Arkitektegnede møbler til folket

,

De klassiske møbler fra FDB er blevet super populære,
siden de blev relanceret i 2013.

fdb1 fdb2 fdb3

er gemmer sig en spændende historie bag de stilrene møbler fra FDB, som for kun fire år siden blev relanceret i helt nye farver. Da den verdensberømte møbelarkitekt Børge Mogensen i 1942 blev ansat som chef for FDB’s møbelkontor, var det nemlig med henblik på at lære danskerne at indrette sig mere moderne og stilrent. På det tidspunkt var møbler i de fleste hjem store og tunge og med masser af pynt, så de enkle og funktionalistiske møbler var i sandhed en revolution. I begyndelsen blev stilen ikke hilst velkommen, men takket være en massiv markedsføringsindsats vandt møblerne efterhånden danskernes hjerter, og op igennem 1950’erne var de at finde i mange hjem. ”Filosofien dengang var, at man ville skabe arkitekttegnede møbler til folket, det vil sige til en pris, som ”almindelige mennesker” kunne betale,” fortæller butikschef for FDB Møbler Gilleleje, Per Møller. Relanceret i 2013 i nye farver I mange år var møblerne til salg i FDB’s butikker, men i 1980 ophørte produktionen, og først i 2013 blev møblerne relanceret, nu i helt nye, smukke farver. ”Året efter besluttede Gilleleje Brugsforening at skrive et nyt kapitel i historien ved at åbne en forretning med de prisvindende møbelklassikere, der kombinerer godt håndværk, funktionalitet, kvalitetsmaterialer og smukt design,” forklarer Per Møller videre. Stemningen trækkes udendørs Det blev starten på FDB Møbler Gilleleje, der udover møblerne fra FDB, også forhandler et udvalg af andre nordiske designbrands af samme høje kvalitet. Det gælder for eksempel smukke borde fra dk3 designet af Jeppe Utzon, nevø af legendariske Jørn Utzon, og udemøbler fra Cane-Line og Trimm Copenhagen, som i øvrigt er vidt forskellige, men begge bidrager til den gode stemning på terrassen. ”Hver en solskinstime i Danmark er kostbar, og i dag vil man gerne trække stemningen udendørs. Det kræver loungemøbler, som man sidder behageligt i. De tider er for længst forbi, hvor man stillede sig tilfreds med nogle hårde træmøbler. Udendørsmøbler skal først og fremmest være komfortable, og hernæst skal de være af så høj kvalitet, at de kan tåle at stå ude hele sæsonen og stadig se flotte ud.” De mange smukke designermøbler kan opleves i de store forretning i Gilleleje, hvor der er rig mulighed for at lade sig inspirere til både indendørs- og udendørsindretning. Åbningstider Juli og August mandag – fredag kl. 10 – 17 og lørdag – søndag kl. 10 – 14.

Find mere information her

fdb4