Alt det bedste i august

Liebhaverboligen har taget pulsen på en række spændende oplevelser, der kan være med til at gøre din august lidt sjovere.

 

FET_Kultur_August_Copenhagen

En tur i Nyhavn

Helt friskt fra trykkeriet kommer dette visuelt smukke spil, der minder om Tetris, dog med lidt mere taktik og snilde. Nyhavn i København danner ramme for spillerne, der skal konstruere et væld af farverige og smukke facader. Spillet er godt til en aften med venner eller med din partner – for det fungerer rigtig godt både for to, tre og fire spillere.

www.nordiskspil.dk 

Ups: Yes, endelig et spil, hvor den ældste spil-er starter! Udover den sjove lille detalje, er Copenhagen et totalt hyggeligt og flot spil for hele familien.  

Downs: Man skal kunne lide strategiske udfordringer for at blive vild med dette spil. Det er dog på ingen måde indviklet, og alle kan være med i legen.

 

FET_Kultur_August_Strandvejen

Strandvejen fra Oven

Strandvejen nord for København er nok Danmarks mest kendte vej. Det skyldes til dels vejens ry for at huse landets rigeste borgere gennem årene, men den smukke natur langs Øresund har også en stor del af æren. Havet, de flotte bygninger og de grønne arealer bliver bestemt ikke mindre imponerende af at blive fotograferet i fugleperspektiv. Bogen Strandvejen fra Oven tager udgangspunkt i kystlinjen fra København til Helsingør med afstikkere ind i landet for at besøge byer, interessante seværdigheder og historiske lokaliteter. Fra Oven-serien fås blandt andet også med København som tema.

Ups: Den smukke bog er lavet i en fantastisk lækker kvalitet og egner sig godt til at have liggende fremme på sofabordet. Så er den også nem at nå, når du får lyst til at dykke ned i de mange fotografier og de spændende fortællinger om området, som bogen indeholder.

Downs: Ikke alle områder langs Strandvejen er dækket i bogen. Så bliv ikke alt for skuffet, hvis dit eget yndlingssted ikke er med.

 

FET_Kultur_August

 

Lys over Lolland

Den folkekære kultur- og kunstfestival LYS OVER LOLLAND kan for 19. år i træk præsentere et spækket program for kulturinteresserede d. 16.-26. august. I år med et ganske spektakulært tilbud: 17 kæmpestore gobeliner fra den kongelige franske gobelinfabrik, udlånt af Mobilier National i Paris. Årets tema er ”TID”, og her repræsenterer gobelinerne en kombination af datid og nutid, når traditionelt håndværk og moderne motiver mødes. På festivalen kan gæsterne desuden nyde eksklusive udstillinger, underholdning, talks, teater og musik – og selvfølgelig en hel fantastisk stemning. 

www.lysoverlolland.dk

Ups: Det er første gang nogensinde, at de store gobeliner udstilles i Danmark, samtidig med at de aldrig før er blevet udstillet samlet og uden for et museum. Det er altså en helt unik mulighed og en vigtig historisk begivenhed, man som publikum får mulighed for at tage del i.

Downs: Lolland ligger jo et stykke fra København. Men det er ganske sikkert rejsen værd at møde de særlige franske ”gæster” på Danmarks smukke Syd-havsø.

 

FET_Kultur_August_billede-3

 

Richard III – Shakespeares sande superskurk 

Richard er anderledes. Det ved han kun alt for godt. Han har intet håb om at slippe ud af den kasse, de andres ord og blikke har spærret ham inde i. Han ser kun ét middel til at bryde ud og få den anerkendelse, han længes efter – nemlig kronen, den højeste magt. Derfor beslutter han sig for at rydde alle konkurrenter af vejen. Det bliver et skæbnesvangert valg, som snart trækker ham selv og alle, han møder på sin vej, gennem et labyrintisk magtspil, som byder på sex, ydmygelse, mord og undergang. Forestillingen finder sted på den imponerende udendørs HamletScene den 1.-23. august – som altid med smukke Kronborg Slot som malerisk bagtæppe.

www.hamletscenen.dk

Ups: Casper Crump er helt suverænt uhyggelig i rollen som Richard III, og man får i det hele taget gåsehud over, hvor dygtige skuespillerne er. Pssst … Gå ikke glip af det helt geniale one-man show ”Shakespeare Was Here”, der fremføres hver aften som ”opvarmning” til selve forestillingen.

Downs: Friluftsteater i det svingende danske klima er altid en smule risikabelt. Men hvis vejret viser sig fra sin milde side, er der ikke noget smukkere.

 

FET_Kultur_August_Bog_August

Flere store små løgne

Da succesforfatteren Frances Welty drejer op foran porten til helsecenteret Tranquillum House, hvor hun har investeret en lille formue i et kurophold, er hun på sammenbruddets rand. Hendes forlag har lige afvist hendes seneste kærlighedsroman, kæresten har forladt hende, og hun er midt i en hedetur fra helvede. Men da de øvrige gæster begynder at ankomme, stiger hendes humør et par grader, og det bliver kun bedre, da hun møder stedets karismatiske ejer og leder, russiske Masha, der synes at vide lige præcis, hvad Frances har brug for. Men ved hun det, eller skal Frances se at komme væk fra Tranquillum House, mens hun stadig er i stand til det?

www.politikensforlag.dk

Ups:Den australske forfatter Liane Moriarty er forfatteren bag bestseller-romanen Store små løgne, der lige nu hitter på HBO med blandt andet Nicole Kidman på rollelisten. Er du vild med denne serie, vil du helt sikkert også elske Et fængslende møde, der er mindst lige så forrygende skruet sammen. 

Downs: Romanen er en sand tidsrøver, da den er forfærdeligt svær at lægge fra sig.