Art_Hawaii_Rejser_2

Rejsen, hele 12 timers tidsforskel væk, ér lang, især når man netop er landet i Los Angeles og kun er halvvejs. Det er dog det hele værd. Hawaii er lidt af en drøm og med lidt planlægning kan drømme sagtens blive til virkelighed. På Hawaii’s mange øer bevæger man sig gennem Honolulus storby stemning og minder fra anden verdenskrig ved Pearl Harbor til Mauis mange tropiske vandfald og forhistoriske dale, du kun ser fra en helikopter. Husk vandrestøvler, så du kan kæmpe dig gennem regnskov til tårnhøje, frådende vandfald, samt badetøj så du kan kaste dig i bølgen på endeløse strande, den ene smukkere end den anden – og til når du skal svømme med havskildpadder omkring øen Molokini.

Overnatning

Hawaii er turisternes paradis. Der er hoteller og resorts alle vegne og i alle prisklasser. Alt efter hvad dine behov er, kan de store velkendte hotelkæder bestemt være at foretrække, men samtidig kan også mindre kendte være mindst ligeså gode. På både Maui og O’ahu finder du Marriott, Sheraton og mange flere – vi har udvalgt to af de lækreste.

Art_TurtleBay_Hawaii_Rejser

Turtle Bay Resort

Turtle Bay Resort ligger på O’ahus nordkyst, lang væk fra Waikiki og de mange tusinder af turister. Så har du brug for at kunne trække vejret, slappe af mellem udflugter og bare nyde udsigten over Stillehavet er Turtle Bay Resort dit sted.

www.turtlebayresort.com

Art_Hawaii_Hoteller_rejser

Sheraton Maui

Sheraton Maui er det sidste hotel langs den uendelige Kaanapali strand. Her ligger hotelkæderne som perler på en snor, så det føles rart, at være en lille smule afsides trods alt. Her kan du flere gange om ugen opleve en spektakulær Luau – en oplevelse for hele familien.

www.sheraton-maui.com

Art_Hawaii_Rejser_Oahu_Honolulu

O’ahu

Bedre end rummet

Hvis du vil opleve en skarpere nattehimmel end den der er projiceret i kuplen af Bishop Museums J. Watumull Planetariet, skal du helt ud i rummet. I planetariet finder du verdens bedste stjerne maskiner, som projicerer the skarpeste, mest realistiske udsigt af verdensrummet.
www.bishopmuseum.org

Spis med manér

Ala Moana Center gemmer på utallige amerikanske brand butikker, men gemmer også på Vintage Cave, en mad og vin oplevelse langt udover det sædvanlige. Her får du en 17 retters menu, som inkluderer: frisk fisk, fra den daglige levering fra Tokyos Tsukiji Fiske Marked, oksebøffer fra Four Story Hill Farm i Pennsylvanien og Osetra caviar fra det Kaspiske hav. www.vintagecave.com

Honolulu fra toppen

Turen op af de mere end 1000 trappetrin til toppen af Koko Head, er ikke for folk uden kondi. Spænd kondiskoene og få hjertet til at slå på den noget stejle tur op mod toppen. Alle kan med lidt vilje klare turen til toppen, en perfekt måde at få lidt træning ind i ferien på – og udsigten er alle anstrengelserne værd. Tillad dig selv en tur forbi den nærliggende Jamba Juice, når du har klaret turen.

Art_Hawaii_Rejser_RedSandBeach

Maui

Smukke 600 sving

Hana Highway er kendt som vejen med de mere end 600 sving, i alt 109 kilometer fra Kahului til Hana. Med sukkerroemarker på den din højre side og Stillehavet på din venstre er køreturen alt andet end kedelig. På ruten skal du hike til Na’ili’ili Haeles tre vandfald, som ikke er helt nemt tilgængelige, en snoet vej gennem et tæt bambuskrat. Smid skoene og i springvandspoolen midt i bambusskoven. Kør videre, hele oplevelsen af Hana Highway er de mange stop du hele tiden har lyst til at lave. Når du når Hana, skal du finde vejen til stranden, Kaihalulu, også kaldet Red Sand Beach. Ikke den nemmest tilgængelig strand, men den murstensrøde strand er hele hiketuren værd. Turen rundt om resten af øen er mindst ligeså spændende!

Højt at flyve

Hvis man nogensinde skal prøve at flyve i helikopter, så er det her. Oplev West Maui og naboøen Molokai, fra luften. Med lidt charme kan du sikkert få de bedste pladser, forsædet. Her er plads til to med fuld panoramaudsigt. Det smukke azurblå hav, nogle af verdens højeste vandfald, klippeskrænter og hvis du er heldig pukkelhvaler, set fra oven, er med til at gøre de 50 minutter til en oplevelse i luften du aldrig vil glemme. www.mauiactivities.com

Svøm som en fisk

Kan du bare tage et par enkle svømmetag, så skal en tur under havets overflade også være en del af din rejsecheckliste. Med et par dages planlægning, kan du stå tidligt op og stige om bord på en kæmpe båd med ca. 50 andre glade mennesker. Molokini er en lille halvmåneformet ø med perfekt snorkelfarvand. 6 timer på havet med sejltur, morgenmad, frokost og masser af tid til snorkling er en perfekt måde at bruge en dag på – og endnu bedre, hvis du er heldig at tilkæmpe dig en plads på det øverst dæk med 360 graders udsigt og masser af sol. www.mauiactivities.com

—————————————————————————————————————————–

Art_Hawaii_Rejser_1

Hawaii

Hawaii er verdens mest isolerede større øgruppe, mere end 4000 kilometer fra nærmeste fastland og 11.000 kilometer fra Danmark. Hawaii er den nyeste af USA 50 stater og den eneste stat, som kun er øer. Hawaiis forskelligartede natur, varme tropiske klima, uendelig mange offentlige strande, oceaniske omgivelser og aktive vulkaner gør det til en populær destination for turister, surfere, biologer, og vulkanologer. 

Her er bosat ca. 1,4 millioner mennesker, hvoraf de fleste bor i Honolulu. Honolulu er den største by og hovedstaden. Honolulu ligger på øen O’ahu og er et turistmål for mennesker verden over, hvor stranden Waikiki nok er et af de største trækplastre.

Pakkerejser tilbydes bl.a af Nyhavn Rejser til 15.000 kr. per person for ni dage inkl. fly, ophold og billeje.