Marcus’ kamp mod kræften

FET_Marcus

 

13 årige Marcus fra Måløv kæmper med en sjælden kræftsygdom.

I slutningen af Juli 2019 faldt Marcus bevidstløs om på en ferie i Spanien.

Han blev akut indlagt på hospitalet i Torriveja, og kort efter overført til intensivafdeling på universitetshospitalet i Alicante. Her fandt lægerne hurtigt ud af, at der var en stor hjernesvulst i centralnervesystemet – med diagnosen DIPG.

I Danmark er der kun 3 børn om året som får diagnosen DIPG. Sygdommen er meget sjælden, og der findes pt ingen behandling i danmark – kun 30 gange strålebehandling.

Marcus er i første omgang blevet henvist til forsøgsbehandling i USA.
Region Hovedstaden har bevilget i at Marcus vil få dækket sine udgifter, så han kan deltage i forsøget. Men forude venter en ny kamp for at komme helt af med tumoren. Hvis Marcus får stabiliseret eller formindsket tumoren i forsøget, er næste skridt immunterapibehandling for at nedbryde tumoren.

Denne behandling forgår ligeledes i USA, og koster ca. 4 mio. Kr.

Forældrene har oprettet Facebook-gruppen ‘Kampen mod hjernetumor‘, hvor de løbende kommer med opdateringer på deres kamp for Marcus, og donationerne strømmer ind.

 

Hvis du har lyst til at donere et beløb til Marcus’ kamp mod kræften, kan du gøre det via Mobilepay eller ved at overføre til en konto. Du kan finde numrene her.

 

Marcus ven Viktor har også oprettet  facebook gruppen “Giv din pant til Marcus”, hvor man kan donere pant til sagen, så hans ven kan komme til USA og få den rette behandling.

 

FET_PantTilMarcus-A4-plakat-18-Oktober

 

 

Hvis midlerne ikke går til behandling til Marcus, så går pengene ubeskåret til Børnecancerfonden.