Alt det bedste…

Oktober betyder efterårsferie og tid med familien. Liebhaverboligen har taget pulsen på en række spændende ting og oplevelser, der kan være med til at gøre dit efterår lidt skønnere.

 

FET_Efterårsferie_9788741504681

 

De svære følelser 

”Modige Magnus – en uge vendt på hovedet” er en anderledes billedbog, som viser børn, hvordan hverdagens svære følelser kan tackles med simple redskaber.  Samtidig lærer du som forælder, hvordan du kommunikerer med dit barn i vanskelige situationer, og hvordan du skal guide det til en roligere og gladere sindstilstand. Fortællingen handler om Magnus, der er flyttet til en ny by med sin familie. Den første uge oplever han mange nye følelser som savn, smerte, frygt, kræsenhed og nervøsitet. Det bliver en uge, hvor alting er vendt på hovedet. Heldigvis er der rigtig mange omkring ham, der hjælper med at håndtere alle de nye følelser.

www.alvilda.dk

 

Pil op: 

Forfatteren Carl-Johan Ehrlin er adfærdsforsker med en kandidatgrad i psykologi, og dygtig til at beskrive svære følelser i børnehøjde. Hans metoder er kreative og alligevel ret enkle, og det mest fantastiske er, at de virker. Bogen er rigtig hyggelig at læse med sit barn og kan være med til at gøre hele familiens hverdag nemmere og mere positiv.

 

Pil ned:

Bogen er en smule lang og teksttung, hvilket nogle gange kan være lidt krævende for det utålmodige børnehavebarn.

 

FET_Efterårsferie_Aftensmad

 

Ro på middagen

Valdemarsro er Danmarks største mad og livsstilsblog med over 1,6 millioner besøgende hver måned. De velsmagende retter fra Valdemarsro er særligt kendt for at være nemme at gå til, og de er blevet til livretter hos rigtig mange læsere. Nu har Ann-Christine Hellerup Brandt, der står bag Valdemarsro, lavet den ultimative kogebog fyldt med over 200 skønne opskrifter til aftensmåltidet. Bogen indeholder alle familiens livretter, lige fra de populære one pot pastaopskrifter til skønne retter fra både det indiske, mellemøstlige og asiatiske køkken, samt mange gode klassiske danske opskrifter.

 

Pil op: 

Kogebogen er en skøn ”hjælper” i køkkenet og fuld af inspiration til familiens måltider. Det er rart, at den dygtige blogger nu har udgivet en fysisk kogebog, så man kan være off-line i køkkenet og bladre igennem de mange flotte sider med billeder og opskrifter.

 

Pil ned:

Nogle af opskrifterne er ret tids-krævende, men sådan er det jo at lave mad fra bunden.

 

FET_Efterårsferie_billede-7

 

Ret nemt og ret skønt 

Kunne du tænke dig at bruge efterårsferien, og hverdagen generelt, sammen med familien i stedet for at jage rundt i supermarkeder og selv finde på nye spændende retter? Så er Ret Nemt måske noget for dig. Måltidskonceptet er prisvenligt og miljøvenligt, idet du kun modtager præcis de råvarer, du skal bruge til at lave retterne.  Derved går der kun noget til spilde, hvis du ikke får spist det hele op. Men det gør du sandsynligvis, hvis du tager dig et par minutter til at svare på spørgsmål omkring din families præferencer, såsom økologi og smag. Systemet gør, at ugens måltider rammer de enkeltes smag og behov enormt godt. Måltidskassen leveres naturligvis direkte til din hoveddør.

www.retnemt.dk

 

Pil op: 

Måltidskassen fra Ret Nemt er en smart måde at få udvidet din horisont i køkkenet. Maden er super lækker og det er virkeligt rart, at man har overblik over ugens retter – og let kan udskifte dem med andre, hvis man har lyst. 

 

Pil ned:

Det er meget svært at sige noget dårligt om dette koncept, hvis ikke man virkelig elsker selv at gå på indkøb. Det bliver nemlig hurtigt overflødigt med Ret Nemt, da man også kan bestille ekstravarer som frugt og vin sammen med sine måltider.

 

FET_Efterårsferie_Kebabmatador

 

Congo-kiosker og gangsterbosser

Kender du Iqbal Farooq og hans dansk-indisk familie, der bor på indre Nørrebro? Ellers er det sørme på tide, at stifte bekendtskab med Manu Sareens skønne fortællinger der ud over at være omsat til film, nu også fås som matadorspil – eller rettere sagt som kebab-matatorspil. I spillet gælder det om at blive den dygtigste, sejeste og rigeste gangsterboss. Giv den max gas og mød Knolden, Femøren og Storfamilien med grunkerne, alt imens du forsøger at købe og sælge butikker, så du kan ansætte alle dine mange fætre.

www.hyggeonkel.dk

 

Pil op: 

Det er svært ikke at elske hele universet omkring den charmerende dreng Iqbal Farooq og alle hans venner. Når det sættes i kombination med en klassiker som Matador, kan resultatet kun blive fantastisk. Spillet er totalt sjovt og kan samle hele familien omkring bordet i timevis. 

 

Pil ned:

Vi voksne kan føle os en smule udfordret på spillets skarpe slang, men på den anden side bliver vi måske lidt sejere af det. Og hey, det er faktisk sygt nok og ornligt vildt – eller noget i den retning!  

 

FET_Efterårsferie_Nickstories_Ipad

 

Lyt og læs

Hvis regnen siler ned i ferien, eller I skal have tiden til at gå på rejsen, er gode historier altid hyggeligt at samles om. På den nye børnebogs-app, Nick Stories, kan I læse og lytte til alle de kendte historier om klassiske karakterer som Alfons Åberg, Prop og Berta, Peter Pedal og Ramus Klump. Børnenes favoritter som Paw Patrol og Dora er også at finde blandt de mere end 400 bogtitler. Selve teknologien og bogudvalget er udviklet i samarbejde med den danske start-up Fairytell, der specialiserer sig i at bringe børnebogen ud i børnehøjde.

Se mere på www.nickstories.dk og find appen via App Store og Goo

 

Pil op: 

Teknologien er enkel og nem at bruge, selv for familiens yngste. Bøgerne er opdelt efter alder, så man let kan finde et godt match.

 

Pil ned:

Det er bare ikke det samme som at læse fra en fysisk bog, men tilgengæld har de fleste altid telefonen med sig og dermed altid en god historie i lommen.

 

FET_Efterårsferie_billede-6

 

Klassiker i nye klæder 

Efterårets helt store eventyrfilm VALHALLA, er en live-action eventyrfilm baseret på Peter Madsen og Henning Kures legendariske tegneserie Valhalla om de nordiske guder fra 1979, og tegnefilmen af samme navn fra 1986. Vi følger vikingebørnene Røskva og Tjalf, der tager på en stormfuld rejse fra Midgård til Valhalla med guderne Thor og Loke. Livet i Valhalla viser sig dog at være truet af den frygtede Fenrisulv og Jætterne. Side om side med guderne må de to menneskebørn kæmpe for at bevare Valhalla og redde verden fra Ragnarok.

 

Pil op:

Valhalla inviterer publikum ind i et smukt univers med fantastisk flotte effekter, hvor selv den ikoniske Fenrisulv og Bifrost-regnbuen føles overvældende ægte. Publikum kan glæde sig til både action, humor og spænding, samt en helt ny oplevelse med nordisk mytologi.  

 

Pil ned:

Filmen udspiller sig primært i et dystert og mørkt univers. Sørg derfor for, at børnene har en tryg person ved deres side, når de ser filmen.

 

FET_Efterårsferie_billede-9

 

Skoven og eventyret kalder

De danske skove rummer nogle af verdens bedste naturlegepladser. En af disse er ”Kronhjorten” i Jægersborg Hegn ved Skodsborg Station. Skovlegepladsen er designet over historien om kongernes hektiske og imponerende parforcejagter i skoven. De største børn bliver fysisk udfordret i et klatreværk af jagthunde, heste, jægere, kong Chr. V og en segnet kronhjort. Familiens yngste inviteres til at lege i et univers om Skodsborg Stations historie og skovens dyr. Her kan der bl.a. leges på et helt særligt tog, der kan svæve igennem skoven om natten med skovens dyr og en sur heks.

www.naturstyrelsen.dk

 

Pil op:

Legepladsen er helt fantastisk smuk og et kæmpe hit blandt børn i alle aldre.

 

Pil ned:

En tur på Kronhjorten kan hurtigt blive en kold fornøjelse, hvis du ikke er klædt ordentligt på. Du kan nemlig godt regne med, at børnene ikke vil være til at hive hjem.

 

FET_Efterårsferie_billede-8

 

Drømme og udlængsel

Udstillingen om Troels Kløvedal, “Frihedens Værksted”, kommer til M/S Museet for Søfart 9. oktober 2019. Med den vender Kløvedal hjem til tørdokken i Helsingør. Det var nemlig her, det hele begyndte og han tog beslutningen om at sejle ud i verden. Publikum får et sjældent indblik i detaljen, og det store udsyn, der formede Kløvedal, i alt fra Kløvedals første sekstant, som var uvurderlig for at kunne sejle Nordkaperen til tre helt nye værker, skabt af kunstneren Hans Krull, der portrætterer Kløvedal som barn, ung og gammel. Undervejs genser man film- og TV-klip, hvor Troels Kløvedal selv fortæller om de ting og rejser, der har formet ham som menneske. Alt sammen en buldrende kedel af inspiration og refleksion til alle os andre, om hvordan vi har levet og i fremtiden vil leve vores liv.

www.mfs.dk

 

Pil op:

Selvom Kløvedal ikke længere er hos os, er han stadig en fantastisk inspiration og udstillingen skubber i den grad til ens drømme og forventninger til livet.

 

Pil ned:

Museet for Søfart er i sig selv en stor oplevelse, men de mange kreative lyd- og lysinstallationer på museet kan gøre dig en smule søsyg.

 

FET_Efterårsferie_JustOne

 

På jagt efter ord

I spillet Just One handler det om at samarbejde og gætte så mange hemmelige ord som muligt. I skal lave gode ledetråde til hinanden, men det handler om at være kreative, da identiske ledetråde sorteres fra. Denne regel kan gøre det rigtigt svært, da man i spillet opdager, hvor ofte, vi faktisk tænker på de samme ord når vi vil beskrive en ting.
Hvis ordet er cirkus, nytter det for eksempel ikke noget, at alle skriver klovn. Det sker dog også, at nogen vælger et ord, der slet ikke giver mening for de andre – og det er som regel rigtigt sjovt at høre, hvordan ens medspiller lige kom frem til netop det ord.

Denne danske udgave forhandles eksklusivt i Arnold Busck, www.arnoldbusck.dk

 

Pil op:

Just One er et genialt samarbejdsspil, der er let at gå til. Det er både god hjernegymnastik og effektiv træning for lattermusklerne. Så spring bare din fitnesstime over, og inviter vennerne til spillehygge i stedet. 

 

Pil ned:

Det kan være en smule frustrerende i starten, hvis alle viser sig at skrive de samme ledetråde. Men hurtigt ændrer man sin måde at tænke på, og det føles så fedt, når tingene bare falder i hak.