Hvad siger dit tøj om dig?

Stil, farver og detaljer. Det du tager på, fortæller mere om dig end du tror.

 

Du tænker måske ikke så meget over dit tøjvalg til daglig, men mon ikke du alligevel helt ubevidst har en bestemt stil? Hvis du arbejder på kontor, hvor I ofte har med kunder at gøre, har du måske lidt mere formelt tøj på, end du har til familiefødselsdagen i weekenden. Advokater er kendte for deres jakkesæt og høje hæle, mens arkitekter ofte går i sort tøj. Hvis du til gengæld arbejder i en børnehave, skal tøjet være lidt mere praktisk, mens du helst skal repræsentere butikken, hvis du arbejder i en tøjbutik. Derudover er der din egen personlige stil, om du elsker blomstrede kjoler, følger moden slavisk eller lever i dine sneakers.

”Det tøj du tager på, er en ret præcis indikator af hvad du synes om dig selv og dit liv,” siger den amerikanske psykolog Jennifer Baumgartner i en af sine bøger. Hun har i mange år arbejdet i spændingsfeltet mellem mode og psykologi og har endda udgivet flere bøger om netop, hvordan vi vælger vores tøj og hvad det siger om os. Men du er måske ikke selv bevidst om, hvad dit tøj præcist fortæller om dig. Noget helt andet er hvilke farver, vi tager på og hvad de signalerer.

 

FET_Shopping_Lindeberg_Catwalk

 

De sikre klassikere

Hvis du vil være sikker på at sende et positivt signal, så hold dig til de evige klassikere. På den måde kommer du ud over modesignaler og de passer næsten altid til enhver alder. Det er den lille sorte kjole, blazeren og de enkle pumps, der kan redde ethvert outfit. Men til gengæld er det også en lille smule kedeligt og det siger ikke så meget om din personlighed, andet end at du går den sikre vej og ved det. Derfor benytter advokater sig fx ofte af den klassiske garderobe, så de kan signalere sikkerhed.

 

……………………………………………………………………………………………………………………………….

 

Arbejdstøj døgnet rundt

Går du i det samme tøj på arbejde, som i weekenden eller til familiekonfirmationen, så tager du måske dit arbejde med dig hjem? Eller også er du rigtig meget i ét med dit arbejde. Det kan både være godt og skidt, men måske kunne du overveje at skifte de praktiske arbejdsbukser eller jeans ud med en kjole nu og da eller et par silkebukser? Eller måske behøver du ikke have blazer og høje hæle på, når du tager på café i weekenden?

 

……………………………………………………………………………………………………………………………….

 

”Mor”-outfittet

Det kan også blive for afslappet. Det er okay, når du netop har født nummer to og er på barsel, at du engang imellem afleverer den ældste i børnehaven i dine natbukser. Men hvis du er startet på arbejde igen og tropper op på arbejdspladsen i dine slidte jeans og hættetrøje, så signalerer du måske lidt for meget mor og lidt for lidt arbejde eller at du har tid til dig selv for den sags skyld. Det er okay, at du nu tænker en smule mere praktisk, men det gør ikke noget, alligevel at tænke på dig selv.

 

……………………………………………………………………………………………………………………………….

 

FARVER

Sorte farver

Den sorte farve signalerer styrke, magt, sofistikation, elegance og autoritet. Den holder i alle sæsoner og passer til næsten enhver anledning. For arkitekter, der ofte er kendt for deres sorte outfit, betyder det sorte tøj, at de ikke bliver forstyrret i deres kreativitet. Men til gengæld, kan sort også virke en smule kedeligt og næsten lidt for sikkert.

Den lille sorte kjole, J. Lindeberg, 1400 kr.

 

FET_Shopping_J.Lindeberg-Autumn-2016-Women-67wl260867579_9999-DKK-1.400

 

Blå farver

Hvis du klæder dig i blå farver, signalerer du kreativitet, positivitet, ro og loyalitet. Samtidig signalerer du, at du lever efter din egen overbevisning. Forskere fra British Columbia Universitetet har fundet ud af, at de der går i blåt ofte tænker ud af boksen og tænker hurtigt samt har humor.

Koboltblå uldjakke, Vero Moda, 529,95

 

FET_Shopping_10157455_vmshelby-34-wool-jacket-dnm_twilightblue_front_34

 

Røde farver

Rød er en meget dominerende farve, der symboliserer impulsivitet, aggression, passion og sensualitet. Det er samtidig en meget levende og energifyldt farve og i indianerstammer, går brudene i rødt i stedet for hvidt. Tager du rødt på, kan det samtidig være med til at øge din sans for detaljer. Men pas på, for farven signalerer som sagt også sensualitet og kan måske misforstås i nogle tilfælde.

Rødt skørt med blåt mønster, Sonia by Sonia Rykiel, 2450 kr. 

 

FET_Shopping_Sonia-By-PF16-Sketch-284-Red-_-2.450-DKK-3.050-SEK-3.050-NOK_high

 

Hvide faver

Den hvide farve signalerer renhed, udskyldhed, godhed og enkelthed. Desuden har hvidt tøj ofte en positiv effekt på andre og folk der går meget i hvidt er ofte åbne af sind, modige, ægte og selvsikre, men også at personen er i balance med sig selv.

Hvid rullekrave, Pieces, 159,95 kr.

 

FET_Shopping_Image