Gastronomiske oplevelser i sensommeren

Den danske sommer har budt på dage med gode muligheder for at nyde et glas rosé og tænde op i grillen. August måned byder også på gastronomiske oplevelser, uanset om man er til lidt i maven eller til ganen. I slutningen af august er København fyldt med skønne events, da blandt andet Copenhagen Cooking Festival løber af stablen. Der vil være noget for enhver smag og alle aldre. 

 

FET_Gastronomi_Gin

 

Ginsmagning

Den første fredag i hver måned inviterer Copenhagen Distillery til ginsmagning ud over det sædvanlige. Efter en velkomstdrink og en tur gennem fabrikken bliver man sat til bords, og hele ginporteføljen bliver gennemgået med afstikkere til relevante sideprojekter. Værten er udviklingschef og forfatter Sune Urth. Efterfølg- ende vil der være mulighed for drinks i baren,
og butikken er naturligvis åben. 

Hvor: Kløvermarksvej 70D, 2300 København S
Hvornår: Første fredag i måneden
copenhagendistillery.dk

 

FET_Gastronomi_Arla

 

Arla Food Fest 

Arla Food Fest er en madfestival, der vækker børn og unges nysgerrighed på mad gennem oplevelser og overraskelser.
Få udfordret smagsløgene med overraskelser og aktiviteter.
Der er gratis adgang til Arla Food Fest, men for at få adgang til værksteder og aktiviteter skal der købes et smagsarmbånd.
I forbindelse med festivalen afholdes Madmodsløbet, hvor ungerne skal smage sig igennem seks spiselige poster, som udfordrer sanserne og smagsløgene. Værten Sofie Østergaard sender løberne godt afsted, og en billet til Madmodsløbet giver også deltagerne et smagsarmbånd til alle aktiviteter. Derudover får deltagerne en guldmedalje og en goodiebag med spiselige lækkerier. 

Hvor: Sportsplænen i Søndermarken
Hvornår: Lørdag den 31. august
arla.dk

 

FET_Gastronomi_Langbordsmiddag

 

Langbords-middag i lufthavnen

Kom med på en (u)traditionel gastronomisk rejse, når Københavns Lufthavn, Aamanns og Mikkeller inviterer til langbordsmiddag i de højere luftlag. Den 100 meter lange luftbro, der forbinder metroen med sikkerhedskontrollen, danner rammen om den unikke og smagfulde langbordsmiddag med udsigt over lufthavnen. Her sidder du side om side med nye rejsekammerater til en middag, der opfordrer til samtale og interaktion på tværs af bordet.
Metroen går lige til døren – og da luftbroen er placeret før sikkerhedskontrollen, kan alle deltage. Aamanns serverer fire klassiske retter samt en snaps, og Mikkeller har skræddersyet en øl- og sodavandsmenu. Der er tre forskellige ankomsttidspunkter, og hele arrangementet slutter omkring klokken 21.00. 

Hvor: Københavns Lufthavn, Terminal 3
Hvornår: Torsdag den 29. august klokken 18.00, 18:15 eller 18:30
copenhagencooking.dk

 

FET_Gastronomi_OST

 

Fransk osteskole

Hvordan laver man en ost? Hvorfor kan noget så simpelt som syrnet mælk se, dufte og smage vidt forskelligt, alt afhængigt af om det kommer fra Alperne eller Pyrenæerne? Bliv klogere på ost til Ma Poules franske osteskole søndag den 1. september. På osteskolen bliver du præsenteret for fire forskellige oste og får de skæve historier bag. Vi diskuterer, hvordan de små producenter, der har lavet ost i generationer, kæmper en hård kamp for at overleve og har svært ved at videreføre deres håndværk i en global verden. Der bliver trukket paralleller til dansk osteproduktion og udvekslet erfaringer mellem de to lande. Og så skal der selvfølgelig smages på ostene og læres hvad der kendetegner de forskellige oste, og hvordan man beskriver smagen. Menuen inkluderer en ostetallerken med fire forskellige franske oste samt et glas vin eller anden drik. 

Hvor: Torvehallerne
Hvornår: Søndag den 1. september klokken 15.00 til 16.30
madbillet.dk

 

FET_Gastronomi_Dessertmiddag

 

Dessertmiddag

Magasinet Lækkerier og Søllerød Kro er gået sammen om at skabe den ultimative dessertmenu. Som en del af Magasinet Lækkeriers kampagne #SpisMereDessert flyttes Michelin-desserterne ud af de mondæne omgivelser på Søllerød Kro og ind på et uformelt langbord ved Torvehallerne i København. Køkkenchefen på Søllerød Kro, Brian Mark Hansen, serverer en dejlig dessertmiddag og fortæller om sammensætningen af dessertmenuer. Det bliver en velsmagende og delikat dag med tre-retters dessertmenu samt drikkevarer.

Hvor: Torvehallerne
Hvornår: Tirsdag den 27. august klokken 16.00 til 17.00 eller klokken 18.00 til 19.00
madbillet.dk

 

FET_Gastronomi_Nimb_Rooftop_party

 

Rosé rooftop party

Kom med til fest på toppen af byen, når Theis Vine giver dig Sydfrankrig og Middelhavsstemning midt i hovedstaden. Rosévinen Ultimate Provence, der har lagt restauranter og natklubber ned verden over med sin bredskuldrede stil og elegante udtryk, danner rammen om en helt unik Provence-aften. NIMB åbner deres tagterrasse, der normalt er forbeholdt hotellets gæster, og inviterer til pool party. Kokkene fra Tivolis luksuriøse restauranter serverer Provence-lækkerier og sydfranske fristelser ved den delikate buffet, der bringer det solmodne franske køkken til København. Iklæd dig din bedste stråhat og blåstribede bluse og kom med til sydfransk sommerfest. Det bliver en aften med rosévin i stride strømme på Københavns lækreste tagterrasse med lækkerier fra Provence. 

Hvor: NIMB Rooftop
Hvornår: Torsdag den 29. august klokken 18.00 til 23.30
copenhagencooking.dk

 

FET_Gastronomi_Havefest_SktPetri

 

Havefest på Skt. Petri

Kom med, når Skt. Petris charmerende gårdhave danner rammerne om et udendørs folkekøkken. Køkkenchefen Jesper Würtz har i en årrække arbejdet i udlandet og har en stærk tilknytning til middelhavskøkkenet. Maden denne aften bliver Jespers take på den perfekte grillaften, og du er inviteret med til fællesspisning. Retterne sendes rundt om bordet, så du og de andre gæster sammen kan skabe hyggen. Gårdhaven vil emme af middelhavsstemning med loungemøbler, langbord samt masser af træer og blomster. Der er sørget for iskold rosé ad libitum i glasset under middagen, mens Jesper tilbereder herlighederne over de varme kul. Grillen bliver fyldt med sæsonens hits, godt kød samt fisk og skaldyr.
Der bliver helt sikkert noget for enhver smag. 

Hvor: Skt. Petri
Hvornår: Onsdag den 28.- torsdag den 29.eller fredag den 30. august
klokken 18.00 til 20.00
copenhagencooking.dk

 

FET_Gastronomi_Meyer

 

Hjemme hos Claus Meyer 

Claus Meyer inviterer på en eksklusiv rejse, der følger eddikens vej fra rå frugt, gennem dobbeltfermentering videre til en tilværelse som 17 år gammel balsamisk nektar i 15 liter store håndlavede tønder af enebærtræ. Turen begynder i Nordhavn Eddikebryggeri på den yderste spids i Københavns Nordhavn. Her skal der smages på en række rene frugteddiker og yngre, fadlagrede varianter. Derefter går cykelturen i samlet flok til Claus’ private eddikelager i hans hjem på Frederiksberg, hvor der bliver smagsprøver på de helt gamle frugteddiker fremstillet efter ”tradizionale”-metoden, som danner grundlag for nogle af verdens mest eftertragtede eddiker. Vi smager, spiser snacks og skyller ned med et godt glas vin. En flaske eddike fremstillet af danske Riesling-druer, som i sagens natur kun findes i et meget begrænset oplag, er inkluderet i oplevelsen. Husk at medbringe cykel og godt humør, når I møder op i Nordhavn.

Hvor: Nordhavn Eddikebryggeri
Hvornår: Tirsdag den 27. august
copenhagencooking.dk

 

FET_Gastronomi_Vaernedamsvej

 

Smag på Værnedamsvej

Kom og oplev en af byens mest berømte madgader når Værnedamsvej – kendt som Københavns Paris – lægger asfalt til en gadefest i madens og fællesskabets tegn. Den lille handelsgade på grænsen mellem Frederiksberg og København leverer stemning, fine delikatessebutikker, kaffebarer og lækre forret-

ninger med alt fra ost og chokolade til friske fisk og mad til fjernere himmelstrøg.
Til Smag på Værnedamsvej bliver der holdt madfest med gaden som ramme. Der bliver lukket ned for trafikken for en stund og spisestederne, vinbarerne og specialbutikkerne bliver trukket ud på gaden, hvor der kan smages, duftes og opleves alt det, Værnedamsvej har at byde på. Der er gratis adgang og restauranterne har lavet en særlig Værnedamsvej-menu til aftenen, som man kan tage med ud og nyde ved langbordene midt på gaden. De særlige Værnedamsvej-menuer koster 200 kroner per person og kan købes hos Hanzo, Dal Forno, Letz Sushi, Café Viggo og Falernum. 

Hvor: Værnedamsvej
Hvornår: Søndag den 1. september klokken 11.30 til 19.30
copenhagencooking.dk

 

FET_Gastronomi_Smorrebrød

 

Københavns bedste smørrebrød 

Lørdag den 31. august sætter Copenhagen Cook-ing fokus på FNs verdensplan 11, som handler om ”Bæredygtige byer og lokalsamfund.” Dagens fokus er derfor på festivalens hjemby; København.
Smørrebrød er om noget Københavnsk madkultur – det var her det højtbelagte smørrebrød blev opfund- et i slutningen af 1800-tallet. Og det er her smørrebrødet har fået sin moderne genkomst gennem de sidste 15 år. Det fejres med ”Københavns bedste smørrebrød 2019”, hvor toppen af de københavnske smørrebrødsrestauranter er inviteret til hver især at komme med deres bud på et stykke smørrebrød, der er både bæredygtigt, velsmagende og lokalt forankret. Billetten inkluderer seks stykker signatursmørrebrød (stykkerne er halve), en specialproduceret økologisk festival-øl fra Husbryggeriet Jacobsen og en lille skarp til maden.

Hvor: Festivalpladsen, Israels Plads
Hvornår: Lørdag den 31. august klokken 11.00 til 22.00
copenhagencooking.dk