56 Grader

Spisehuser56_restauranter_T1Z5685

Fra krudttårn til kulinarisk spisehus. Liebhaverboligen har besøgt Spisehuset 56 grader på Holmen i København. Det er ægteparret, ildsjælene Kenneth og Kirstine Ellegaard, der i snart to år har drevet stedet frem til den succes, der både kan måles på smagen og de mange tilfredse kunder, der gæster restauranten.

56 grader er angivelsen af Københavns breddegrad, men samtidig også et udtryk for det nærhedsprincip som Spisehuset 56 grader hviler på. Et princip og en filosofi, der både inkluderer det nordiske køkkens grundessens; de lokale råvarer, men som ligeledes hylder en bæredygtig tilgang til gastronomien. ”Hvorfor flyve kød fra New Zealand til Danmark, når vi har mulighed for smagfuldt lammekød opdrættet på sjællandske gårdbrug. Og hvorfor bruge intetsigende grøntsager fra spanske mega-drivhuse, når vi kan få vores lokale leverandør til at dyrke dem med passion og kærlighed – og, vel at mærke, biodynamisk!” forklarer køkkenchef Kenneth Ellegaard, der selv er i gang med optagelserne til serien ”Kokken på Holmen”, hvor han fanger fladfisk med harpun fra Lynetten og dyrker grøntsager på mange af byens tage.

Smagen i stemning 

Ellegaards projekt med spisehuset på Holmen er blevet en stor succes. Det er et strålende eksempel på det torvekøkken og den terroir-forståelse, der skaber sublime oplevelser med udgangspunkt i en nordisk madkultur. Hos Spisehuset 56 grader laver køkkenteamet raffineret husmandskost uden laboratorieteknikker og unødig pyntesyge, men i stedet med fokus på smagen og stemningen i råvaren. Det skal ikke forstås som funky gulerødder møder groovy-braiseret oksespidsbryst, men som den følelse af behag, når maden er veltilberedt, gennemtænkt og fokuseret. Her hersker breddegraden, de skiftende årstider og jord- ens frembringelser – det er fra dette ophav, at køkkenchefen og det øvrige team møder gæsterne i restauranten. Resultatet er overbevisende!

Vinterhygge og søndagsseancer

Smag på søndagen – er et nyt koncept som Spisehuset 56 grader lancerer i denne måned. Det vil være søndage fyldt med overraskelser, varm atmosfære og en masse god mad. Her vil gæster for kun 250 kroner få drikkevarer og nyde køkkenets klassikkere samt nye tiltag og eksperimen- ter. En række uprætentiøse og hyggelige søndagsseancer, hvor Spisehuset 56 grader omdannes til et levende sted med smagfulde oplevelser og snak henover bordene. Seksoghalvtredsgraders kulinarisk krudt og kærlighed – bliv klogere på spisehuset56grader.dk eller følg med via facebook: www.facebook.com/pages/Spisehuset-56-grader

 

…………………………………………………………………………………………………………………………………………

Eksplosivt kulinarisk spisehus!

Ammunitionslagret på Charlotte Amalies Bastion blev bygget i 1744 som en del af Christianshavns Voldanlæg, der skulle beskytte flådens skibe. Samtidig besluttede man at flytte hærens ammunitionslagre på større afstand af beboede arealer. Derfor blev der på nogle af de nye bastioner langs Christians- havns Voldanlæg etableret krudttårne: Carls (1690) og Wilhelms bastioner er bygget efter en ældre byggeskik, mens Frederiks Bastion og Charlotte Amalies Bastion var i funktion som ammunitionslager indtil 1970. Nu huser Charlotte Amalies Bastion det nordiske Spisehuset 56 grader.

Spisehuset56_Restauranter_T1Z5651

Spisehuset56_restauranter_T1Z5671

Spisehuset56_Restauranter_T1Z5656