Nyheder til boligen

Relanceringer, klassikere i nye farver og møbler inspireret af fortiden. Men også noget, som ikke er set før! Sådan er månedens udvalg af nyt til boligen, hvis man vil forny med lamper, stole, reoler, borde, spejle og tæpper

 

FET_Bolignyheder_2

 

Spejl i sildebensmønster

Herringbone – sildeben – hedder det nye 150 cm høje og 75 cm brede spejl til entre eller soveværelse. Spejlet ligner med sin opbygning af spejlplader ikke andre spejle, men gør det daglige kig til noget nær et kunstværk. Prisen er 2499 kr.

www.specktrum.dk

 

FET_Bolignyheder_Kaiser-idell

 

Kaiser i nye farver

Stay Bright hedder en genintroduceret Bauhausklassiker fra tyske Kaiser idell kendt for sine industri- og kontorlamper skabt af Christian Dell i 1920´rne. Pendlen er i ny størrelse og i de højglanslakerede farver som Russet Red, Soft Ochre, Smooth Slate og Black. Pendlen egner sig til at hænge solo eller flere sammen over borde, diske og barer og giver blødt lys samt kulør til interiøret. Prisen for pendlen med en diameter på 14,5 cm og 15,5 cm i højden er 1795 kr.

www.fritzhansen.com 

 

FET_Bolignyheder_3

 

Stol med muslingeryg

Shell fra Living & More er en art deco-inspireret lænestol med bredt sæde og ryglæn i muslingeform. Stolen i mokkafarvet velour kan stå solo i et hjørne af stuen eller parvis ved bord eller sofaområde. Prisen på den lyse og anderledes lænestol er 1799 kr.

www.coop.dk

 

FET_Bolignyheder_Frame

 

Bord med stålramme

Frame hedder et sofabord designet af Nils Juul Eilersen, fjerde generation hos Eilersen A/S. Rammen af rustfrit stål på et 35 x 100 cm bord koster 5468 kr. Hertil fås en bordplade af glas til 2311 kr. Sofabordet leveres desuden i børstet stål, sortlakeret rustfrit stål og hvidlakeret rustfrit stål. Bordet findes i flere størrelser som for eksempel 80X80 cm og 60X120 cm, begge 38 cm høje. 35X100 cm-bordet fås 32 eller 35 cm højt. Bordpladen kan foruden glas vælges i marmor.

www.eilersen.eu

 

FET_Bolignyheder_PantonWire

 

Trådhylder fås i farver

Panton Wire trådsystemet blev designet af Verner Panton i 1971. Der er kommet tre nye elementer, herunder et rektangulært modul, som ikke har været i produktion før. Panton Wire kan bruges i alle rum, stående eller hængende og kombineres med andre elementer. Der kan bygges en bogreol eller en enkelt hylde ved sengen. Med Wire kan skabes en rumdeler eller et sofabord.
Systemet fås i blanke metalfarver eller lakeret i for eksempel ultramarinblå. Priseksempel på to rektangulære moduler er 4464 kr.

www.montanafurniture.com

 

FET_Bolignyheder_FL_NY

 

Fed ottoman og divan

Rico hedder en serie voluminøse, overpolstrede og skulpturelle møbler, man ikke har set magen til. Den buttede serie er nu udvidet med en divan med ryglæn, en ottoman uden ryglæn og en lounge-stol. Møblerne er multifunktionelle hvilemøbler betrukket med Bouclé-stof i offwhite, sand eller grå, men leveres også i en børstet kvalitet, der også fås i brun. Priserne får divanen er 17.999-21.999 kr., for ottomanen 7499-8999 kr. og for  lounge-stolen 12.999-15.499kr.

www.fermliving.com

 

FET_Bolignyheder_5

 

Relanceret Børge M-stol

Børge Mogensen designede skalstolen J45, som efter en lang pause er sat i produktion igen. Arkitekten var tegnestueleder hos FDB Møbler i 1942-50 og skabte i den periode flere enkle træmøbler som stolen her, der nu fås i certificeret eg enten i natur eller sort. Snedkerhåndværket har fokus på enkelthed og funktionalitet og er samtidig behagelig med en let fjedrende ryg. J45 har en siddehøjde på 50 cm og koster 3499 kr

www.coop.dk

 

FET_Bolignyheder_4

 

Zigzag på lys bund

Tæppet fra Coops Living & More-serie er en dekoration i sig selv, som det ligger på gulvet foran sofaen, eventuelt med et sofabord oven på. Det vævede tæppe med brunt og beige på en lys bund kan dog også ligge på et frit areal i stuen og lyse op. Målet på tæppet af 100 procent bomuld er 170X240 cm, og prisen er 1699 kr. 

www.coop.dk

 

FET_Bolignyheder_Calabash

 

Lyser som en meteor

Calabash hedder en aluminiumslampe skabt af Komplot Design og med form som et flaskegræskar. Lampen er lakeret med såkaldt Meteor finish, som er strukturmaling med glitrende metallisk og ru overflade, der fremhæver pendlens organiske form i såvel tændt som slukket tilstand. Der er to farver at vælge imellem: Sort og grå. Prisen for lille model på 16 cm i diameter og 21 cm i højden er 1995 kr. og stor på 22,5 cm i diameter og 30, 5 cm i højden er 2795 kr.

www.fritzhansen.com