Sundhed på bloggen: En heldig og sød kartoffel!

,

Søde kartofler – den sydamerikanske rodfrugt hedder også batat og tilhører snerlefamilien. Den deler navn og konsistens med almindelige kartofler, men ikke samme sundhedsmæssige værdi.

søde kartofler

 

Boost din sundhed

Den gul-orange kartoffel indeholder vigtige vitaminer som A, C og E, betakaroten, mineraler og kostfibre. Den søde kartoffel har flere sundhedsmæssige virkninger; den god for synet, huden, den beskytter mod infektion, giver mæthed og indgår i en lang række fordøjelsesmæssige sammenhænge i kroppen. Den har altså flere sundhedsmæssige fordele end den almindelige hvide kartoffel.

Delikat sødme

Den smager også sødere og indeholder også 5% sukkerarter, hvilket indvirker på smagen i forhold til den traditionelle kartoffel. De mest almindelige måder at spise søde kartofler på er som tilbehør og som rodfrugter sammen med rødbeder, pastinak og gulerødder. Du har måske også smagt søde kartofler bagt i ovnen og efterfølgende garneret med en krydret skyrdressing, men hvad med som en dessert smoothie?

Prøv en lækker smoothie med søde kartofler.

Du skal bruge:

2 søde kartofler

3 dl vand

3 dadler

1 tsk. vaniljepulver

Du kan evt. drysse lidt hampefrø ned i din smoothie.

Du skræller knoldene og koger dem i ca. 10. minutter eller indtil de er møre. Dadlerne skal lægges i blød i ca. 2 timer. Fjern sten fra dadlerne. Når du har kogt kartoflerne og de er kølet lidt ned, så blender du dem sammen med vand, vaniljepulver og dadler. Hvis du tilsætter hampefrø får du protein og gode fedtstoffer. Batat-smoothien vil holde dig mæt i flere timer. Vi snakker 100% ren power dessert. Heldigt og sødt!