Holte som holdepunkt

Flere kendte er vokset op i Holte, eller har valgt stedet som hjemby, mens andre er flyttet dertil som voksne. Her er et udpluk af dem, hvoraf nogle fortæller om byen før og nu –og kvaliteterne ved den!

 

Holte er en del af Rudersdal Kommune med lidt over 6.000 indbyggere, som overvejende bor i villaer. Holte ligger i “hullet” mellem bakken på Kongevejen mod Birkerød og Geels Bakke med Vejlesø mod vest og Søllerød mod øst.

Stationsbyen Holte havde under halvt så mange indbyggere i 1911, hvoraf en del var landmænd, håndværkere og beskæftiget inden for handel og industri. Da København for over 100 år siden bredte sig nordpå mod landsbyen Holte, overtog de nye områder bynavnet Holte, selv om denne bydel lå fem km vest for den oprindelige landsby. Derfor skiftede denne navn fra Holte til Gl. Holte. Gl. Holte kirke er fra 1978, hvor den blev tegnet af Halldor Gunnløgsson og Jørn Nielsen.

 

De er opvokset i Holte:

 

FET_Peter_Belli2

 

Peter Belli

Peter Belli, 73, er født i Tyskland, men opvokset med mor og stedfar i Holte. Han gik tidligt ud af skolen og prøvede mange forskellige jobs og lærepladser, som blandt andet farvehandler og landmand. Intet af det var dog noget for ham, som syslede med musik i bandet Trefters, tilknyttet ungdomsklubben i Gl. Holte.

 

FET_Kendte_I-_Holte_Salomonsen2

 

Sanne Salomonsen

Sanne Salomonsen, 60, sanger og tidligere medlem af Sneakers og Anne Linnet Band, flyttede som 11-årig fra Frederiksberg til Holte med sine forældre. Hun gik tidligt ud af skolen og medvirkede i 1971 i musicalen Hair i Cirkusbygningen.

 

FET_Anette_Heick2

 

Annette Heick

Annette Heick, 45, selvlært journalist, entertainer, skuespiller mm flyttede med sine kendte forældre fra Skovlunde til Holte, da hun var 14 år. Hun er student fra Holte Gymnasium.

 

FET_Bosse-Hall-Christensen

 

Bosse Hall Christensen

Bosse Hall Christensen, 67, tidligere trommeslager og tekstforfatter i Shu-bi-dua, har en god hukommelse og husker tydeligt sin tidlige barndom i Holte, selv om familien senere flyttede til Århus og derefter Charlottenlund, beskrevet i biografien ”Gokkelajser” fra 2014. Familiens hus, Kongevejen 16 ved Geels Bakke, var i idyllisk skovfogedstil og er siden revet ned. Som voksen boede Bosse Hall Christensen, som er døbt Gunnar, et par år i Vejlesøparken, som han godt kunne lide på grund af de grønne omgivelser – en ”pragtfuldt miniudgave af Rigshospitalet”. Han husker barndommens kvarter som farverigt, med sparsom trafik – og småhandlende, som man fik skrevet på regning hos til betaling sidst på måneden.

 

FET_Jakob-Lange

 

Jakob Lange

Jakob Lange, 70, tidligere studiechef på Københavns Universitet, er opvokset i Holte. Familien boede på Rønnebærvej i et arkitekttegnet hus, hans forældre fik bygget til to familier sammen med onklen. Jakob Lange husker kvarteret som trygt at færdes i med skov, sø, marker og S-togsstation lige om hjørnet. Familien tog dog sjældent udenbys, men handlede lokalt på regning hos købmand, slagter m.m.

Selv tøj, gaver, isenkram og maling købte man i hjembyen. De første mange år var Holte en villaby med murer- mestervillaer, store ”kasser” og ombyggede tidligere sommerhuse. Først senere kom rækkehusene på Rude Vang ved kirken og udbygning af Paradiskvarteret med parcelhuse, husker Jakob Lange.

 

De bor i Holte nu:

 

FET_Ejendomsmægler_Jesper-Nielsen

Jesper Nielsen

Jesper Nielsen, 44, selvstændig ejendomsmægler, bor med sin familie i Gl. Holte, og har kontor i Øverød. Han betragter Holte som en by i rivende udvikling med mange tilbud – og natur som skov, søer og åbent land lige udenfor. Af andre kvaliteter for børnefamilier nævner han gode skoler og indkøbsmuligheder, tæt på København –med let adgang til S-tog og motorvej. Som ung fra Trørød havde Jesper Nielsen sin daglige gang i Holte og festede på Apoteket, ved roklubfesterne og med vennerne fra Holte Gymnasium.

 

FET_Mick_Øgendahl_SSP9128

 

Mick øgendahl

Den danske stand-up komiker, skuespiller og manuskriptforfatter bor ligeledes i Holte. Læs interviewet med ham på siderne 56-60 i novemberudgaven.

 

FET_Ghita-Nørby2

 

Ghita Nørby

Ghita Nørby, 81, skuespiller og Dyrefondets præsident, har i flere årtier boet i Holtes Paradiskvarter i et ældre bjælkehus.

 

FET_Kendte_I-_Holte_Preben-Harris

Preben Harris

Preben Harris, 81, skuespiller og instruktør, og hans hustru, skuespiller Bende Harris, 77, har i en lang årrække boet i Holtes Paradiskvarter i et 70’er træhus med egen sø, som de deler med naboerne.

 

FET_Kendte_I-_Holte_Knud-Holscher

 

Knud Holscher

Knud Holscher, 86, arkitekt og tidligere professor, har i årevis boet i et fredet hus, han selv har tegnet i Paradiskvarteret i Holte.

 

FET_Kendte_I-_Holte_Koplev-ny

 

Kjeld Koplev

Kjeld Koplev, 77, radiojournalist og forfatter, har siden 1983 boet i rækkehuskvarteret Rude Vang fra 1957 ved Holte Kirke. Han er egentlig københavner med stort K, men er blevet så glad for Holtes natur, og nabosam- menholdet med vejens øvrige familier, at han ikke vil flytte til hovedstaden igen, selv om hans hustru har luftet tanken.

 

FET_Flemming_Enevold_Isak-Hoffmeyer

 

Flemming Enevold

Flemming Enevold, 64, skuespiller og tidligere teaterdirektør, er opvokset i en storfamilie i Holte og bor den dag i dag med sin familie i Holtes Paradiskvarter.
Flemming Enevold er aktuel på Bellevue Teatret til januar, hvor han spiller Frank sinatra i “Under my Skin”.