele familien. New York-udgaven er absolut ingen undtagelse. I tider, hvor vi kun kan drømme om lange rejser, giver spillet en dejlig følelse af at komme på eventyr i en spændende storby.

Minus: Denne version er mindre og mere enkel end det originale Ticket to Ride. Det tager kun ca. 15 minutter at gennemføre et spil, og da det er rigtigt sjovt, er det ærgerligt, at det er så hurtigt overstået. 

www.hyggeonkel.dk

 

FET_DetBedsteiJuni_v_book-copy

 

Der er fodspor overalt

Børnebogen Her gik Victoria er en poetisk og smuk bog om at miste en, man elsker. Gennem årets tolv måneder erindrer en lille pige sin mor og fortæller om de spor, hun efterlod sig. Kirsebærtræet i haven, forældrene plantede da de blev gift, pokalen, som moren vandt i en fodboldturnering, og navnet, hun ridsede i bordet på skolen. Små minder om morens liv, pigen gør sig tanker om og mærker sin ensomhed, kærlighed og sorg igennem. Forfatteren Glenn Ringtved og illustrator Charlotte Pardi har tidligere udgivet den prisvindende billedbog Græd blot hjerte, der også omhandler døden og sorgen. I bogen om Victoria lykkes de igen med at formidle de svære emner på en omsorgsfuld og usentimental måde, der rammer i hjertekulen hos både børn og voksne.

 

Plus:
Det kan være ufatteligt svært at forholde sig til sorgen og savnet, især når døden alt for tidligt tager dem vi elsker fra os. Bogen hjælper os med at rumme savnet og er samtidigt meget livsbekræftende. Den enkle tekst og de stemningsfulde illustrationer gør bogen til en helt særlig oplevelse.

Minus: Bogen er fantastisk rørende, og det kan derfor være en god idé selv at læse den igennem, inden man deler den med sine børn. 

www.gyldendal.dk

 

FET_DetBEdsteIJuni_billede-4

 

Blokhavn i biografen

Den nye satiriske animationsfilm Blokhavn er skabt af kunstnerkollektivet og YouTube-fænomenet Gigis. Blokhavn er Gigis første spillefilm, som de både har skrevet, instrueret og animeret, mens nogle af landets største artister anført af Gilli, Burhan G og Kewan står bag filmens soundtrack. Filmen handler om Ali og hans bedste venner, der bor i ghettoområdet Blokhavn. De går i 8. klasse på den lokale skole, der er udråbt til den værste skole i Danmark. Ali hader alt ved skolen på nær tre ting: sine venner, Yasmina fra parallelklassen og lærerinden Gertrud. Da det en dag bliver meldt ud, at skolen skal lukke, går det op for Ali, at han risikerer at miste alt: Vennerne må nu holde sammen, men deres umulige redningsaktion går desværre langt fra som planlagt …

Forventet premiere den 25. juni 2020.

 

FET_DetBEdsteiJUni_billede-3

 

Ærlig juice

I 2014 startede de passionerede stiftere bag Frankly Juice en lille virksomhed op, med ønsket om at lave helt friske og ærlige produkter – deraf navnet Frankly. Med tiden er sortimentet blevet større, men målet om kompromisløs kvalitet er stadig det samme.  De 100 % økologiske og koldpressede juicer er alle presset i Danmark af friske råvarer, uden nogen former for tilsætningsstoffer. Prøv for eksempel BOOST-kassen, der består af 16 blandede juicer presset af grøntsager og frugter, samt tre store blandede flasker med farverige ingefærshots. BOOST-kassen kan bestilles online og bliver bragt direkte til din dør. På alle måder et nemt og ligetil koncept.

Plus: Der er i dag mange firmaer, der tilbyder friskpresset juice. Men ingen smager så suverænt som Frankly Juice. Selvom juicerne er proppet med sager som spinat, hvedegræs og gurkemeje, så smager de alle utroligt lækkert. Og det er rart, når man ikke skal drikke noget alene for sundhedens skyld, men ikke kan lade være, bare fordi det er ualmindeligt lækkert.

Minus: I disse tider er det særligt vigtigt at støtte små virksomheder, vi gerne ser trives efter krisen også. Hvis du synes en stor juicepakke er for meget, kan du nøjes med at købe en enkelt juice i dit lokale supermarked.

www.franklyjuice.dk