Jordbær skal spises, som Bedste gør det

,

FET_Liebhaverboligen_jordbær

 

Nu er de her. De første danske frilandsjordbær er nu i butikkerne, og i en ny undersøgelse om danskernes jordbærindtag fra Dansk Gartneri er den klare favorit ”danske jordbær med fløde og sukker”. Jordbærkonsulent kalder det for den danske sommers nationalspise.

Når duften af friske jordbær rammer os, så ved vi, at det er sommer i Danmark. Der er intet som nye smagfulde jordbær til at skyde sommersæsonen i gang, og nu er de første danske frilandsjordbær i butikkerne.

I en ny undersøgelse, som Analyse Danmark har foretaget for Dansk Gartneri, bliver danskerne spurgt til deres jordbærvaner, og det traditionelle tilbehør giver det ellers så moderne skyr baghjul. Når det kommer til jordbær, holder vi nemlig fast i traditionerne. I undersøgelsen svarer 29% af danskerne, at de foretrækker at spise deres jordbær med fløde og sukker, og 17% svarer, at de foretrækker at spise deres jordbær med mælk og sukker.

Nauja Lisa Jensen er såkaldt jordbærkonsulent hos Gartneri Rådgivning- en, og hun kalder jordbær for den danske sommers nationalspise.

”Jordbær er jo en form for nationalspise i løbet af sommeren, og vi opfatter jordbær som meget dansk. Det hænger sammen med sol og sommer og aftenhygge ved grillen. Derfor er det også ganske naturligt, at vi holder fast i vores jordbærtraditioner og spiser jordbær, som bedstemor gør det,” siger jordbærkonsulent Nauja Lisa Jensen.

Kølige danske nætter giver kvalitetsbær

Danskerne elsker jordbær – og især danske jordbær. I samme undersøgelse fra Analyse Danmark, svarer 9 ud af 10 danskere, at de foretrækker danske jordbær, og kun 1% svarer, at de foretrækker udenlandske jordbær.

”Danske jordbær smager generelt af mere end de udenlandske jordbær, som kommer til landet uden for sæson. Desuden har vi mulighed for at spise de danske jordbær helt nyplukkede med kort vej fra producent til forbruger. Samtidig giver de køligere nætter, vi har i Danmark i forhold til sydpå, bærrene mere smag, fordi lavere temperaturer giver ekstra sukker til bærrene,” slutter jordbærkonsulent Nauja Lisa Jensen.

 

 

klikher