New York ifølge Søren Rose

,

I virkeligheden behøver du ikke engang at nævne navnet på byen, blot sige, byen der aldrig sover, og med et, ved alle hvilken by du tænker på – ! Du kan ikke andet end at blive fascineret. Der dukker hele tiden nye steder op, nogle bliver verdenskendte natten over med hjælp fra tvserier, som Sex and the city, andre er så hippe, at man skal kende nogen der kender nogen, enten for at komme på gæstelisten eller simpelthen fordi de er så hemmelige, at turister sjældent ved af dem. New York har så meget at byde på, at én tur helt sikkert ikke er nok. Det vælter med turister på Manhattan, men selvom der i 2011 var mere end 50 millioner der besøgte byen, så føles det sjældent voldsomt. Det er utrolig nemt at finde rundt og både taxaer og metroen tager dig lige derhen du har lyst døgnets 24 timer. Uanset hvad du har lyst til, så kan du med sikkerhed finde det i New York på hvilket som helst tidspunkt af døgnet årets 365 dage.

Mit New York

Søren Rose er designer og ejer virksomheden Søren Rose Studio, som indtil for ganske nyligt kun lå i New York, i dag har han også en afdeling i København. Der er brosten på vejen uden for Søren Roses studie i Snaregade i København og på Harrison St i TriBeCa som er den bydel i New York hvor han holder til, men her stopper sammenligningen nok også. Søren har i de seneste 2,5 år boet i New York sammen med familien i bydelen TriBeCa.

srNew York 002 copy

Søren anbefaler 3 steder.

1. Smith & Mills er en familiens yndlings hænge-ud steder. Baren er en gammel ombygget hestestald med god mad og formidabel lokal stemning.

2. Når vejret tillader det, springer Søren og hans døtre i poolen på toppen af Soho House, et über trendy design hotel.

3. Endelig anbefaler Søren butikken Printed Matter til dem der ønsker lidt specielt kunst af lokale kunstnere til væggene.

ny1

Must-See’s …

1. Williamsburg

Manhattan? Nej da. I disse tider er alle de trendy og cool taget turen over floden til afslapning i Brooklyn og Williamsburg. Gå en tur gennem det jødiske kvarter, oplev den afslappede stemning i Williamsburg og gå på jagt i en af de mange vintage butikker.

2. Det perfekt foto

Intet Manhattan skyline foto – eller udsigt – er perfekt uden kongen af skyskrabere, Empire State Building, så drop udsigten herfra, og tag hellere turen til toppen af Rockefeller Center. Her får du 360 graders ugeneret udsigt over Manhattan. Få den bedste oplevelse og oplev solopgangen (7 – 8 om morgenen i maj måned), undgå de andre turister og søg direkte til udsigtsplatformen på 70. Etage.

3. High Line

Chelsea byder på noget af byens mest interessante moderne arkitektur. Den bedste måde at opleve dette på, er en tur på High Line, en 2 km. Lang park i 2. Etages højde. Parken er anlagt på den gamle togbane. Herfra er der udsigt til både Empire State, Chrysler Building og Frihedsgudinden. Spot Frank Gehrys snoet IAC bygning (555 West 18th St) og Jean Nouvels pixeleret bygning 100 11th Avenue.

ny2

Mad …

1. Artichoke Pizza

www.artichokepizza.com

Pizza slices to die for. Artichoke er byens bedste pizza. Du bør ikke gå glip af et stykke af deres pizza med artiskok, spinat og ost. Du kan desuden bestille online via deres hjemmeside og få bragt lige til døren – gratis!

 

2. Balthazar

www.balthazarny.com

Er du i Soho omkring frokost, bør du bestemt stikke hovedet ind forbi Balthazar. Stedet emmer af historie og det store højloftede lokale gør stemning helt unik. Hvis du har muligheden, så få en plads i baren. Maden kan bedst beskrives som amerikansk bistro.

3. Tartinery

www.tartinery.com

Tartines er det franske svar på smørrebrød og hos Tartinery har de forstået konceptet. Vælg blandt de mange smukt anrettet tartines, skyld ned med et glas hvidvin og du må endelig prøve deres hjemmelavet chokolade fondant.

…………………………………………………………………………………………………………………………………………

Indbyggere: 8,3 millioner (i delstaten New York bor der 19,5 millioner)
Areal: 1.213 kvadratkilometer
Rejsen: SAS og United Airlines flyver direkte fra København på 8-9 timer. Lander du i Newark kan du tage bus eller tog. Fra JFK kan man tage metroen. Man kan med fordel bestille taxaservice hjemmefra til ca. 90 dollars fra Newark til Manhattan.
Sæson: Uanset hvornår du besøger byen lever den. Turismen i verdens mest besøgte by er jævnt fordelt henover året, men topper over sommeren, hvor temperaturen er omkring 27 grader. Om vinteren omkring frysepunktet. Du kan dog sagtens opleve hedebølge med 40+ grader eller det modsatte i vinterhalvåret, og vinden gennem de lange avenuer er det værste.
Drikkepenge: Drikkepenge gives til alle i servicefag. 15-20% på restauranter. På barer gives 1 dollar per drink som hovedregel og bor du på hotel er en til to dollar per nat til housekeeping kutyme. Husk også taxachaufføren, også selvom han hverken åbner bagagerummet eller døren for dig. Med andre ord, selvom betjeningen ikke er i top, giver man stadig drikkepenge, det er helt andre regler end i Danmark.