Du danske sommer, jeg elsker dig

Sommeren ligger for vores fødder sammen med en lang række oplevelser, der kan skabe skønne minder for dig og dine nærmeste.
Liebhaverboligen guider til en en række sjove udflugter og idéer, der kan lokke jer ud i landet og opleve den danske sommer fra sin bedste side.

 

FET_Sommer_billede-1

 

Magiske huler

Børn elsker at gemme sig – bag døre, under bordet, i træerne – alt hvad der minder om en hule. Hvorfor ikke gøre det til et familieprojekt at lave den mest fantastiske hule denne sommer? Så kan I alle gemme jer sammen, i jeres egen lille oase. Bogen Hulebyggerne er fuld af huler, bark og grene, mos og værktøj, dufte og farver, hemmelige gemmesteder, mudder, skruer og søm. Bogen er bygget op i tre forskellige sværhedsgrader, så alle kan være med – lige fra den uøvede gør-det-selvtype, til stormesteren inden for kunsten at svinge en hammer. Her er både guides til eventyrlige huler i træerne og på land – men også mere vilde versioner, såsom en ”lystyacht”  med pedalmotor og styrehus.

 

FET_Sommer_Billede-3

 

På jagt efter jordbær

Sommerlandet bugner af hyggelige gårde og plantager, hvor man kan plukke sin egen frugt. På hjemmesiden www.plukselvfrugt.dk kan du læse om de bedste steder nær dit sommerhus. Her finder du desuden information om, hvilke sorter der er i sæson, og kan søge på favoritter som for eksempel ærter, æbler og blommer. Sæsonen for de forskellige frugter og bær afhænger meget af hvilken sort, der er tale om. For at strække sæsonen har man ofte plantet flere forskellige sorter af for eksempel jordbær. Så der er en god chance for, at desserten kommer til at bestå af en klassiker som koldskål med friske røde bær på toppen.

www.plukselvfrugt.dk

 

FET_Sommer_billede-2

 

SUP dig gennem sommeren

Den helt store trend inden for vandsport lige nu er SUP (Stand Up Paddle). Hvis du ikke har prøvet det endnu, kan du lige så godt begynde at forberede dig. For SUP er noget, alle vandhunde med respekt for sig selv skal give sig i kast med. SUP kombinerer det bedste fra surf og kajak, og bringer dig tættere på naturen og havets bølger. Sporten passer perfekt til de danske kyster, søer og åer og er sjovt for hele familien. Der er stor forskel på hvilket SUP board man vil vælge til fitness, familiehygge, bølger eller racing. Start med en justerbar paddle. Når først du er bidt af sporten, kan du investere i forskellige paddles, der passer til dine individuelle behov.

Se mere på www.oneopensky.dk

 

FET_Sommer_billede-4

 

Duften af sommer

Duften i ens tøj og hår efter en aften rundt om bålet er for mange duften af sommer. Mad tilberedt over levende ild smager bare bedre, mens varmen og lyset skaber en hel særlig nærhed. Lav snobrød, s’mores og fortæl røverhistorier, mens flammerne danser på en lang lys sommernat. Du må gerne tænde bål ved bål-
pladser på strand, i haven eller i skoven – men tænd aldrig bål, hvor det er meget tørt. På hjemmesiden udinaturen.dk kan du finde et kort over tilbud og faciliteter i den danske natur, herunder shelters, søer du kan fiske i, badebroer og godkendte bålpladser.

www.udinaturen.dk

 

FET_Sommer_billede-6

 

Stjernestunder

Når du kommer væk fra byens trafik og kunstige lys og ud i de danske sommerhusområder, opleves himlen helt anderledes. På en klar nat er det skønt at tage en liggestol, dyne og termokande med ud og spejde efter stjerneskud, planeter og stjernebilleder. Det tager tid at vænne øjnene til mørket, men efter en halv time har du fuldt nattesyn, hvilket betyder, at du kan se omkring 3000 stjerner. Bogen Stjerneatlas for begyndere guider til stjernehopning mellem stjerner, der er lette at få øje på, og som kan skabe ruter rundt til nattehimlens mest kendte stjernebilleder. Du får også et spændende indblik i historierne omkring ”mønstrene” på himlen, der er gået i arv gennem generationer, og stadig er fantastisk spændende. Bogen er et fantastisk redskab at have ved hånden, når I tager på ”stjernejagt” sammen.

www.globe.dk

 

FET_Sommer_Billede-7x

 

Fart på med sjove forlystelser

Bliver det søde daseliv lidt for kedeligt, så besøg et af sommerlandets mange forlystelsesparker. Flere af parkerne er bygget på kæmpe marker, og der er sørget for masser af frie grønne arealer blandt rutsjebaner og andre forlystelser, hvilket giver luft og ro. For eksempel har Sommerland Sjælland et grill- og picnicområde, så du kan medbringe og tilberede din egen middag i sommerlandet. Drømmer I om en overnatning ude, har Legoland i Billund netop åbnet Castle Hotel, hvor seje prinsesser, modige drageriddere og tossede troldmænd kan tilbringe en eventyrlig nat.

www.sommerlandsj.dk og www.legoland.dk

 

FET_Sommer_book-copy

 

Havnen kalder

Det er altid fantastisk hyggeligt at besøge landets mange små havne. Hen over sommeren afholder mange byer havnefestivaler, hvor der er fokus på musik, mad og stemning. Festivalerne har ofte mange besøgende fra både vand og land, og aktiviteter som tovtrækning og krabbefangst sikrer masser af grin og glade børn. Musikalsk er havnefesterne ofte dygtige til at lokke de bedste danske kunstnere til at optræde. Eksempelvis bliver alle sejl sat til på årets havnefest i Hornbæk, hvor du kan opleve Michael Falch & Dét Band, Sebastian og Anne Dorte & Maria fra Tøsedrengene.

www.minbaad.dk og www.visitnordsjaelland.dk

 

FET_Sommer_billede-8

 

Ikoniske kæmper

Gå på skulpturskattejagt i Københavns Vestegns skønne grønne områder, hvor kunstneren Thomas Dambo har ”gemt” seks kæmpefigurer i genbrugstræ, alle lavet med hjælp fra lokale frivillige. Projektet ønsker at bringe kunsten udenfor museets rammer, og er en stor naturoplevelse for hele familien. Find for eksempel Big Baws Bertel. Lille Tilde og Trolle Troels, og lad dig blæse bagover af deres enorme størrelse og fuldkommen eventyrlige udtryk. Du kan også møde Thomas På Bjerget, der har fundet det perfekte sted at hænge ud. I en lysning på toppen af bjerget i Albertslund sidder han og slapper af, og nyder udsigten over Kongsholmsparken. Hans ben er lange, og man er meget velkommen til at sætte sig på dem og nyde udsigten sammen med den venlige trækæmpe.

www.thomasdambo.com