Bag Scenen med Katrine Falkenberg

41 år og mor til to … og stadig ingenue i årets Crazy Christmas Cabaret, ”Shakin’ Up Sherwood” (for niende gang i øvrigt). Derudover springer Katrine Falkenberg ud – ikke fra Sherwoods grønne træer, men som jazzsangerinde på en ny udgivelse med titlen ”I de små timer”.

 

FET_BAg_Scenen_Falkenberg-4

 

Hvem spiller du? 

Jeg spiller Lady Marion … og Tatiana, Ronald Rumps nye blonde kone.

 

Har du nogensinde følt dig typecastet? 

Ha ha – jo, jeg har spillet en håndfuld blondiner før. Men jeg håber virkelig ikke, at jeg fremstår som dum og naiv! Og selv om jeg spiller den yndige, pæne pige, så er det med et glimt i øjet. I min første CCC, ”Bored of the Rings”, spillede jeg faktisk Gollum!

 

Hvordan kan det være, at du spiller lige  op med englænderne – rent sprogligt?

Herhjemme havde jeg uddannet mig med lidt undervisning og gennem diverse jobs, så jeg realiserede en drøm, da jeg kom ind på Royal Aca-demy of Music i London. Jeg blev der i alt i 3 år og lærte sproget ordentligt. Da jeg kom hjem, var jeg så heldig at finde London Toast Theatre, og Vivienne McKee søgte en skuespiller. En ven skabte kontakten, og så holdt vi audition i min lille etværelses på Christianshavn.

 

Hvordan kan det så være, ”I de små timer” bliver på dansk? 

For at være mere ægte og nær-værende. I kraft af, at jeg er blevet mor er det også kommet tættere på at synge på dansk. Oprindelig var idéen, at det skulle være for børn, men da jeg oversatte sangene blev det til nogle dybere og mere poetiske tekster, som passer til et bredere publikum. Så nu har jeg oversat 7 ud af 12 sange … resten er på engelsk. Det fungerer rigtig fint. Lidt ligesom en Monika Zetterlund-plade.

 

Apropos 2 fødsler og dine roller hos CCC – er det bare gener, eller træner du som en sindssyg?

Det må være de gode gener! Jeg træner slet ikke … ud over lidt yoga derhjemme, og jeg løfter børnene meget, så jeg har gode overarme. Sagen er, at jeg er et meget aktivt menneske.

 

Hvad er det bedste ved julen? 

Jeg er ikke en stor fan af julen. Jeg føler, det er lidt forceret – sådan: Hyg jer nu, for Satan! Men jeg er glad for, at vi optræder i Glassalen med lysene og boderne i Tivoli. Hvis ikke jeg spil-lede med i Crazy Christmas Cabaret, ville jeg nok foretrække at rejse væk.

 

Din bedste julegave – ever?

Så skal jeg tilbage til barndommen – et år, hvor jeg ønskede mig en hestevogn til min Cindydukke. Jeg troede ikke det var muligt, men jeg fik den. Den var SÅ smuk … og jeg tror, jeg stadig har den i en kasse et sted. Det er lidt, som jeg ser det med mine døtre, når de ønsker sig noget virkelig højt. Så jo, jeg elsker da at kunne holde jul for børnene!