Fri for MTV

Maiken-Wexoe0692

Selvbyggede reoler, rundsav, havearbejde – så er kanalchef Maiken Wexø i sit rette element. Så det er klart, at hun føler den nye kanal, TV2 Fri, som sit barn. Man får måske ikke udført sit gør-det-selv-arbejde, mens man ser programmerne, men man kan blive bedre til det.

– Jeg er et udpræget gør-det-selv-menneske, fastslår kanalchef Maiken Wexø. – Det har jeg oparbejdet gennem mange år. Jeg kom sent ind på boligmarkedet, og det var dyrt at få det, vi ville have. Så er man nødt til at finde på selv. Det begyndte med, at vi fik et tilbud fra en murer om at lægge et stengulv, som vi syntes var for dyrt, og så lagde vi det selv. Det kunne vi godt. Så var der en snedker, der skulle lave et indbygget skab, der ikke kom til tiden, og så tænkte vi, at hvis én mand kan, så kan vi også.
Sådan gik det slag i slag – køkkenet, indbyggede reoler, haven, sommerhuset.
– Jeg elsker at gå i haven. Jeg har endda anlagt have for bekendte. Jeg kan godt lide at gå og se forvandlingen, at se tingene blive til: ’I år bliver hækken det, den skal være’, ’nu står blomsterne, som de skal’.

 

Maikens favoritter

Hvad er dit yndlingsværktøj?

Jeg er rigtig nysgerrig på fræsere – dem vil jeg godt udforske, men yndlingsværktøjet er nok stiksaven. Den kan sgu’ så meget; det er det mest håndholdte redskab, der findes. Eller rundsaven… man føler sig meget magtfuld! Men man skal godt nok bruge den meget for, at det kan betale sig.

 Hvad er dit yndlingsprogram?

”Extreme Makeover The Home Edition” og Tomas Gislasons Jørgen Leth-portræt ”Fra hjertet til hånden”. Alt det jeg lærte på MTV og Filmskolen, det gjorde han her. Det er den bedste dokumentarfilm.

 Hvilket program – som IKKE er TV2’s – ville du ønske var det?

”Den store bagedyst” og ”Brdr. Price” – dem ville jeg gerne have haft på Fri… og ”Barnaby” og ”Downton Abbey” – dem ville jeg gerne have haft på Charlie.

 B&O eller iPod… og hvad lytter du til på den?

iPod, men det er lidt et problem, at en producent har sat sig på al hardware. Det ser alt for ens ud; iPod, iPad og så videre. B&O er alt for dyrt til mig.

Jeg har lige downloadet alle Rod Stewarts hits. Det er det gode ved download: Man kan lytte til alting helt spontant, og så opdager man pludselig at det var sgu’ da cool. Men hensyn til min egen smag, så siger jeg gerne, at Iggy Pop har lavet en sang om alle de følelser, jeg nogensinde har haft.

 Hvilken hobby kan du IKKE forstå?

SPORT! Min store udfordring som TV-chef, at jeg skal have nogen til at ’oversætte’, når vi taler om sport. Jeg forstår ikke, hvorfor det er så sjovt at se på – jo, hvis det er en af de rigtig store kampe, hvor der er noget på spil.

 Hvad er det bedste, du kan bruge en græsplæne til?

Ikke noget, som jeg vil fortælle til dig… men det er da dejligt bare at ligge og kigge op i himlen, det er et dejlig blødt underlag. Og så er det vidunderligt, at græsset er det første, der skifter fra grå til grøn, når foråret kommer.

 Når du sidder på terrassen og ser solen synke, vil du gerne nyde… hvad?

Et glas iskold Sancerre. Lige lægge den i fryseren kl. 17, og så er den klar, når havearbejdet er færdigt ved 18-19-tiden.