Ret op på solens skader

anh

Ret op på solens skader

Da Annette Heick pludselig fik markante, brune skjolder i ansigtet var beskeden fra lægen, at hun bare måtte vente, til de forsvandt af sig selv. Men så mødte hun Ida Bille Brahe og fik anbefalet en salicylsyrebehandling.

Det er svært ikke at lade sig friste af solens stråler, for vi elsker alle at se sunde og solbrune ud i sommermånederne. Desværre har solens stråler en negativ virkning på huden. Ikke alene bliver den udtørret og rynket, hvis vi er rigtig uheldige får vi også pigmentforandringer og solskader.

Det er der imidlertid råd for. En mild peeling med salicylsyre fjerner det døde, ydre hudlag og stimulerer huden til at indlede en fornyelsesproces. Allerede efter en uge er huden regene-reret og ser stort set normal ud. Og ikke mindst er den glattere, renere og har fået en smuk glød.

Siden Annette Heick opdagede den, har hun sværget til den:

”På en ferie i Sydfrankrig for mange år siden sad jeg på en restaurant, da min far pludselig sagde, at han syntes, jeg skulle gå ud og vaske mig i ansigtet,” fortæller hun. ”Da jeg så mig selv i spejlet, opdagede jeg, at jeg havde fået nogle brune skjolder i hele ansigtet, som ikke havde været der bare få timer forinden. De var bare ikke til at vaske af.”

Hos hudlægen fik Annette Heick konstateret chloasma, en ændring af hudens pigmentering, som typisk opstår i forbindelse med hormonforandringer ved fx graviditet eller brug af p-piller. De udleverede blegemidler hjalp ikke, og beskeden var, at Annette Heick bare måtte vente, til det forsvandt af sig selv – om nogensinde.

Flere burde vide, at det kan løses meget enkelt Beskeden var nedslående, men tilfældighederne åbnede nye muligheder.

”På en messe mødte jeg Ida Bille Brahe fra n’age, og hun spurgte, om hun ikke skulle hjælpe mig af med de skjolder. Jeg var meget afvisende, men indvilligede til sidst i at give det en chance. Efter tre behandlinger med en måneds mellemrum var pigmentforandringerne stort set forsvundet.”

Siden har Annette Heick ofte givet det gode råd videre til andre med samme problem.

”Jeg synes, det er synd, at ikke flere ved, det kan fjernes let og smertefrit. Behandlingen foregår på den måde, at jeg ligger lunt under et tæppe og får smurt forskellige produkter i ansigtet med vat. Nogle synes, det svider, jeg synes, det er meget lidt. Andre synes, huden skaller efterfølgende, det har jeg aldrig oplevet. Udover at være lidt tør i huden efter behandlingen, mærker jeg intet andet end, at huden har fået en smuk glød og er blød som en babys, så jeg gentager den med glæde hvert andet år,” slutter Annette Heick.

www.nage.dk