SHOP FOR EN SAG

Lækre produkter behøver ikke kun handle om at forkæle sig selv. Både virksomheder og forbrugere ønsker at vise omtanke for miljø og medmennesker ved at være en del af noget større og række ud til humanitære formål. Læs med her og få inspiration til skøn shopping, hvor luksus og bæredygtighed går hånd i hånd.

 

FET_Shopping_baeredygtighed

 

Made in prison

Den danske tøjvirksomhed Carcel er grundlagt af entreprenør Veronica D’Souza, der har sat helt nye standarder for socialt iværksætteri. Carcel designes i København, men produceres i lande, der er rige på håndværkstraditioner og naturmaterialer – men også har høj kriminalitet. Alt tøj syes af fattige fængslede kvinder. Målet er at give kvinderne nye færdigheder, ordentlige arbejdsvilkår og en god løn, der kan hjælpe dem og deres familier ud af fattigdommen. I Cusco, Peru, produceres sweaters af 100 procent ren alpakauld, mens kvinder fra Chiang Mai i Thailand har skabt en fuld kollektion ud af den fineste silke. 

www.carcel.co

 

FET_Shopping_baeredygtighed_billede-4

 

Grøn omtanke
Hos Urtekram er økologi en hjertesag. Den danske virksomhed arbejder aktivt for en mere bæredygtig verden på flere niveauer. For eksempel gives overskudsprodukter til hjemløse i Danmark, ligesom Urtekram samarbejder med Fødevarebanken og To Good To Go omkring mindre madspild. Desuden doneres overskydende Body Care produkter til herberg og krisecentre i Danmark. Så der er god grund til at forkæle dig selv med økologi i hverdagen, hvad enten det gælder fødevarer eller lækre skønhedsprodukter.

www.urtekram.dk

 

FET_Shopping_baeredygtighed_KongensSløjd

 

Mange bække små

Konges Sløjd laver det smukkeste tøj til familiens yngste – og heldigvis også en smule til mor. Ud over at passe på dine egne børn ved at give dem tøj i økologiske materialer, får du ved køb i webshoppen også mulighed for at støtte særligt sårbare børn fra andre lande. Konges Sløjd arbejder sammen med DINNødhjælp – en non-profit organisation, der kæmper for børns rettigheder. Organisationens primære formål er at hjælpe såkaldte heksebørn i Nigeria og give dem en bedre fremtid på børnecentre, samt at arbejde for at komme overtroen til livs. Selvom du kun lægger ti kroner oveni det beløb, du betaler for dine Konges Sløjd produkter, kan det altså gøre en vigtig forskel i det store billede. 

www.kongessloejd.dk

 

FET_Shopping_baeredygtighed_billede-3

 

Born to be Wild 

I 1837 grundlagde Charles Lewis Tiffany sin virksomhed i New York, hvor hans butik hurtigt blev kendt som et sandt smykkeparadis. I mere end 180 år har naturen været en inspirationskilde for Tiffany & Co. Den nye Save the Wild-kollektion indeholder tre unikke pavébesatte diamantbrocher i 18k guld:
en elefant, et næsehorn og en løve. Alt overskud fra Tiffany Save the Wild-kollektionen går til Wildlife Conservation Network. Siden lanceringen i 2017 er der indsamlet mere end 33 millioner kroner til organisationen, der ved at støtte miljøforkæmpere og reservater beskytter truede dyr.
Smykkerne forhandles i Illum.

www.international.tiffany.com

 

FET_Shopping_baeredygtighed_billede-2

 

Yoga for livet

Moonchild Yoga Wear laver smukt tøj og yoga-måtter i bæredygtige materialer skabt med omtanke for miljøet. Hvis du forkæler dig selv med produkter fra det luksuriøse brand, støtter du organisationen Women for Women international, der siden 1993 har arbejdet for at hjælpe kvindelige krigsofre med at opbygge en tryg hverdag for dem selv og deres familier.

www.moonchildyogawear.com