MOKKA MOKKA

I 1615 bragte venetianske købmænd ristede kaffebønner med sig hjem fra havnebyen Mokka i Yemen. I 1665 kom kaffen til Danmark, og siden er det kun gået fremad for den lille sorte drik. Her et overblik over de mest kendte kaffekæder i landet.

riccos web

Riccos

Ricco Sørensen elsker kaffe. Faktisk så meget at han åbnede en kaffebar for at kunne leve af sin hobby. Det var heller aldrig meningen, at han ville lave en hel kæde, men det er han altså kommet til. Han er efterhånden nået op over 15 kaffebarer, hovedsageligt i København. Hemmeligheden er uprætentiøs hygge og så selvfølgelig en nidkært brygget kop kaffe. Han har tidligere sagt, at når hans børn bliver store nok, så begynder udenlandseventyret for Riccos, blandt andet i New York – så lille Danmark kan kæmpe mod Starbucks og de andre storspillere.

www.riccos.dk

starbucks kaffe web

Starbucks

Starbucks er kongen af kaffe. De er faktisk verdens største kæde af kaffebarer med hovedkvarter i Seattle i USA, hvor de også åbnede den første Starbucks i 1971. Kæden er for øvrigt opkaldt efter styrmanden Starbuck fra bogen Moby Dick. I dag har de 140.000 ansatte og en årlig omsætning på over 7 milliarder dollar, eller hvad der svarer til omkring 40 milliarder kroner. 2007 åbnede de deres første skandinaviske butik i Københavns Lufthavn, nu har de over ti og noget tyder på, de langsomt overtager landet, en kop af gangen.

www.starbucks.com

Baresso web

Baresso Coffee

Hvis noget skal gøres ordentligt, så må man gøre det selv. Idémanden og iværksætteren Kenneth Luciani arbejdede 20 år i både Italien og Asien. Da han endelig vendte tilbage til Danmark, undrede det ham meget, at man ikke kunne få en ordentlig kop kvalitetskaffe nogen steder. Så han gik i tænkeboks, og i maj 2000 langede han så den første kop espresso over kaffebaren Baresso på Højbro Plads i København. Siden er denne kop blevet til rigtig mange, og Baresso Coffee har nu over 45 kaffebarer i hele landet.

www.baresso.com

coffee_collective web

The Coffee Collective

Det er hos The Coffee Collective, at de rigtige kaffenørder samles. Ejerne og folkene bag baren har nærmest alle sammen flotte og imponerende titler. Der er flere både verdensmestre og danmarksmestre i kaffebrygning ansat, og det fortæller vel egentlig meget godt, hvorfor The Coffee Collective har fået succes. De går nemlig helt eminent meget op i kvalitet. Og den slags kan jo som bekendt smages. Indtil videre har du ‘kun’ tre kaffebarer i hovedstaden, men kvantitet hænger som bekendt ikke sammen med kvalitet.

www.coffeecollective.dk