Alt det bedste i februar

Liebhaverboligen har taget pulsen på en række spændende oplevelser, der kan være med til at gøre din februar lidt sjovere.

 

FET_Februar_Tivoli_billede-5-copy

 

Lys over land

Copenhagen Light Festival sætter spot på byens arkitektur fra den 1. – 23. februar. Mørket i februar giver fantastiske forudsætninger for store lysoplevelser langs havnelinjen og indre by, samt oaser rundt om i byen. Et særligt fint sted at opleve lysene, er skøjtebanen i Tivolis vinterunivers, hvorfra du kan kigge op på den farvestærke laserstråle, der baner sig vej fra Nimb-slottets tårn og ud i København til Langebro og Refshaleøen. En ret så magisk oplevelse!

+ Plus

Det er vildt, hvordan ikoniske bygninger kan ændre karakter ved hjælp af lyssætninger og genialt at udnytte vinterens mørke til noget smukt.

÷ Minus

Der er noget meditativt over de farverige lys, der dog kolliderer lidt med byens støj og trafik. Det bedste er faktisk at drage ud sent på natten, hvor der er mest ro og du bedst kan nyde de særlige installationer.

www.tivoli.dk
www.copenhagenlightfestival.org

 

FET_Februar_billede-2

 

Eventyrlig brunch

På det eksklusive boutique-hotel Nimb i hjertet af København kan du opleve en luksuriøs brunch i hyggelige omgivelser. Ved bordet får du en servering bestående af små varme retter med et internationalt islæt, såsom falafel og bao. Derefter er det blot at gå om bord i buffeten, der rummer alskens bagværk, juicer, crémant, honning fra Tivolis egne bier, farverige macarons og meget andet. Udsigten til Vinter i Tivoli og skøjtebanen foran hotellet er ganske eventyrlig og lokker til en tur i den gamle have efter besøget på Nimb. Brunch serveres i weekender, men ønsker du en skøn start på morgenen i løbet af ugen, er det muligt at spise morgenmad på det stemningsfulde hotel.

+ Plus

Brunch på Nimb er en helt igennem skøn og hyggelig oplevelse. De smukke rammer, det søde personale og den lækre mad fås ikke bedre. Her er alt lige lidt mere lækkert end vanligt, for eksempel er de klassiske røræg blandet op med delikate trøfler.

÷ Minus

De små serveringer ved bordet er alene nok til at mætte de fleste. Det er næsten ærgerligt, at man bliver mæt, før man når at smage på hele buffeten. Et luksusproblem, der dog kan afhjælpes ved at komme igen en anden gang.

Inviteret af Nimb, www.nimb.dk

 

FET_Februar_billede-3

 

Legoleg for hele familien

Bella Center I Ørestaden åbner igen i år dørene for verdens sjoveste byggeplads LEGO World i børnenes vinterferien den 13. – 16. februar. Gamle kendinge som LEGO City, LEGO Ninjago og LEGO Friends er at finde på det enorme legeområde. Men du kan også gå på opdagelse i nye oplevelser inspireret af de populære Frost og Star Wars universer. Duplo lokker familiens yngste, men der er også masser at opleve for de store børn. Voksne må heldigvis gerne lege og bygge med. Bliver man egentligt nogensinde for gammel til LEGO?

+ Plus

LEGO World er en sjov oplevelse for hele familien. Især fanområdet er hyggeligt at besøge. Her kan man se fantasifulde verdener skabt af private samlere, der ofte har brugt flere år på at bygge detaljerede landskaber ud af de små klodser – herunder verdenskendt arkitektur fra Bjarke Ingels Group.

÷ Minus

Mange mennesker i en stor hal giver uundgåeligt en del støj. Kom tidligt på dagen, hvor der er færrest besøgende og søg de mere rolige aktiviteter, der ligger i periferien af begivenhederne.

www.lego.com

 

FET_Februar_billede-4

 

En Skagbo i København

Anna Ancher var en af de helt centrale kunstnere omkring år 1900. Anna Ancher hyldes også i dag for sin grænseoverskridende kolorit og sin fabelagtige evne til at fange en solstråle. Men hun kunne meget mere end det. Fra 8. februar kaster Statens Museum for Kunst et nyt blik på Anna Anchers værker i en stor retrospektiv udstilling. Fremstillingen forsøger at rykke Anna Ancher ud af Skagen, i betydningen ud af kunstnerkolonien, og ind i de større – internationale – sammenhænge, hendes kunst berettiger til.

+ Plus

Anna Anchers særlige evne til at skildre lys og farve udfoldes i udstillingen, der præsenterer et nuanceret og mangfoldigt billede af den dygtige kunstner.

÷ Minus

Man får helt lyst til at besøge Anna og Michael Anchers hus på Markvej efter at have set udstillingen. Men desværre er

der langt fra SMK til Skagen.

www.smk.dk

 

FET_Februar_billede-1

 

Krydderi på tilværelsen

Med en fælles passion for mad med varme krydderier har to af landets populære madskribenter, Ditte Ingemann og Anne Hjernøe, skabt en kogebog fyldt med lækre retter. Hvis du drømmer om fladbrød med fyld, aromatiske fiskeopskrifter og vidunderlige desserter, tager bogen dig på tur gennem de smagfulde nordafrikanske, arabiske og mellemøstlige køkkener. Bogen rummer desuden et væld af krydrede dips, sprøde brød og fermenterede lækkerier. Alt sammen lavet med råvarer, der ikke kræver en tur gennem eksotiske souker, men er til at få fat i herhjemme.

+ Plus

Billederne i ”Krydret” er helt igennem smukke og inspirerende. Hver enkelt ret har sine egne dufte og farver, der leder tankerne hen på 1001 nats eventyr. Forfatterne guider til krydderblandinger og mad med dybde og karakter, der både mætter og smager fantastisk.

÷ Minus

Dette er bestemt en sanserig bog, der giver stor lyst til at rejse, og kan gøre dig lidt træt af den danske mørke vinter. De krydrede og varme opskrifter gør det dog muligt at ”smage” på verden hjemme fra dit eget køkken.

www.politikensforlag.dk