teater- oplevelser

kat

Bag Scenen

… med Katrine Falkenberg

Katrine Falkenberg er for syvende gang med i Crazy Christmas Cabaret (hvor hun som regel spiller en temmelig naiv ingenue) – i år med romersk tema i ”Smartacus”. Det har muligvis noget at gøre med en HBO-serie og en skandaleombrust romersk politiker, men …

Hvad går det her ud på?

Aner det ikke! Jeg har først lige fået manuskriptet. Det er noget med Spartacus/Smartacus, Rom, og at jeg skal spille en dum blondine, en tyk sangerinde og kejserens slavinde. Jeg tror faktisk, at plottet er underordnet, så længe folk får en sjov aften.

Synes du, at du bliver typecasted af Vivienne McKee som dum blondine?

Nej da, for jeg er selvfølgelig klog i virkeligheden. Men ja i den forstand, at Vivienne har spottet, at jeg kan se dum og naiv ud og samtidig have meget lidt tøj på. Det bruger hun.

Hvorfor er småsjofle ordspil sjovere på engelsk?

Sådan er det jo bare! Sproget er lidt mere raffineret, der er lidt flere ord med lidt flere nuancer.

Tre vigtige ting, du synes, man bør vide om romersk historie?

At det var et verdensrige i 200 år omkring vor tidsregnings begynd-else. At de har givet os fantastisk arkitektur, latin (som stadig er et verdenssprog), vores kalender og forbilledet for vores regeringsform.

Din bedste juletradition?

Som barn elskede jeg julen og den der nedtælling til alt det magiske. I dag er jeg ikke så stor fan. Hvis jeg havde tiden, tog jeg hellere ned i varmen.

Det mest rædselsfulde ved julen?

At der er julevarer i butikkerne fra midt i oktober og pyntet op i butikkerne fra november og alt det stress og jag med julegaverne. Det er mere besvær end lykke.

And, flæskesteg eller kalkun?

Det hele – jeg er ikke så traditionsbunden. Noget nyt er inspirerende.

Hvad håber du, der er i mandelgaven?

Jeg er fuldstændig ligeglad. Jeg holder faktisk ikke særlig af ris-alamande og kirsebærsovs. Hvis jeg vinder noget spiseligt, så deler jeg med de andre. Vil du røbe en aktuel sang, I tager under behandling i ”Smartacus” Alicia Keys’ ”Girl on Fire” – og så må du selv gætte, hvad den skal bruges til.

Du sejlede med ”Fregatten

Jylland” tidligere på sæsonen, holder togaparty til ind i januar … og hvad så?

Først og fremmest skal jeg bruge tid til at være mor igen. Jeg har haft travlt, så nu skal tiden bruges på min lille pige. Min kæreste skal spille med i ”Les Miserables” i Århus,

og så tager jeg med. Derudover har jeg et pladeprojekt, hvor jeg forvandler gamle jazzsange til danske vuggeviser, som forhåbentlig når udgivelse i 2014.