Brudekjolen anno 2020

Designer Jesper Høvring ser en klar tendens til det mere enkle værk fra tidligere års corsagekjoler.

 

FET_Brudekjole_sandraaberg-bruden-jesperhovringSTOR-0613-copy

 

FET_Brudekjole_sandraaberg-bruden-jesperhovring-0169

 

Lange ærmer, færre blonder

Spørger man designer og dressmaker Jesper Høvring om årets tendenser i brudekjoler, er svaret flertydigt.

Brudemoden skifter nemlig ikke så hurtigt, så derfor skal tendenserne ses over et par år: ”De seneste år er brudekjolerne blevet mere enkle og med ærmer. Især lange ærmer er populære, mens ærmeløse corsagekjoler vælges af færre. Renhed og enkelthed er blevet vejen frem. Ingen tvivl om at Meghan Markles valg af brudekjole, da hun blev gift med (tidligere prins) Harry i England, smitter af på moden”.

Selv om man ser en forandring i de overordnede tendenser, handler det store valg også om smag og behag. For selv om mange vælger mere enkle snit, er der fortsat tilhængere af blonder. Og det er alt fra blonder på små detaljer til hele blondekjoler. Hvad angår farvevalg, er brudene konservative og holder fast i forskellige toner af hvid. Især hvis de skal giftes i kirke:

”En kulørt brudekjole forekommer måske som én ud af 100. En kulørt kjole bruges ofte af en moden brud, en anden gangs brud eller hende, som skal giftes borgerligt, i naturen eller et andet sted end i en kirke. Den klassiske brud i alderen 20 og 40 år er derimod næsten altid hvid men ikke kridhvid”, siger Jesper Høvring.

Han sælger brudekjoler i størrelser fra 32 til 52. Generelt synes han, at brudene er slanke og i god form, så de behøver mindre støtte i kjolerne og kan bære lettere stoffer end tidligere.

 

FET_Brudekjole_3.-Termignon

Termignon-kjolen koster 7999 kr. Farvetonen sikrer lys nordisk hud mere glød.

 

Kun få står kridhvid brud

Hos Lykke Brudekjoler sælges alle nuancer fra elfenben til karamel. Og de skal være behagelige at have på

Charlotte Tiedebøhl, indehaver af Lykke Brudekjoler, er ved at klæde sommerens og efterårets brude på. Leveringstiden på brudekjoler er nemlig fire-seks måneder. Og trenden går væk fra hvidt:

”Kun ganske få brudekjoler er kridhvide, og de bæres af kvinder med mørk hud. De fleste andre ser blege ud i hvidt og vælger derfor toner som ivory (elfenben) og nuancer fra café latte til karamel”.

Desuden er der i følge Charlotte Tiedebøhl en tendens til at gå op i komfort. Stivere samt sten og perler, der kradser, vil ingen have. Kjolen kan være figursyet på overkroppen men let i stoffet og til at bevæge sig i nedadtil. Der er 400 brudekjoler i butikken, og designerne kommer fra U.S.A., England, Tyskland, Holland og Italien:

”Ingen vil i dag lide for skønheden, så brudekjolen skal være rar at have på og til at bevæge sig rundt i. Vi sælger kjoler med ærmer men i høj grad også uden. Mange kunder ønsker ærmer, men når de får kjolen på, synes de ofte, at de ser kompakte og lukkede ud. Heldigvis har vi et så stort udvalg, at der er mulighed for at prøve, om det virker bedre med helt lange, trekvartlange eller korte ærmer. Der er større bevægelsesfrihed uden ærmer eller med et lille ærme”, mener Charlotte Tiedebøhl, som tilføjer, at brudekjoler er blevet mere vovede, så der vises hud på barm og ryg, og hvor blonder på ryggen ofte er uden for.

Lykke Brudekjoler leverer størrelser fra 32 til 62, mens større end størrelse 62 sælges mod tillæg. For alle skal kunne blive gift i en flot brudekjole uanset størrelse!

 

FET_Brudekjole_1.-Beautyful

Lykke Brudekjoler sælger flere lette modeller. Beautyful-kjolen koster knap 11.000 kr. 

 

FET_Brudekjole_2.-Modeca

Modeca Femme-kjolen fås for 11.299 kr. Den er eksempel på en ikke helt hvid kjole.