Liebhaverbilen

BMW oktober WEB

BMW må være et af de modigste bilmærker i verden. Næsten på samme tid som de introducerer en forhjulstrukket familie-MPV, BMW 2 Active Tourer, kommer BMW X4 på gaden (og marken). For dens seks år ældre storebror, X6, var nok den mest kontroversielle BMW i nyere tid. En bulderbasse af en firehjulstrækker, men med coupé-linjer og stor som et hus, men dog kun med plads til fire personer. X6 har imod alle odds siden 2008 solgt 250.000 stk. verden over, og det sidder man ikke overhørigt hos BMW, der altså mente, at samme nicheprægede bil – bare i en mindre udgave – skulle afprøves.

BMW bagende WEB

Liebhaverboligen testede den mellemste af de tre dieselmotorudgaver, man kan få sin X4 med. En 3,0 med velvillige 258 heste og et herligt sportsautomatgear. Og apropos sport, så er det imponerende, at den 1.900 kg. tunge vogn brøler fra 0-100 km/t på kun 5,8 sekunder. Twin-turbo diesel og godt BMW-dna gør det muligt, og der er i det hele taget meget mere sport end offroad-kørsel at hente i X4’eren. Den smyger sig om hjørnerne på de små smalle veje takket været en eminent affjedring, permanent firehjulstræk og en undervogn, som på én gang både er stram og samtidig ganske komfortabel. Du kan også suse ud over markerne og rundt i grusgraven, men lad være med at udfordre de skrappe drenge på prærien så som Land Rover, Range Rover og Toyota Landcruiser. Så kører du fast. Til gengæld er designet på X4 besnærende, og kabinen er meget lækker og rummelig.

BMW oktober interiør WEB

Her er plads til fem voksne med bagage og rummer næsten ligeså meget som den mere firkantede BMW X3’er, den deler platform med. Men X4 er både hurtigere og meget mere aggressiv i sit look. Ikke nogle ufordelagtige dyder at have, når den skal bide skeer med Porsches nyeste skrig i samme segment: Macan. Og hvis man så ofrer små 100.000 kr. mere end testbilen, kan man få den største X4: 3,5 diesel med samme gode forbrug (15-17 km/l ved blandet kørsel), men med hele 313 hk., og så kan Porsche for alvor mærke konkurrencen.

BMW joe and the juice WEB

BMW X4 er en sand brobygger mellem dem, der på den ene side ønsker sig en rummelig SUV, som ikke ligner alle andre, og dem der gerne vil have netop det OG en mulighed for at køre over mere end bare de høje kantsten ved caféerne.

PLUS

– Dynamiske køreregenskaber

– Lækker kabine med gedigne knapper

– Suverænt automatgear

Fremtiden møder fortiden: BMW X4 ved den gamle Storstrømsbro

MINUS

– Begrænset udsyn ud af bagruden