En lille bolig i et unikt miljø

En lille bolig i et unikt miljø. Sådan er Skovserhuset, som Esther Rosanes satte i stand før indflytning for at slippe af med råd og andre dårligdomme. Hjemmet er 56 m2 fordelt på tre små rummelige etager.

 

FET_Boligreportage_Q8A6908

 

HER BOR

Esther Rosanes, 59.
Har sønnen Jacques, 30
Sælger farvestrålende tøj fra Paris til kvinder fra Esthers Klædeskab i Købmagergade.
Har boet i sit skovserhus siden 2010. Det er fra 1890 og 56 m2 fordelt på tre etager. Haven er 250 m2 med to havehuse
Betalte 2,2 millioner for huset og brugte 350.000 kr. på istandsættelsen.

 

FET_Boligreportage_Q8A6915

FET_Boligreportage_Q8A6940

Haven har 100 roser og to havehuse til ophold og gæster. Esther Rosanes går i de sprag- lede kjoler, hun sælger i sin butik i Købmagergade. Her har hun stamkunder til det franske tøj, som er farverigt og feminint. 

 

 

 

Da Esther Rosanes skulle flytte fra sin villa i Klampenborg, så hun på flere boliger nord for København, hvor hun gerne ville fortsætte med at bo. Da hun så det lille hus i Skovshoved blev hun forelsket, selv om hun kunne have fået dobbelt så meget plads til samme pris andre steder:

”Huset var charmerende. Men dets tilstand gjorde, at jeg frygtede ikke at kunne magte istandsættelsen.  Men selv om det var slemt med blandt andet råd i gulvene, var det også et fantastisk sted. En veninde, jeg havde med, kunne se mulighederne. Hun sagde: ”Køb huset, eller vil du fortryde det resten af livet”. Her var lys og luft og smukke omgivelser. Især for den som holder af at morgenbade i Øresund!” siger Esther Rosanes. Efter at have boet flere år i skovserhuset har hun ændret holdning til, hvor meget hun har brug for: ”Jeg troede ikke, at man kunne bo i to værelser og have rigeligt plads alligevel. De er fordelt på soveværelset øverst og stue og køkken ud i ét på første sal. I stueplan er kun en lille entré. Mere behøver man ikke, når man bor alene med en hund”.

Men skovserhuset krævede lidt arbejde, før Esther Rosanes kunne rykke ind. Vægge og gulve blev isoleret og en karnap udskiftet, ligesom badet befængt med råd måtte renoveres. Desuden skulle køkkenet fornys, før Esther Rosanes kunne indrette sig med en rød-pink gennemgående farve i tilbehøret samt billeder og figurer fra rejser til Bali og andre steder i Fjernøsten.

Hjælpsomme skovsere

Om sin by fortæller Esther Rosanes: ”Skovshoved er som en landsby, hvor man holder sammen. Her er for eksempel en hundeklub, hvor man går ture med de firbenede og fejrer deres fødselsdage. Herude møder man altid nogen, man kender. Folk er hjælpsomme, rummelige og sociale. Mange af boligerne er ret små og bebos af singler i alle aldre, men nogle også af par, som er gået på kompromis med boligens størrelse for at bo her”.

Selv forandrer Esther Rosanes meget lidt i det hjem, hun indrettede for år tilbage. Hun har ingen trang til at flytte om og føler en tryghed ved det kendte. Kun puder og andre tekstiler skiftes ud fra tid til anden:

”Jeg kunne godt tænke mig en tapetvæg og har set, hvor fedt det er, når nogen har mod på det. Men for mig er den slags lidt af et projekt, da jeg ikke kan lave det selv”.

 

FET_Boligreportage_Q8A6816

Sofaen står i det fjerneste hjørne, mens spisebord med bambusstole er placeret nær køkkenet.

FET_Boligreportage_Q8A6809

FET_Boligreportage_Q8A6909

Julekransen af glaskugler er en gave, Esther Rosanes har hængende året rundt. 

 

FET_Boligreportage_Q8A6894

I stuen er hjørnesofa og røde indslag som bord fra Bali, ægte tæppe, puder med mere. 

FET_Boligreportage_Q8A6815

FET_Boligreportage_Q8A6839

RÅD
Esther Rosanes råd til at bo småt:

– Husk luft mellem møblerne.
– Vælg én gennemgående farve.
– Indret med personlige ting.

 

FET_Boligreportage_Q8A6872

Hele tre etager er boligens 56 m2 fordelt på. I hjørnet ved trappen er blevet plads til et minibadeværelse. 

 

FET_Boligreportage_Q8A6879

FET_Boligreportage_Q8A6881

FET_Boligreportage_Q8A6878