Det er vigtigt at forebygge og pleje huden, så den er sommerklar – og ikke mindst stadig har flot glød og er blød oven på mange timers eksponering for sol og saltvand i sommermånederne. Liebhaverboligen har spurgt nogle af Danmarks vigtigste skønhedsspecialister om deres bedste tips til sommerhudpleje og favoritter til rejsekufferten.

new11 new1

Beautyspace

beautyspace.dk / Anette Kristine Poulsen

 ”Ambitionen er at gøre læserne skønhedsklogere og (endnu) pænere – med et glimt i øjet”.  Hvad er dit bedste tips til forebyggelse og pleje af huden, så den er klar til mange timers sommersol?

Jeg får allerede nervøse tics, når du siger ”mange timers sommersol”. For jeg synes, du skal være varsom med solens selskab. Mange bruger masser af penge i løbet af året på dyre cremer og behandlinger for så at smide det hele væk på stranden om sommeren. Derfor: få masser af antioxidanter – spis dem, drik dem og smør dig ind i dem – og husk solcreme. Masser af solcreme!

Hvilke produkter kan du ikke undvære i rejsetasken?

Solcreme og nok af den – alt for mange smører ALT for lidt på, og mange aner ikke at smører man bare halvdelen på af den anbefalede mængde, så falder en SPF 16 ikke til halvdelen, men til kvadratroden af 16. Jeg husker desuden altid hat, solbriller samt behageligt og luftigt fodtøj.

Hvad er sommerens beauty must-haves?

Lidt frækt er det jo måske, men må jeg forsigtigt citere en af mine bloglæsere, Sarah Schmidt, som siger sådan her om min bog ”Flot Hud Uden Hokuspokus”: ”Lån den, køb den eller stjæl den, for i den bog får du en samlet opskrift på den flotteste hud. Ever!”.

Dit eget personlige all-time favorit skønhedsprodukt?

Jeg slipper aldrig fugtserum med hyaluron og en god A-vitamincreme – og så kan jeg heller ikke undvære negleolie, eyeliner (lagt på det øverste øjenlåg) og en anelse mineralfoundation på kinderne.

new22 new2

Pudderdåserne

www.pudderdaaserne.dk / Katja Moikjær og Helene Randløv

”Pudderdåserne.dk er en kritisk skønhedsblog. Vi går til bunds i vores research, og hvis noget ikke virker, så skriver vi det”.

Hvad er jeres bedste tip til forebyggelse og pleje af huden, så den er klar til mange timers sommersol?

Danske kvinder har en meget uheldig europæisk rekord i modermærkekræft. Årsagen er for meget sol, og der er ingen andre genveje, end at beskytte sig mod solen med både solcreme, tøj og skygge.

Hvilke produkter kan du ikke undvære i rejsetasken?

Solcreme med høj faktor og høj UVA-beskyttelse fra for eksempel Vichy og Aloe Vera gel, hvis uheldet alligevel skulle være ude. Aloe Vera har solid dokumentation som en effektiv aftersun. Desuden en elegant, men praktisk solhat og en effektiv fodcreme med et højt indhold af carbamid. Matas stribede Fod- og Hælkur er både bedst og billigst!

Hvad er sommerens beauty must-haves?

Det er Rudolph Care Acai Facial Scrub Mask, der er kommet i en ny, praktisk rejsestørrelse. Den fede skrubbecreme giver både masser af fugt og en blid eksfoliering og er perfekt efter en dag på stranden. Endvidere en pink læbestift. Den passer til alt og kan bruges på både kinder og læber, og farven er det hotteste lige nu.

Dit eget personlige all-time favorite skønhedsprodukt?

Too Faced Shadow Insurance, som er en supereffektiv øjenskyggeprimer, der sørger for, at øjenskyggen bliver nemmere at lægge og bliver siddende hele dagen. Hvis du har problemer med, at øjenskyggen sætter sig i linjerne omkring øjnene, så prøv denne! Mærket sælges desværre ikke længere i Danmark, men kan købes på diverse engelske webshops.

new33 new3

Beautyblog

www.beautyblog.dk / Lise Grosmann

”Et indre i balance, en sund krop, god hudpleje, at lægge en flot makeup sætter alt sammen ind på velværekontoen og gør noget godt for ens udseende”. 

Hvad er dit bedste tips til forebyggelse og pleje af huden, så den er klar til mange timers sommersol?

Det absolut bedste råd er at minimere sin tid i solen og undgå at blive forbrændt. Så vælg at nyde solen fra skyggen mest muligt og bliv væk fra solen midt på dagen. Lad være med at skrubbe og peele sommeren igennem, det nedsætter hudens naturlige forsvar, som foruden pigment også er et intakt hornlag. Spis en kost rig på antioxidanter, det vil sige bær, frugt og grøntsager fra hele farvepaletten. Det styrker hudens forsvar. Vælg gerne hudpleje med mange antioxidanter – der fås bl.a. særlige før-solprodukter samt kosttilskud. Sørg også for god fugtning af huden morgen og aften.

Hvilke produkter kan du ikke undvære i rejsetasken?

Solcreme. Mindst SPF 15 i Danmark og mindst SPF 30 sydpå. Husk at smøre tilstrækkeligt på, altså en håndfuld, og smør gerne på ad to gange, så er risikoen for ”bare” pletter mindre. Kig efter UVA-cirklen på solcremen, som indikerer, at beskyttelsen mod UV-stråler er mindst en tredjedel af SPF. Og så er det en god idé at medbringe probiotika til at holde maven i orden.

Hvad er sommerens beauty must-haves?

Ud over solcreme er det en god idé at satse på hudpleje med hyaluronsyre. Det er hudens eget fugtstof og vigtigt for at undgå udtørring. Der fås produkter med hyaluronsyre både i rimeligt prisleje på apoteket og i professionelle serier. Kig efter, at der står ‘hyaluronic acid’ højt oppe på indholdslisten. Bruger man en hyaluronserum/gel bør man anvende creme bagefter eller en face/bodyoil, fordi det kræver fedtstof at forsegle fugten og styrke hudens naturlige barriere.

Dit eget personlige all-time favorite skønhedsprodukt?

Jeg løber aldrig tør for Avivir Aloe Vera gel og lavendelolie. Aloe vera er et suverænt middel til at fugte, berolige og reparere soltræt hud – og i øvrigt til solforbrænding. Lavendelolie er også helende og reparerende og man kan komme et par dråber i sin creme (gør man det i natcremen, virker duften søvndyssende). Lavendelolie kan duppes på insektstik. Og så holder den faktisk myg væk. Så dup på ankler og andre steder, hvor de stikker på lune sommeraftener på terrassen.

cagt

new44

I Love Beauty

www.ilovebeauty.dk / Charlotte Torpegaard

”Der er så meget mere i krukkerne end roser og olie. Dét at tage sig af sig selv og værdsætte sig selv, er langt sundere for krop og sjæl end vi umiddelbart tillægger det”.

Hvad er dit bedste tips til forebyggelse og pleje af huden, så den er klar til mange timers sommersol?

Hav altid en af handy taskesolcreme med dig. Så har du altid beskyttelse ved hånden, hvis du skulle sidde lidt længere på caféen end beregnet, eller på anden måde har brug for ekstra solbeskyttelse i løbet af dagen. Jeg kalder det for de små mini-solbadninger, som i længden har mindst lige så stor indflydelse på din huds sundhed som en uge sydpå. Derudover er det en virkelig god idé at supplere sommerens solcreme med antioxidantserum, som styrker din hud indefra, og gør den mere modstandsdygtig mod virkningerne af solens stærke stråler.

Hvilke produkter kan du ikke undvære i rejsetasken?

Weledas økologiske mandelolie – den fylder ingenting og kan bruges til alt, lige fra renseolie og beroligende serum, til tørre neglebånd, hårspidser og ben. YSLs magiske Touche Éclat til at trylle eventuelle mørke rander væk og en god sort mascara. Solcreme er selvskrevet. Her er jeg glad for Green Peoples uparfumerede af slagsen, både til mig selv og min lille søn.

Hvad er sommerens beauty must-haves?

Sund hud, iøjnefaldende bryn og en smuk pink læbestift!

 Dit eget personlige all-time favorite skønhedsprodukt?

“Når en kvinde har mistet sin elsker, når en pige har mistet sit job, når lægen har afleveret den dårlige nyhed, når lykken vender, når middagsselskabet flopper, når veerne sætter ind, når skandalen ruller, når stormen rammer, når de andre kvinder sejler i succes, kan et strejf af læbestift på læberne give mod” skrev det amerikanske magasin Harper’s Bazaar i 1946. Det er stadig sandt. Hav altid en læbestift på dig, og brug den såvel på læberne som på kinder og øjenlåg, hvor du dupper den på. Det tager kun et øjeblik at blive smuk til sommerens fester.