Søllerøds særlige samlingssteder

Foreningsdanmark viser sig også i Søllerød, hvor udvalget af foreninger er stort. Uanset hvilke interesser man måtte have, vil der sandsynligvis være en forening for netop det. Liebhaverboligen kommer med en oversigt over nogle af dem.

 

FET_Søllerød_Foreninger_brooke-lark-nMffL1zjbw4-unsplash

 

Netværk for kvindelige ejere 

Foreningen for Kvindelige Virksomhedsejere har eksisteret siden 1987 og er et professionelt netværk for kvinder, som er ejere eller medejere af virksomheder. De mødes til blandt andet sparring og inspiration, udviklende foredrag for ledere og tre årlige fester. Medlemmerne er opfindere, rådgivere, iværksættere, producenter, leverandører, ejere af virksomheder med mange ansatte og meget mere.
www.kv.dk

 

FET_Søllerød_Foreninger_max-saeling-_6p8vLlxEqQ-unsplash

 

Steg på græs ved kendt eg

Søllerød Kogræsser og Naturplejerforening blev etableret for 20 år siden.
Formålet er at medvirke til naturplejen i Søllerød Naturpark og producere kød til medlemmerne på en økologisk forsvarlig måde. Kogræsserforeningen sikrer medlemmerne oksekød fra kvæg, som har tilbragt livet på friland. Foreningen har otte dyr på marken ved Bryggerens eg. Der er venteliste for at blive medlem.
www.kograesser.dk

 

FET_Søllerød_Foreninger_athlete-fun-goggles-2062708

 

Svømmer som fisk i vandet

Søllerød Svømmeklub blev etableret i 1970 med det formål at fremme interessen for svømning og udvikle borgernes svømmefærdigheder. I dag tilbyder klubben svømmekurser for børn, unge, voksne og specialhold i tre svømmehaller: Rundforbi, Skovlyskolen og Trørødskolen.
www.sollerodsvom.dk

 

FET_Søllerød_Foreninger_Andreas-Juuel--Geels-Bakke-ved-Røjels-Bom,-1851

 

Vil bevare lokalt særpræg

Historisk Topografisk Selskab for Søllerødegnen har 1000 husstande som medlemmer. Foreningen arbejder for at udbrede kendskabet til og vække interessen for områdets historie og landskaber. Der arbejdes for at huske kulturhistorien, lokale værdier og renovering af monumenter. Hvert år udgives Søllerødbogen med lokalhistoriske artikler og bladet Nyt fra Lokalhistorien. Der afholdes årligt 10-20 arrangementer såsom foredrag, byvandringer og udflugter.
www.histtop.dk

 

FET_Søllerød_Foreninger_48898

 

Løberne er fra 4 til 90 år

Søllerød Orienteringsklub står klar for alle, som vil have motion, frisk luft og naturoplevelser. Og det er aldrig for sent at begynde, lyder det fra foreningen, der har medlemmer i alle aldersgrupper – løberne er fra 4 til 90 år. Klubben tilbyder regelmæssig træning på bane, i skov, på bakker med videre, og klublokalerne findes i den gamle inspektørbolig på Rudegård Stadion. Klubben arrangerer to-tre årlige orienteringsløb, og efter nytår et løb med paratviden og ruter for øvede og uøvede.
www.sollerod-ok.dk

 

FET_Søllerød_Foreninger_2715243

 

Motion med socialt samvær

Søllerød Senior Sport er stiftet for at give borgere over 60 år mulighed for at holde sig i form og få oplevelser i dagtimerne med uddannede instruktører. Formen opnås ved at tilbyde effektiv motion, udflugter og alsidig idræt både lokalt, andre steder i landet og ved for eksempel vandreferier i udlandet – senest til Madeira. www.sollerodsenior.dk