Designer ZOO

  zoo8 zoo9 zoo10 zoo89  zooo

Liebhaverboligen har besøgt Designer ZOO i København. Butikken er beliggende i den charmerende ende af Vesterbrogade, hvor den siden 1999 har været med til at sætte fokus på dansk design og kunsthåndværk. Vi har talt med indehaver Karsten Lauritsen om bl.a. konceptet bag Designer ZOO, de kreative værksteder og ikke mindst om nyklassikeren; Bønnebordet.

Et inspirerende hus

Karsten Lauritsen præsenterer ganske enkelt konceptet bag Designer ZOO som værende butik, galleri og arbejdende værksted. Et levende hus i to etager, hvor du altid kan finde inspiration til boligen og opleve et særdeles stort udvalg af dansk kunsthåndværk under samme tag. Stedets atmosfære, det levende miljø og det righoldige sortiment af unikaprodukter fra en lang række danske designere gør det til en veritabel øjenåbner at bevæge sig rundt i butikken på 1000m2. Her finder du det spænd- ende design til boligen, overraskelsen til kæresten, gaven til veninden eller ”tingen”, der skaber liv og fornyelse i hjemmet.

Morgendagens designere

Udover husets egne designere, hvoraf flere af værkstederne kan opleves fra butikken, byder Designer ZOO ligeledes indenfor til et kreativt frirum for en lang række andre designtalenter. Eksempelvis afholder Designskolens glas- og keramik linje hvert år deres afgangsudstilling hos Designer ZOO. Miljøet bliver hermed mere end blot en hyggelig brugskunstbutik. I stedet sættes der fokus på ”first movers” og nye kreative talenter med alternative, kantede, skæve tilgange til designprocessen. Finurlige indslag og pudsige idéer – nogle spirer langsomt i kreativitetens tåger, andre springer pludselig ud på forsiden af eksklusive boligmagasiner, mens en håndfuld blomstrer videre i folks hjem og bliver til morgendagens små designmirakler akkurat som Karsten Lauritsens eget projekt med det lille organiske bord …

zoo

Bønnebordet siden 1995

Bønnebordet spirede frem som et nyt lille kaffebord, et sidegeschæft eller sofabord for de lokale på Vesterbro i København. Sidenhed er bordet blevet en nyklassiker ”Made in Copenhagen”. Og trods gentagne

forsøg på tarvelige kopier og andet makværk har Lauritsens originale design fået en fast plads i utallige danske og internationale hjem op gennem 00’erne. Det er originalt, dansk håndværk, der stadigvæk bliver produceret på det lille værksted på Vesterbro, hvor det oprindeligt blev udviklet. Den dag i dag har bønnebordet solgt i 20.000 eksemplarer og findes i 14 modeller, 5 størrelser og 100 forskellige farver. På bønnebord.dk kan du customize dit helt eget unikke design af bordet. Skal det være klassisk stilfuldt, sprælsk eller street? Tja … dine bønner bliver hørt hos Designer ZOO.