Drømmerejser

,

  RTM-EXT-AYE-10 copy

Kom igen til Mandalay – et krydstogt med luksus

Bella Vista Travel er førende inden for luksus-krydstogter med appel til individuelt rejsende, der har mulighed for – og lyst til – at investere i rejser ud over det sædvanlige. Eksempelvis et krydstogt det smukke historiske skib Road to Mandalay.

Skibet sejler på Ayeyarwady floden mellem Bagan og Mandalay. På dette flodkrydstogt oplever man de mange unikke og bemærkelsesværdige områder langs floden, krydret med aromatiske dufte og eksotiske toner i Myanmar. Naturligvis alt sammen i overdådig kvalitet, stil og luksus. Mens man langsomt sejler fra den royale by Mandalay og sydpå til den gamle hovedstad Bagan, kendt for dens 2.500 pagoder spredt udover det smukke gyldne landskab, bliver man ganske enkelt tryllebundet af dette spændende land. Der findes et stort udvalg af flodkrydstogter, som spænder fra tre til syv nætter og som desuden kan kombineres med et landprogram, der blandt andet inkluderer Yangon (Rangoon) og det smukke Inle Lake område. Bella Vista Travel kan ganske enkelt skræddersy din næste rejse til Burma (Myanmar) alt efter dine ønsker og behov.

www.bellavista.dk

S. 3 stort

Toscana har det hele – og lidt til

Middelalderbyer, kulturbyer, ja sågar hele marmorbyer omgivet af bølgende bakker, imponerende bjerge, vingårde og knejsende cypresser. Det er det Toscana, som giver mange et drømmende blik i øjnene og gør, at de vender tilbage gang på gang. Toscana er uden tvivl Italiens mest populære region, og samtidig kunsten og kulturens mekka. Vi besøger så mange af områdets attraktioner som muligt, oplever den skønne natur og sætter særligt fokus på ”Carraras hvide guld”, som har tiltrukket kunstnere fra hele verden gennem århundreder. Vi bor i centrum af den gamle kurbadeby Montecatini Terme på et familieejet hotel med gårdhave og swimmingpool. På vores udflugter benytter vi bl.a tog, for det er både nemt og effektivt og giver lige den ekstra lokalkolorit, som de fleste sætter pris på. Vi besøger den hyggelige middelalderby Lucca og den noget større Siena, som er berømt for bl.a. domkirken og den muslingeformede rådhusplads. Det bliver også til et besøg i byen med de mange tårne San Gimignano, hvor frokosten indtages på en lokal vingård, inden turen går hjem gennem det bølgende landskab via Volterra. Renæssancens højborg Firenze står naturligvis også på programmet. Det var her Michelangelo voksede op og her han huggede sine mest berømte skulpturer David og Pietà. Vi går i hans fodspor, når vi besøger det spændende område og kører gennem de imponerende marmorbjerge. De aktive marmorbrud og det interessante museum besøges inden frokostpausen i landsbyen Colonnata. Turen tilbage går gennem de smukke grønne bjerge Alpi Apuane, hvor vi bl.a. gør stop ved ”Djævlebroen”. For de der har lyst, arrangeres en guidet omvisning på kunstmuseet Uffizi’erne i Firenze og en aften kan man spise toscansk middag på en vingård nær Montecatini. Hele rejsen afsluttes med et besøg ved det skæve tårn i Pisa. Afrejse i perioden april – oktober: 8 dage fra 5.995 kr. inkl. direkte fly, udflugter, måltider og dansktalende rejseleder.

www.kulturrejser-europa.dk

 

Fuji&BulletTrain copy

Shinkansen – langt fra kystbanen

Glem alt om forsinkelser, graffiti og snavsede aviser på gulvet. Det japanske togsystem er ren nydelse og effektivitet – især højhastighedstoget Shinkansen. Toget kører altid til tiden, personalet er høfligt og der er pinligt rent. Husk at købe en lækker madpakke og måske en øl inden du stiger ombord. Læn dig tilbage i dit store, bløde sæde og se det smukke japanske landskab med bjerge, bambusskove og rismarker flintre forbi med op til 320 km/t. Rejser du på første klasse er der oven i købet visse strækninger, hvor du kan stige op og se det hele fra oven. Og det allerbedste? Her er ingen forsinkelser. I Japan gør man en dyd ud af punktlighed, og Shinkansen er så præcis, at man måler forsinkelserne i sekunder! Den bedste måde at opleve det japanske togsystem på er ved at købe et Japan Rail Pass. Passet er et særligt tilbud til udenlandske turister og du køber det allerede inden du kommer til Japan. Med et Japan Rail Pass i hånden har du ubegrænset adgang til det offentlige togsystem i hele landet. Hop på højhastighedstog, regionaltog og lokaltog som

I lyster. Hvis I vil, kan I også reservere pladser gratis. Japan Rail Pass skal købes inden du rejser til Japan, og Japanspecialisten er eneforhandler i Danmark. Køb Japan Rail Pass online på Japanspecialistens hjemmeside, hvor du også kan læse om vores mange rejser til Japan. www.japanspecialisten.dk

 

MS Hamees pool night copy

Mövenpick – luksus cruise for den kræsne

Nyd den eksotiske stemning, der er ombord på et cruise, som sejler på den legendariske Nilen. I sejler gennem flere tusinde års historie, og møder fortidens mystik på land, mens I ombord har alle nutidens bekvemmeligheder. Mövenpick er verdensberømt for sin fortrinlige mad og service, og det nydes alt sammen i luksuriøse omgivelser. Underholdning og dans om aftenen i den smukke lounge. Udvendige kahytter med stor dobbeltseng eller to enkeltsenge, store panoramavinduer, privat bad med brus, og badekar. Satellit TV, videokanal, musik, sikkerhedsboks, minibar og telefon. Garanteret kahyt på et af de øverste dæk. Soldæk med swimmingpool og liggestole. Overdækket område med borde, stole og en bar. Stor restaurant med plads til 100 gæster, butikker, juveler, Internet, vaskeservice m.m. På rejsen venter oplevelser i stort faraonisk format: Pyramider, rigt dekorerede klippegrave, smukke relieffer, kolossale bavianstatuer og velbevarede templer fra det 19. dynasti. Vi er sikre på, at I vil få en oplevelse for livet og glæder os til at byde jer velkommen ombord. Fly, skatter, visum, helpension på cruiset og alle udflugter med dansktalende guide er inkluderet. Pris pr. person i dobbeltkahyt 17.550 kr. Afrejse kun 10. marts 2014

www.tiffanytours.dk

Capitol Reef_144234156 copy

Ferie i bilernes land

USA skal naturligvis opleves i bil. I bilernes land er der fokus på komfort og stor køreglæde, og drømmer du om at sidde bag rattet i en Cadillac eller Mustang, kan drømmen gå i opfyldelse, uden det koster en formue. Men hvor skal turen gå hen? Risskov Rejser har netop lanceret konceptet ”Grand Tours made by RTP”, som er kør-selv-pakker inkl. billeje, hotel og kørselsvejledning på dansk, og de forskellige ruter er tilrettelagt på basis af medarbejdernes egne erfaringer og oplevelser. ”Grand Tour of the West ” er den ultimative kør-selv-tur i det vestlige USA med ekstra god tid til oplevelserne og med ekstra gode hoteller. Det særlige ved den kør-selv-tur er desuden, at du kommer til at bo i nationalparkerne Grand Canyon og Yosemite – ikke kun en, men to nætter. Der er ingen ende på oplevelserne i solskinsstaten Florida, og ”Grand Tour of Florida” er en Florida-ferie i deluxe-udgave, hvor du bor på lækre resorts ved Clearwater Beach og på Sanibel Island. Kør-selv-turen går naturligvis også til Key West, og der er afsat et par dage til oplevelser i de verdensberømte temaparker i Orlando.

”Grand Tour of Canyonland” er eksempel på en kør-selv-tur fra Denver til nationalparker ”off the beaten track”, og hvor man på forskellig vis kommer på sporet af indianer-kulturen.

www.risskovrejser.dk

KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERA

safari copy

Oplev safari i verdensklasse & Victoria Falls

Kom på safarieventyr og oplev det bedste af Sydafrika, Zimbabwe og Botswana. På Nyati Safari Lodge i Sydafrika bliver du forkælet i din egen eksklusive bungalow ud til Olifants River og Kruger Nationalpark, hvor du hver dag kan følge det rige dyreliv langs floden fra din private terrasse. Opholdet indeholder et fuldt safariprogram i åbne safari biler med danske guider. Imellem aktiviteterne vil der være tid til fx at slappe af i Lodgens store pool-, lounge- og barområde eller til et par tilvalgsaktiviteter som fx storvildtsjagt og golf. Maden på Nyati Safari Lodge er et højdepunkt i sig selv. På ægte Blixen maner serveres kulinariske menuer i stearinlysets skær ved smukt dækkede borde eller i ”bomaen”, den traditionelle afrikanske grillplads. I Zimbabwe kommer du på en tidsrejse i Dr. Livingstones fodspor på det historiske Victoria Falls Hotel, som ligger direkte ud til de spektakulære vandfald – et af verdens syv vidundere. I Botswana rundes der af med storslået safari til lands og til vands i den berømte Chobe Nationalpark, hvor du bl.a. kommer helt tæt på verdens største elefantflok med ca. 120.000 elefanter. Pris pr. pers.: Fra 27.675 kr. for 15 dage inkl. alle fly, transfers, femstjernet ophold med morgenmad og alle måltider på Nyati Safari samt stort turprogram med aktiviteter hver dag.

www.nyati-safari.dk