De 5 gode spiseoplevelser på Østerbro

,

Østerbro byder på alt fra luksus-småkager til det helt store gourmetudtræk.
Her er et overblik over maden i bydelen.

 

FET_Smagsoplevelser-_Restauranter_Østerbro_Spiseliv_Spiseguide_gourmet

 

Gourmet

Hvis man virkelig er ude efter gourmetmad, så lokker kokken Rasmus Kofoed med sin to-stjernede Michelinrestaurant ‘Geranium’ i Parken. Heroppe kæmper øjnene, om de skal nyde den smukke udsigt over Fælledparken eller kunstværkerne på tallerknen. Der er også rykket en anden Rasmus til Østerbro, nemlig Rasmus Munk, og han har netop åbnet en af landets mest ambitiøse restauranter. Den ligger i Århusgade og hedder ‘Alchemist’, og her bliver vitterligt også tryllet i køkkenet. Menuen er på 45 serveringer, koster 2.500 alt inklusiv og forvent det uventede – her bliver virkelig leget med genren, så man får en gastronomisk oplevelse for livet.

 

FET_Smagsoplevelser-_Restauranter_Østerbro_Spiseliv_Spiseguide_bistro

 

Bistro

Østerbro har selvfølgelig også de mere afslappede restauranter, hvor man dog stadigvæk får mad, så mad-englene synger. David Fischer har sin pasta-bodega ‘Fischer’ på Victor Borges Plads, og her får man den fulde italienske oplevelse uden at skulle sydpå. David har tidligere arbej- det på Roms eneste tre-stjernede Michelinrestaurant, og det kan altså smages på tallerknen. I Classensgade 11A ligger en anden perle, nemlig ‘Gustavs Bistro’, som serverer det bedste fra Frankrig i et prisleje, hvor de fleste kan være med.

 

FET_Smagsoplevelser-_Restauranter_Østerbro_Spiseliv_Spiseguide_Før parken

 

Før Parken

Hvis man vil forkæle smagsløgene inden en fodboldtur eller koncertoplevelse i Parken, så sigt efter Blegdamsvej 70. Her ligger ‘Le Petit Gourmet’ som en fransk oase og frister med en romantisk og hyggelig stemning efter alle kunstens regler. Her er stearinlys, smukke antikviteter og selvfølgelig allervigtigst – rigtig god mad. Jean Claude på Victor Borges Plads gør sig ligeledes i det franske køkken og serverer klassiske bistroretter som steak frites og moules mariniére.

 

FET_Smagsoplevelser-_Restauranter_Østerbro_Spiseliv_Spiseguide_burgeren

 

Burgeren

Burgeren er vitterligt også kommet til Østerbro – og især Trianglen. Her ligger både en ‘Halifax’, en ‘Østerbros Originale Burgerrestaurant’ og lidt nede af Rosenvængets Allé tilmed en ‘Cock’s & Cows’. Fælles for alle tre burgerkæder er, at de er superseriøse med deres burger og hele tiden forsøger at overgå hinanden med bedre råvarer og perfekt tilberedning, hvilket jo bare kommer os kunder til gode i sidste ende.

 

FET_Smagsoplevelser-_Restauranter_Østerbro_Spiseliv_Spiseguide_søde tand

 

Til den søde tand

Hvis man har brug for lidt sødt, er Østerbro selvfølgelig også leve-
ringsdygtig i det. Den lille kageshop ‘Leckerbaer’ i Ryesgade 118 har sat helt nye standarder for småkager. Parret bag er da også begge tidligere Michelinkokke, men besluttede sig altså for at traktere Østerbro med nogle af de bedste småkager, der laves i landet.

Er man mere til lidt federe og amerikansk stil, så er det i Århusgade 87, at det sker. Her ligger ‘The Donut Shop’ nemlig, og de laver hver dag friske hjemmelavede donuts med alskens forskelligt fyld og pynt på toppen.