Bag Scenen …

”Requiem” er en dødsmesse, men ligesom de musikalske, f.eks. Vivaldis og Mozarts, skildrer Peer Hultbergs værk, der ligger til grund for fore- stillingen på Betty Nansen Teatret, vandringen gennem hele livet med højdepunkter og lavpunkter, glæde, vrede, morskab og tragedie.

FET_Lise_Baastruup_IMG_0344

 

Det lyder ret alvorligt, er det det?

Det har dybde, men også humor og rørende elementer. Det har lidt af det hele.

537 tekster er blevet til 80 i forestillingen – er der en rød tråd?

Vi skuespillere springer ind og ud af figurerne og lægger stemme til dem. Nogle gange skifter vi fra én til en anden – og så dukker den første figur op igen i anden akt. Andre figurer popper bare tilfældigt op. Præcis ligesom mennesker vi møder gennem livet.

Hvem er du – for eksempel?

Jeg er bl.a. ”en fuld kvinde”, men også en figur, vi kalder ”Klappekvinden”. Hun er begejstret for alt og alt for hurtigt. Hun klapper, inden de er færdige med arierne i operaen. Så hun går rundt og synes, at alle andre er så negative.

Mange kender dig som ’hende den sjove’ – er du bange for typecasting?

Det må så være dem, der kender mig fra TV – som Hjørdis. De, der kender mig fra teatret, ved, jeg spiller alle typer roller – på det seneste faktisk langt flere tunge, dramatiske roller. De, der kender mig fra Cirkusrevyen … jamen, Ulf Pilgaard er jo nok den bedste morder, vi nogensinde har haft i dansk film. Vi spiller al slags teater!

Hvad glæder du dig mest til i 2018 (ud over Requiem)?

Jeg glæder mig rigtig meget til at spille ”Midt om natten” i Tivoli til sommer og tage fat i hele kataloget af Kim Larsens og Gasolins sange. Og lige nu glæder jeg mig til, at ”Monster” (om USA’s første kvindelige seriemorder) får lov til at spille tre ekstraforestillinger 7.-9. januar … det er tredje gang, vi sætter den op!

Hvis dit liv skulle have en titelmelodi, hvad skulle det så være?

Ikke bare på grund af forestillingen, men Mozarts ”Requiem”. Det er simpelthen noget af mit yndlings-klassiske musik. Og ellers … måske ”Svantes
lykkelige dag”. Den hylder bagatellerne, hverdagens småting.

Og derudover: hvad lytter du til i øjeblikket?

I december har jeg hygget mig meget med julemusik, men ellers har jeg mit løbeudvalg; det er mest rock. Det løber man godt til.

Nu da du skal spille et stykke litteratur. Hvilken bog ligger på natbordet?

Lige nu er det manuskriptlæsning, der fylder. Ellers er jeg i gang med andet bind af Ken Folletts 100-års-trilogi. Han skriver fantastisk.

Hvad drikker du for at holde dampen oppe – te eller kaffe?

Jeg er mest til kaffe, men ikke for koffeinen. Mange dage når jeg ikke morgenkaffen, for jeg vil hellere drikke kaffen, når jeg har tid til at nyde den; i en pause, eller når jeg kommer hjem fra arbejde.